lot georgia euro 2024

Lot Georgia Euro 2024 – Singura debutantă de la Campionatul European

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: mai 23, 2024
5/5 - (1 vote)

Citește în acest articol care este lot Georgia Euro 2024. Naționala ex-sovietică s-a calificat în premieră la un turneul final. Performanța i se datorează lui Willy Sagnol, cel care a reușit o adevărată minune în preliminarii.

Georgienii nu vor face act de prezență la turneul final din Germania. În lotul Georgiei pentru Euro 2024 sunt câțiva jucători cunoscuți precum Kvaratskhelia, Mikautadze sau portarul Mamardashvili, de la Valencia.

În plus, și un jucător din campionatul României a prins lotul. Este vorba de Mekvabishvili, mijlocașul defensiv al Universității Craiova.

Lot Georgia Euro 2024 – Peste 150 de milioane de euro valoare de piață

Lotul Georgiei are una dintre cele mai mici valori de piață de la Campionatul European 2024. Potrivit Transfermarkt, lotul gruzinilor este evaluat la 151.20 de milioane de euro. În mod evident, cota este ridicată de Kvaratskhelia, vedeta selecționatei ex-sovietice.

Kvaratskhelia este cotat de același site la 80 de milioane de euro. Al doilea ca valoare din lot Georgia pentru Euro 2024, la mare distanță, este portarul Mamardashvili, cotat la 35 de milioane de euro. Podiumul este completat de Mikautadze, atacantul lui Metz, cu o cotă de 9 milioane de euro.

Lot Georgia Euro 2024 – Componență

Selecționerul Willy Sagnol a anunțat deja cei 26 de jucători care vor face deplasarea la UEFA Euro 2024:

  • Portari: Giorgi Mamardashvili (Valencia), Giorgi Loria (Dinamo Tbilisi), Luka Gugeshashvili (Qarabag).
  • Fundaşi: Solomon Kvirkvelia (Al Akhdoud), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Jemal Tabidze (Panetolikos), Lasha Dvali (Apoel), Luka Lochoshvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Cracovia), Giorgi Gocholeishvili (Shakhtior Doneţk).
  • Mijlocaşi: Giorgi Chakvetadze (Watford), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova), Jaba Kankava (Slovan Bratislava), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Giorgi Kochorashvili (Levante), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Levan Shengelia (Panetholikos), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batumi), Saba Lobzhanidze (Atlanta United), Zuriko Davitashvili (Bordeaux).
  • Atacanți: Khvicha Kvaratskhelia (Napoli), Georges Mikautadze (Metz), Budu Zivzivadze (Karlsruhe), Giorgi Kvilitaia (Apoel).

Sagnol are cei mai buni fotbaliști disponibili în lotul Georgiei pentru Campionatul European. Nu este nicio absență notabilă, astfel că gruzinii vor încerca să facă istorie la primul lor turneu final.

Georgia, act de prezență sau surpriza din grupe?

Georgia a avut nevoie de baraj pentru a ajunge la Euro 2024. A trecut de Grecia, dar se știa în ce grupă va fi repartizată. Misiunea gruzinilor va fi una foarte dificilă. Georgia va întâlni în grupa F Turcia, Cehia și Portugalia, una dintre favoritele la câștigarea competiției.

Lot Georgia Euro 2024 nu este suficient de bun pentru a trece de această grupă. Totuși, jucătorii antrenați de Sagnol vor da totul pentru a obține punct sau puncte, la prima lor participare la un Campionat European.

Program meciuri Georgia la Euro 2024

Înainte de startul Campionatului European din Germania, Georgia și-a stabilit un meci amical în luna iunie. Naționala pregătită de Sagnol se va deplasa în Muntenegru pe 9 iunie.

Apoi va veni debutul la Euro 2024 așteptat de întreaga țară. Georgia va juca primul meci contra Turciei. Urmează confruntarea împotriva Cehiei și, în final, duelul în fața favoritei grupei, Portugalia.

Program meciuri Georgia la Euro 2024:

  • 18 iunie: Turcia – Georgia (19:00, Dortmund)
  • 22 iunie: Georgia – Cehia (16:00, Hamburg)
  • 26 iunie: Georgia – Portugalia (22:00, Gelsenkirchen)

Lot Georgia – Cum ar putea arăta primul 11 al gruzinilor

Willy Sagnol a reușit adevărate minuni cu acest lot al Georgiei. Gruzinii au practicat un joc bine organizat, defensiv pe alocuri, în preliminarii și baraj.

De regulă, selecționerul francez al ex-sovieticilor a utilizat în meciurile importante un sistem cu trei fundași. Conform lot Georgia pentru Euro 2024, noi credem că așa va arăta primul 11 standard al gruzinilor:

Georgia (3-4-3): Mamardashvili – Kvirkvelia, Kashia, Dvali – Shengelia, Kiteishvili, Kochorashvili, Kakabadze – Chakvetadze, Mikautadze, Kvaratskhelia.

Pariuri Antepost Euro 2024 – Vor reuși gruzinii să obțină puncte în grupă?

Lotul Georgiei pentru Euro 2024 este cu mult sub cel al adversarilor din grupa F. Totuși, gruzinii vor încerca să obțină primele lor puncte la un turneu final european. Iată ce pont îți propunem:

Pariuri Antepost Euro 2024
Cota 2.00

Georgia va avea SUB 1,5 puncte în grupa F – Cotă 2.00 în oferta Betano Pariuri Online. Un campionat european înseamnă presiune suplimentară. Credem că gruzinii, în ciuda unui lot decent, nu vor face mai mult de un punct în cele trei meciuri.

Concluzii despre lot Georgia pentru Euro 2024

Georgia s-a calificat în premieră la Campionatul European. Toate meritele merg la selecționerul Sagnol, cel care a scos maximum din toți jucătorii. Gruzinii au fost repartizați într-o grupă foarte grea, de unde noi credem că vor termina, probabil, pe ultimul loc.

Citește pe site-ul nostru care sunt loturile altor naționale prezente la Euro 2024: Anglia, Portugalia, Austria, Franța, Germania, Croația, Olanda, Slovenia sau Scoția. Aruncă un ochi și pe pagina de Facebook BETuri. Spor(t) în toate!