fcu craiova
Cristi Geiger
4 ianuarie 2024

FCU Craiova – Lot pentru sezonul 2023/2024

4.6/5 - (10 votes)

Încet, dar sigur, FCU Craiova devine una dintre echipele de top din Superligă. Clubul patronat de Adrian Mititelu vine după un sezon precedent reușit, în care a avut câteva realizări destul de importante. Trupa olteană a pus probleme multor granzi, a ratat la mustață play-off-ul, a câștigat play-out-ul și a fost la un pas de cupele europene. Însă după câte știm, pretențiile în Bănie sunt mari. Iar atât oficialii, cât și fanii, se așteaptă ca FCU Craiova să aibă un sezon viitor și mai bun.

Echipa BETuri.ro vă propune o nouă analiză pentru echipele de Liga 1 din sezonul 2023-2024. Vezi și materialele realizate pentru Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid, Farul, Hermannstadt, FCSB sau U Cluj. Hai să vedem cum arată lotul celor de la FCU Craiova, și dacă echipa poate avea un sezon mai bun ca precedentul.

Antrenor FCU Craiova – Oltenii mizează pe un italian. Nu Napoli!

FCU Craiova a pierdut puncte prețioase în start de sezon și pentru că nu a avut stabilitate la nivelul băncii tehnice. Joao Janeiro nici măcar nu a apucat să stea pe bancă într-un meci oficial. Iar Nicolae Dică a fost și el o prezență efemeră. A urmat apoi veșnicul Dan Vasilică drept interimar, pentru ca apoi Adrian Mititelu să se reorienteze spre o soluție mult folosită în trecut, cea italiană!

Surpriza a venit, însă, de la faptul că nu Nicolo Napoli a fost cel chemat să salveze situația, ci Giovanni Constantino, un nume nou. Fost secund al lui Marco Rossi, acesta a reușit câteva rezultate notabile pe final de an, iar FCU Craiova poate visa din nou la play-off, dar și la o prezență în finala Cupei României, de ce nu?

UPDATE/ Și totuși…Nicolo Napoli și în acest sezon! Italianul a preluat echipa de la conaționalul Constantino. Obiectivul este finala Cupei României, dar și evitarea retrogradării!

UPDATE 2/ Ca la Craiova nicăieri! Nicolo Napoli a fost trecut director tehnic după un început slab, iar Eugen Trică se re-re-întoarce și el la FCU Craiova ca antrenor principal! El a mai antrenat la Gloria Băneasa și CSM Alexandria în acest sezon!

Transferuri FCU Craiova 2024

La reunire, nu au fost nume noi, semn că încă se caută soluții pentru a îmbunătăți echipa. Poate se așteaptă ca Amar Kvakic și Moses Abbey să poate juca în sfârșit și ei să reprezinte loviturile întârziate din mercato. Marea întrebare care se pune este dacă FCU Craiova 1948 va reuși să păstreze nume grele ca Gurău, Bahassa, Bauza sau Chițu.

UPDATE/ A fost semnat încă un fundaș central. Este vorba despre internaționalul lituanian Rokas Lekiatas, ultima dată la Panevezys, în țara natală.

UPDATE 2/ Pe ultima sută în campania de transferuri de iarnă, FCU Craiova i-a adus pe Idris Bounaas (mijlocaș defensiv, Lyon B) și Andrei Dragu (fundaș de bandă, FC Botoșani). S-a renunțat, în schimb, la Samuel Asamoah, fost om de bază.

UPDATE 3/ Tudor Oltean (21 ani, fundaș stânga) este noul jucător al celor de la FCU Craiova. El a jucat recent la Ceahlăul, în liga secundă.

Lot FCU Craiova 1948 Sezonul 2023 / 2024

Portari: Ionuț Gurău, Robert Popa, Sorin Mogoșanu, Mario Enache

Fundași: Rokas Lekiatas, Amar Kvakic, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas, Radu Negru, Andrea Padula, Gabriel Compagnucci, Andrei Dragu, Gabriel Buta, Tudor Oltean

Mijlocași: Idris Bounaas, Vlad Achim, Dragoș Albu, Ionuț Zanfir, Alexandru Blidar, Benjamin Van Durmen, Juan Bauza, Yassine Bahassa, Moses Abbey, William Baeten, Sekou Sidibe, Vlad Pop

Atacanți: Aurelian Chițu, Vladislav Blănuță, Jibril Ibrahim

Concluzii

FCU Craiova a avut o evoluție constantă de când a intrat în prima ligă din România. Iar șefii clubului speră ca anul acesta echipa să joace în sfârșit în play-off. Există câțiva jucători valoroși la FCU Craiova. Dar în acest moment, lotul pare destul de subțire. Iar noul antrenor nu este deloc o certitudine. Astfel, șansele ca oltenii să se numere printre granzi sunt destul de scăzute la prima vedere, deși potențial există.

Până atunci, urmărește secțiunea noastră de știri sportive pentru cele mai fresh și obiective analize. Vezi de pildă articolele despre loturile celor de la FCSB sau CFR Cluj! Dar aruncă un ochi și peste secțiunea de ponturi pariuri pentru extra inspirație. Spor(t) în toate!