lot scotia euro 2024

Lot Scoția Euro 2024 – Scoțienii vor încerca să treacă în premieră de grupe

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: iunie 10, 2024
5/5 - (1 vote)

În acest articol ți-am pregătit toate detaliile despre lot Scoția Euro 2024. Selecționerul Steve Clarke a anunțat o listă provizorie, de 28 de jucători. Doar 26 vor rămâne pentru turneul final din Germania.

Scoțienii au reușit să se califice pentru al doilea european consecutiv. La Euro 2020, britanicii n-au izbutit să iasă din faza grupelor. De altfel, Scoția speră ca la această ediție să spargă acest „blestem” și să ajungă în premieră în optimi.

Naționala pregătită de Clarke a fost repartizată într-o grupă grea și va juca chiar meciul de deschidere împotriva gazdei Germania.

Lot Scoția Euro 2024 – Valoare totală de piață de peste 200 de milioane de euro

Pe site-ul de specialitate Transfermarkt, lotul Scoției pentru Euro 2024 are o valoare de 217.40 milioane de euro. Scoțienii au câțiva jucători de top, care s-ar putea face remarcați la Campionatul European 2024.

Cea mai bună cotă de piață o are Andrew Robertson, fundașul stânga de la Liverpool. Acesta este cotat la 35 de milioane de euro. Urmează Scott McTominay (32 de milioane de euro) și John McGinn (30 de milioane de euro).

Lot Scoția Euro 2024 – Lot final 26 jucători

  • Portari: Zander Clark (Hearts), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell).
  • Fundași: Liam Cooper (Leeds), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Al-Ettifaq), Scott McKenna (FC Copenhaga), Ross McCrorie (Bristol City), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andrew Robertson (Liverpool), John Souttar (Rangers), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Real Sociedad).
  • Mijlocași: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Rangers), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Kenny McLean (Norwich), Scott McTominay (Manchester United).
  • Atacanți: Che Adams (Southampton), Lyndon Dykes (QPR), James Forrest (Celtic), Lawrence Shankland (Hearts).

În mare parte, lotul nu are nicio pierdere imensă. Singurii jucători importanți care nu sunt convocați ar fi Aaron Hickey și Nathan Patterson, ambii accidentați.

Scoția are șanse minime în a se califica în optimi din grupa A

Scoția a impresionat în preliminarii, acolo unde a învins, printre altele, Spania. Totuși, britanicii nu prea au avut noroc la tragerea la sorți. Aceștia au fost repartizați în grupa A, alături de Germania, Ungaria și Elveția.

Lot Scoția Euro 2024 are în componență mulți jucători valoroși, dar este puțin probabil ca selecționata pregătită de Clarke să avanseze în optimi.

Program meciuri Scoția la Euro 2024

Scoția pregătește turneul final din Germania cu două partide amicale în iunie. Prima va fi în deplasare contra Gibraltarului. Urmează un duel ceva mai dificil apoi, pe teren propriu, contra Finlandei.

Debutul la UEFA Euro 2024 pentru Scoția se va face contra gazdei Germania. Următoarele partide din grupa A sunt contra Elveției și Ungariei.

Program meciuri Scoția la Euro 2024:

  • 14 iunie: Germania – Scoția (22:00, Munchen)
  • 19 iunie: Scoția – Elveția (22:00, Koln)
  • 23 iunie: Scoția – Ungaria (22:00, Stuttgart)

Lot Scoția – Cum poate arăta primul 11 al scoțienilor

Robertson, McTominay sau McGinn se numără printre starurile din lot Scoția Euro 2024. Totuși, selecționerul Clarke va aborda ceva mai defensiv partidele din grupe.

În preliminarii și alte partide amicale, Clarke a alternat sistemul de joc. A început ba cu patru fundași sau în sistem de trei. Noi credem că primul 11 standard ar fi următorul:

Scoția (3-4-2-1): Gunn – McKenna, Hendry, Tierney – Forrest, Gilmour, McTominay, Robertson – McGinn, Armstrong – Adams.

Pariuri Antepost Euro 2024 – Fără prea mari așteptări din partea scoțienilor

În lotul Scoției pentru Campionatul European de Fotbal am putut vedea mulți jucători de valoare. Totuși, nu credem că britanicii vor reuși vreo performanță notabilă la Euro 2024. Iată ce pont îți propunem:

fortuna pariuri sportive
Pariuri Antepost Euro 2024
Cota 1.65

Scoția NU se califică din grupa A – Cotă 1.65 în oferta Fortuna Pariuri Sportive. Așa cum spuneam, naționala lui Clarke pare să aibă cel mai slab lot dintre formațiile din grupa A. S-ar putea ca scoțienii să obțină punct sau puncte, dar nu credem că vor avansa în optimi.

Concluzii despre lot Scoția pentru Euro 2024

McTominay, McGinn, Robertson, pe toți îi vom vedea în lot Scoția Euro 2024. Cei trei vor trebui să performeze la nivel înalt pentru ca scoțienii să obțină rezultate notabile. Grupa este una dificilă, așa că nu credem că britanicii vor avansa în optimi.

Citește pe site-ul nostru care sunt loturile altor naționale prezente la Euro 2024: Anglia, Portugalia, Austria, Franța, Germania, Croația, Olanda, Georgia sau Slovenia. Aruncă un ochi și pe pagina de Facebook BETuri. Spor(t) în toate!