fcu craiova
Viorel Berbece
6 iulie 2021

FCU Craiova, lot și perspective pentru noul sezon

5/5 - (2 votes)

„Hai Craiova, hai băieții!” va fi o scandare pe repeat în Liga 1 din sezonul 2021/2022. Odată cu promovarea celor de la FCU Craiova lucrurile devin cu adevărat interesante în Bănie. Mai ales că „leii” lui Mititelu au arătat bine în liga secundă, pe bancă a venit Adrian Mutu, iar resursele par suficiente pentru o luptă la locurile de playoff, dacă nu mai mult.

Recent, ți-am prezentat cum stă situația pentru Rapid și CS Mioveni, alte două nou-promovate în Liga 1. Te invităm acum să citești analiza BETuri.ro și pentru lotul lui FCU Craiova. Vom oferi și câteva considerații despre cum se va descurca echipa lui Mutu în Liga 1.

Antrenor FCU Craiova – Mutu, la prima provocare cu adevărat importantă

După ce a dus cu bine la capăt campania de calificare pentru Europeanul de tineret și a reușit să plece neînvins de la turneul final, Adrian Mutu a ales să se despartă de naționala U21 și să aștepte o nouă provocare. În cele din urmă, FCU Craiova este echipa care i-a oferit „Briliantului” ocazia de a demonstra că este un antrenor de perspectivă, la care se vede școala italiană.

Astfel, după ce a scăpat in extremis de retogradare cu FC Voluntari, echipă preluată totuși din mers, Adi Mutu are ocazia acum să demonstreze că s-a maturizat ca antrenor. Deși presiunea va fi clar una importantă pe umerii săi.

Transferuri FCU Craiova

În sezonul trecut, echipa patronată de Adrian Mititelu a mers foarte bine în Liga 2 și grație unei campanii de transferuri foarte inspirate. Cine auzise de Baeten, Huyghebaert sau Campagno înainte ca ei să ajungă în România? Și totuși acești jucători au avut o contribuție decisivă la promovarea echipei craiovene. Iar campania de achiziții din această vară s-a axat tot pe aducerea de fotbaliști din străinătate, un lucru normal, după părerea revenitului Marcel Pușcaș.

Achizițiile din această vară

  • Juan Bauza – Mijlocașul argentinian este poate cel mai cunoscut dintre străinii aduși de FCU Craiova. Asta pentru că a jucat în Liga 2 până de curând, acolo unde a fost remarcat de oficialii craioveni. Un mijlocaș ofensiv interesant, probabil că Bauza va fi o soluție de rezervă pentru ofensiva lui FCU.
  • Armin Gremsl – Un portar austriac de 26 de ani, aflart la a doua sa experiență în afară, după ce a jucat peste 50 de meciuri și în prima ligă din Cipru. În prima ligă din Austria, Gremsl a prins doar două meciuri. Va fi, cel mai probabil, portarul titular, în dauna tinerilor Popa și Enache.
  • Dominik Kovacic – Un fundaș croat de 27 de ani care a trecut deja prin campionate precum cel al Danemarcei, Bosniei sau chiar cel al Moldovei. La 1.92 m, acesta va fi un pericol la fazele fixe. El are inclusiv un meci de Europa League în „palmares” și se anunță un transfer interesant pentru FCU Craiova.
  • Marko Gajic – Pe același profil ca fotbalistul de mai sus, Gajic este un alt transfer de urmărit făcut de U Craiova 1948. Cu o selecție la naționala Serbiei și peste 100 de jocuri în Superliga din țara vecină, Gajic vine să joace titular în apărarea Craiovei lui Mutu.
  • Pedro Machado – Probabil nu va fi titular, dar fundașul lusitan de 25 de ani este un jucător de urmărit pe viitor. Asta deși nu a apucat să joace în prima ligă din Portugalia.
  • Mamadou Bagayoko – Ivorianul de 31 va „aresta” postul de fundaș dreapta la FCU Craiova. Dar el poate juca și flancul opus și chiar și în linia mediană. Cu meciuri în prima ligă din Belgia, dar chiar și în Europa League, Bagayoko promite să fie unul dintre fundașii de bandă de urmărit în acest sezon de Liga 1.
  • Samuel Asamoah – Un mijlocaș de buzunar, dar cu un travaliu impresionant, Asamoah vine să facă pereche cu Dragoș Albu în fața apărării. Se anunță un alt transfer reușit.

