hugo lloris
Andrei ReF
15 decembrie 2022

Profil Hugo Lloris – Cine este portarul Franței?

5/5 - (1 vote)

Hugo Lloris, portarul francez al lui Tottenham. Lloris apără poarta lui Spurs de mai bine de 10 ani, iar în toată această perioadă a fost om de bază și pentru naționala Franței.

În cariera sa internațională, Hugo Lloris bifează statutul de finalist EURO 2016, campion Mondial 2018 și campion Nations League 2021.

Hai să vedem împreună câteva detalii despre momentele importante din cariera lui Hugo Lloris. Unde și-a început cariera, care sunt principalele realizări ale lui Lloris (atât cu echipa, cât și individual)

Cariera lui Hugo Lloris Franța – Unde a apărat portarul Franței?

Hugo Lloris a luat contact cu fotbalul într-un centru pentru activități sportive din Nisa pe când avea doar 6 ani. Câțiva ani mai târziu, Lloris începe să practice fotbalul într-o formă ceva mai profesionistă. La 10 ani, Hugo Lloris intră în academia lui Nice. Trece prin toate grupele de vârstă ale academiei și, în 2005, Lloris face pasul către echipa de seniori a clubului din Nisa.

În primul său sezon la echipa mare, Lloris este portarul pentru Cupă al lui Nice. În martie 2006 debutează în Ligue 1, însă abia în următorul sezon devine portarul titular al lui Nice. Performanțele lui Lloris sunt observate și apreciate de celelalte formații din campionat. La acea vreme, Olympique Lyon era forța numărul 1 din campionat.

Lyon, rampa de lansare pentru Lloris

Aceasta este și următoarea destinație pentru portarul francez. Tânărul Hugo Lloris este adus de Lyon în locul lui Coupet, un portar emblematic pentru OL. Lloris petrece 4 sezoane cu Lyon și bifează aproape 150 de meciuri pentru club. El câștigă premiul de Portarul Sezonului în Ligue 1 chiar la prima stagiune cu Lyon, deși OL nu a reușit să câștige campionatul în acel sezon.

Performanțele bune din campionatul francez, dar și din cupele europene, îi aduc lui Hugo Lloris o adevărată provocare în carieră – transferul în Premier League.

Tottenham, o echipă de aproape-câștigători

Cu Tottenham, Lloris devine o prezență cunoscută în campionatul Angliei. Din păcate, francezul nu a reușit să câștige cu Tottenham trofee (aceeași situație cu cea a lui Harry Kane, adversarul din sferturile de finală din Qatar). Deși a evoluat la cel mai înalt nivel în ultimii 10 ani alături de Spurs, francezul nu a bifat decât două finale de Cupa Ligii Angliei și o finală de Champions League în materie de rezultate.  

Nimic impresionant în cariera de la club. Lucrurile se schimbă câmd vine vorba de palmaresul lui Hugo Lloris la echipa națională.     

Hugo Lloris și echipa națională a Franței

Lloris este portarul Franței încă de la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Acela este primul turneu final în care francezul este prezent. Au urmat EURO 2012 (turneu înainte de care Lloris devine căpitanul Franței, din dorința lui Laurent Blanc).

Franța de la Mondialul din 2014 arăta promițător, însă Les Bleus nu au reușit mare lucru. Viitoarea campioană mondială, Germania, i-a oprit în sferturi pe Lloris și colegii.

Odată cu EURO 2016 din Franța, Les Bleus încep să arate din ce în ce mai bine. Lloris reușește să ajungă cu echipa până în finala campionatului, însă Gignac spulberă șansele francezilor de a deveni campioni chiar la ei acasă.

Lotul Franței în 2018 devine mult mai calitativ la ediția turneului final din Rusia. În final, performanța cea mare este atinsă. Hugo Lloris, căpitanul francez, devine campion mondial alături de Giroud, Griezmann, Pavard și Mbappe.

EURO 2020 este un adevărat eșec pentru Les Bleus, insucces uitat rapid de francezi. Naționala Cocoșului Galic se mobilizează și câștigă finala de Nations League, pregătirea perfectă pentru Mondialul din Qatar.

Concluzii – Hugo Lloris portar Franța

Franța nu s-a încurcat cu Polonia lui Lewandowski. Anglia lui Kane a fost neutralizată de Giroud, Tchouameni și Lloris. Apoi a venit minunea marocană, însă naționala africană nu a reușit s-o depășească și pe Franța așa cum a făcut cu Spania și Portugalia.  

Argentina – Franța este finala CM 2022 din Qatar, finală în care Hugo Lloris poate scrie istorie. Căpitanul Franței poate deveni dublu campion mondial dacă reușește să-i oprească pe Leo Messi și Julian Alvarez. Aruncă o privire și peste profilul lui Theo Hernandez!

Pentru un plus de informație, citește și articolul despre Endrick, noul fotbalist al Realului!