julian alvarez

Profil Julian Alvarez – Complicele lui Messi din atacul criminal al Pumelor

Autor: Andrei Serban
Ultimul update pe: decembrie 14, 2022
5/5 - (4 votes)

Atacantul Argentinei, Julian Alvarez. Un tânăr fără prea multă experiență care reușește, totuși, să strălucească pe scena lui Leo Messi. Perechea Alvarez-Messi, o poveste de succes în Qatar.

Hai să aflăm împreună cine este Julian Alvarez, atacantul care l-a făcut rezervă pe Lautaro Martinez la Mondial.

Echipa BETuri ți-a pregătit ponturi pentru Argentina – Franța, marea finală de la CM 2022.

Julian Alvarez la primul an în fotbalul mare

Manchester City s-a mișcat foarte eficient privind transferul lui Julian Alvarez. În ianuarie 2022, City a finalizat transferul lui Alvarez pentru mai puțin de 20 de milioane de euro. Chiar dacă transferul lui Julian a fost rezolvat în iarnă, atacantul argentinian a continuat alături de River Plate până în iulie 2022.

Ajuns la City, Alvarez a trebuit să înfrunte realitatea: Erling Haaland, numărul 1 din atacul Cetățenilor. Argentinianul nu a prins foarte multe minute de joc. Guardiola l-a trimis la joc pe Julian doar ca să-și odihnească titularii. Argentinianul nu a dat vreodată impresia că i-ar putea lua locul lui Haaland. Nici Mahrez sau Foden nu sunt speriați că și-ar putea pierde locul în echipă din cauza argentinianului. Totuși, Julian Alvarez a profitat de fiecare șansă.

În majoritatea partidelor în care a fost titularizat, Alvarez a impresionat. La prima titularizare în Premier League, Alvarez a bifat o dublă și a fost desemnat și omul meciului. La prima titularizare în Champions League, Alvarez a punctat pe teren propriu cu FC Copenhaga.

Cu Haaland accidentat, șansele de joc ale lui Julian Alvarez au crescut în perioada de dinainte de Mondial. În ultimele 5 prezențe pentru City, Alvarez a reușit să contribuie cu 3 reușite și 2 pase de gol. Argumente foarte solide ale fotbalistului lui Man City pentru Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei.

Cariera lui Alvarez până la 22 de ani

Alvarez este un produs al academiei lui Atletico Calchin, formația locală din orașul natal al fotbalistului. La 16 ani, Avarez face pasul către echipele de tineret ale lui River Plate. Peste doar 2 ani, Julian Alvarez avea să debuteze pentru echipa mare a lui River.

Fotbalul jucat de Julian în Argentina l-a transformat rapid într-unul dintre cei mai atractivi tineri jucători (atât pentru cluburi, cât și pentru suporteri). Cu sprijinul lui Marcelo Gallardo, tehnicianul lui River Plate din acea perioadă, Julian Alvarez a reușit să debuteze la echipă și să scrie istorie la doar 18 ani.

Finala de Copa Libertadores câștigată de River în fața rivalilor de la Boca Juniors din 2018 (jucată în Europa, la Madrid) a reprezentat primul mare trofeu câștigat de Alvarez. Al doilea succes: campionatul câștigat de River Plate în Argentina în 2021. Tot aici adăugăm și Cupa Argentinei sau Supercupa Argentinei, câștigate și ele de Julian Alvarez cu River Plate.

Maxim din ce se putea obține în fotbalul sud-american la nivel de club pentru Julian.

Julian Alvarez la naționala Argentinei

Alvarez a devenit unul dintre cei mai interesanți fotbaliști sud-americani, iar acest lucru este speculat și de selecționerul argentinian, Lionel Scaloni. În vara lui 2021, Julian Alvarez debutează la naționala mare argentiniană (în aceeași perioadă în care debutează și Emiliano Martinez). Deși nu a făcut parte din lotul pentru Copa America 2021, Julian Alvarez ajunge în lista finală a Argentinei pentru Cupa Mondială 2022.

În primul joc al Pumelor, Papu Gomez și Lautaro Martinez i-au luat fața fotbalistului lui City. Totuși, Arabia Saudită l-a făcut pe Scaloni să-și regândească lista titularilor. După 2 meciuri slabe ale lui Martinez, Alvarez îi ia locul în primul 11 și reușește să-l păstreze până în fazele superioare ale Mondialului.

Încep să apară și primele semne bune ale mutării: Julian Alvarez reușește să marcheze 4 goluri în cele 4 meciuri jucate din postura de titular. Un randament excelent pentru un jucător de doar 22 de ani ce debutează la Campionatul Mondial. Croația lui Luka Modric a fost spulberată de duetul Messi-Alvarez în drumul către finala de Mondial.

Reușește Alvarez să devină campion cu Argentina?

Concluzii – Julian Alvarez Argentina

Alvarez și-a consolidat serios statutul de jucător world-class odată cu Cupa Mondială din Qatar. Sunt șanse mari ca odată revenit la club să devină o prezență mai importantă în echipă. Viitorul lui Manchester City arată extraordinar.