fc voluntari
Viorel Berbece
8 iulie 2021

FC Voluntari – Lot și perspective pentru sezonul 2021/2022

3/5 - (1 vote)

FC Voluntari s-a salvat pe final de sezon de la retrogradare și nu puțini sunt cei care cred că stagiunea 2021/2022 va fi ultima pentru ilfoveni în prima ligă. Continuăm așadar analiza noastră pre-campionat cu FC Voluntari. Vorbim despre o echipă care a avut rezultate impresionante la început, dar care acum pare o formație lipsită de orizont și viziune.

Cea mai importantă mutare a verii pentru FC Voluntari a fost numirea lui Gabi Tamaș în funcția de președinte-jucător. Iar asta spune multe despre planurile de viitor ale clubului care are în palmares o cupă și o supercupă a României. Dar haide să vedem împreună ce transferuri au fost și cum ar putea arăta un prim 11 pentru noul sezon.

Antrenor FC Voluntari – Liga 1 – Rezistă Ciobotariu tot sezonul?

Venit ca salvator la FC Voluntari, după un scurt intermezzo la FC Hermannstadt, Liviu Ciobotariu a reușit să salveze echipa de la retrogradare. Poate a fost și un noroc destul de important în faptul că Voluntariul a întâlnit o Dunărea Călărași debusolată și lipsită de motivație în barajul de menținere. Cert este că echipa ilfoveană și-a asigurat măcar încă un sezon în Liga 1.

Întrebarea care se pune este, însă, cât va rezista fostul internațional pe banca lui FC Voluntari? Mai ales că perspectivele pentru acest sezon nu sunt extraordinare, iar Voluntariul a schimbat mai mereu antrenorii din mers.

Transferuri FC Voluntari pentru sezonul 2021/2022

Cel mai interesant jucător din lotul celor de la FC Voluntari, Ion Gheorghe, a rămas la echipă momentan. Poate acesta este cel mai mare câștig al perioadei de transferuri până acum. Dar să vedem ce mișcări de trupe au fost până acum la echipa din Ilfov.

Achizițiile verii la Voluntari

  • Vadim Rață – Închizătorul moldovean este unul din transferurile care se anunță reușite pentru FC Voluntari. Rață a făcut multe meciuri bune pentru Chindia. El poate fi mijlocașul de care Voluntariul are nevoie pentru a nu mai permite atâtea goluri, ca în sezonul trecut.
  • Neluț Roșu – Un alt mijlocaș la închidere cu experiență. De la Roșu erau așteptări mari în trecut, chiar de echipa națională. Dar el nu a reușit niciodată să treacă de statutul de jucător de lot. O achiziție totuși utilă făcută de FC Voluntari.
  • Marius Briceag – Ajuns la 29 de ani, fundașul stânga pare că și-a găsit liniștea în Ilfov, după ce a fost folosit rar de FCSB. Dacă va prinde meciuri mai multe în picioare, Briceag poate deveni unul dintre fundașii de bandă buni din Liga 1.
  • Lorand Fulop – Poate cel mai interesant transfer făcut de trupa lui Liviu Ciobotariu. Încă tânăr la 23 ani, Fulop poate fi mijlocașul care să aducă golurile pentru FC Voluntari. Alături de Ion Gheorghe și Vadim Rață sau Neluț Roșu, Fulop poate străluci într-o linie mediană care pe hârtie arată bine.
  • Robert Ion – E clar că strategia celor de la Voluntari a fost să întărească linia de mijloc. Astfel se explică și aducerea lui Ion, care la 20 de ani încă mai are multe de arătat în Liga 1.
  • Daniel Paraschiv – Clubul ilfovean l-a împrumutat pe talentatul atacant abia venit la CFR Cluj. Paraschiv a impresionat în Liga 2 în sezonul trecut și, dacă va primi încredere, poate înscrie câteva goluri și în acest sezon de Liga 1.

Plecările dinaintea noului sezon

Cea mai importantă pierdere a verii este atacantul spaniol Jetfe Betancor. Au mai plecat Martin Remacle, Antoni Ivanov, Ionuț Balaur, Sebastian Mailat sau Ivan Pesic. Dar aceștia oricum nu au evoluat prea mult în ultima vreme pentru FC Voluntari sau, în orice caz, nu erau jucători esențiali.

Posibil prim 11 pentru FC Voluntari

Iată cum ar putea formația de start a Voluntariului pentru meciul din prima etapă din noul program Liga 1, cu Dinamo:

Râmniceanu – Ricardinho, Tamaș, Armaș, Vlad – Droppa, Roșu – Gheorghe, Fulop, Lopes – Angelov.

La fel ca în cazul celorlalte analize de echipe, trebuie să menționăm că există o mare posibilitate ca primul 11 să arate diferit la ora de start. Asta în funcție de transferurile realizate pe ultima sută de metri. O tradiție în Liga 1 de ceva ani, am spune.

Lot FC Voluntari Sezonul 2021/2022

UPDATE: Iată cum arată lotul iflovenilor după terminarea perioadei de transferuri:

Portari: Victor Rîmniceanu, Mihai Popa, Valentin Neacșu

Fundași: Cosmin Achim, Ulrich Meleke, Igor Armaș, Marius Briceag, Alexandru Vlad, Ricardinho, Gabriel Tamaș, Alexandru Chilili

Mijlocași: Ion Gheorghe, George Merloi, Lopes Vieira, Neluț Roșu, Alexandru Ilie, Vadim Rață, Andreas Ionuț Vlad, Francisc Bălan, Lukas Droppa, Lorand Fulop, Cristian Costin, Antonio Stan

Atacanți: Daniel Paraschiv, Adam Nemec, Idan Golan, Marcelo Lopes, Viktor Angelov, Alexandru Stoica.

Jucători de urmărit

Dacă va rămâne la FC Voluntari, Ion Gheorghe probabil că va avea un nou sezon bun. Rămâne de văzut ce alt jucător va străluci în tricoul unei echipe care nu-și poate propune prea multe în această stagiune. Poate Lorand Fulop sau Robert Ion? În acest moment, trupa din Voluntari pare una dintre trupele cel mai greu de „citit” în acest sezon.

O surpriză ar putea veni dinspre Piatra-Neamț. De la Ceahlăul au fost aduși recent doi jucători de perspectivă, Vlad Andres și Marius Gabriel Matei. Dar rămâne de văzut câte minute vor primi cei doi în acest de Liga 1 în care și regula U21 s-a schimbat.

Ce așteptări sunt pentru noul sezon?

Lotul arată destul de echilibrat, mai ales în linia de mijloc după noile veniri. Problema este, însă, că per total, lotul nu arată încă suficient de bine pentru ca FC Voluntari să nu aibă emoții cu retrogradarea și în acest sezon. Seamană întrucâtva cu situația de la Farul, acolo unde la fel lotul a rămas eminamente la fel ca în sezonul precedent. Deși există la fel de bine și exemplul celor de la FC Clinceni, cei care au reușit să obțină un loc de playoff cu un lot bazat pe jucători cu experiență și cu un buget mai mic decât colegii ilfoveni.

Probail că, în buna tradiție a sezoanelor trecute, vom vedea foarte mulți jucători noi venind la FC Voluntari pe tot parcursul sezonului. Mai ales iarna se numără bobocii, iar lotul este remaniat puternic.

Concluzii

O echipă lipsită de suporteri și de un lot extraordinar, dar care se descurcă în Liga 1 de ceva ani. Cam așa poate fi caracterizată FC Voluntari. Va merge drumul ilfovenilor mai departe în prima ligă și după acest sezon? Greu de zis. Mai ales că și nou-promovatele arată destul de solid. Dar surprize au mai fost și în trecut.

Nu uita că mai ai și alte analize și informații de genul acesta în secțiunea noastră de știri din sport. Dar și ponturi pariuri de calitate. Și multe oferte speciale pregătite pentru tine, de la cele mai bune case de pariuri din România. Ai toate motivele să stai pe BETuri.ro. Pariază informat și inspirat alături de noi!