Curățenie pentru Liga 1 la U Craiova 1948

În schimb, FCU Craiova a remaniat puternic lotul cu care a obținut promovarea. Aproape o echipă întreagă a plecat în această vară. Printre jucătorii mai cunoscuți se numără Andrei Ciolacu, Călin Cristea sau Denis Ispas. Dar aceasta acțiune a avut loc aproape imediat după promovare, semn că lucrurile erau bine stabilite.

Posibil Prim 11 pentru FCU Craiova

Iată care ar putea fi echipa aliniată de Adrian Mutu pentru prima etapă din noul sezon de Liga 1:

Gremsl – Negru, Kovacic, Gajic, Huyghebaert – Bagayoko, Albu, Asamoah – Bauza, Vieira, Baeten.

Nu este exclus ca până la primul joc al celor de la U Craiova 1948 din noul program Liga 1, cel cu CFR Cluj, să mai apară alți jucători străini în primul 11, posibil direct ca titulari.

UPDATE: FCU Craiova l-a semnat și pe atacantul portughez Hugo Vieira, 32 de ani, fost la Benfica și Sivasspor și ultima dată în Japonia. Acesta va fi probabil titularul postului de atacant central în formula 4-3-3 propusă de Mutu.

Jucători de urmărit în noul sezon

Poate cel mai interesant jucător din lotul lui FCU Craiova rămâne mijlocașul Dragoș Albu. Căpitanul de 20 ani arată multă maturitate în joc. Trecut prin fotbalul olandez, Albu probabil că va face curând pasul și către naționala mare. Altfel, dintre străini, probabil că Gajic și Asamoah vor fi jucătorii care vor lăsa cea mai plăcută impresie.

Care va fi atmosfera de acasă?

E cunoscut faptul că FCU Craiova este echipa aprobată de către ultrașii craioveni drept adevărata Știința. Dar care va fi reacția suporterilor de rând? Mai ales că CS Universitatea Craiova s-a bătut la campionat în ultimii 2-3 ani și a mai reușit să și aducă trofeele mult așteptate în Bănie. Va adopta publicul craiovean această nouă prezență pe Ion Oblemenco? Dacă da, atunci adversarii celor de la FCU vor avea serioase probleme la meciurile disputate pe moderna arenă din Craiova.

Cu siguranță, cele mai de urmărit meciuri sunt cele cu rivala din oraș. Va fi o repetiție a duelurilor purtate acum ceva ani în liga secundă, dar la un alt nivel.

Lot U Craiova 1948 Sezonul 2021 / 2021

UPDATE: FCU Craiova a continuat să transfere puternic. Iată cum arată lotul nou-promovatei după încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Sorin Mogoșanu, Robert Popa, Armin Gremsl.

Fundași: Radu Negru, Lorenzo Paramatti, Dominik Kovacic, Jeremy Huyghebaert, Bradley Diallo, Mamadou Bagayoko, Sorin Bușu, Marko Gajic, Pedro Machado.

Mijlocași: Vlad Achim, Dragoș Albu, Alexandru Blidar, Vlad Pop, Alexandru Raicea, William Baeten, van Durmen, Samuel Asamoah, Francois Marquet.

Atacanți: Hugo Vieira, Claudiu Bălan, Juan Bauza, Torell Ondaan, Andrea Compagno, Sekou Sidibe

Concluzii

În mod normal, FCU Craiova nu va avea probleme cu supraviețuirea în prima ligă. Cu transferuri inspirate și cu un antrenor de viitor pe bancă, ar trebui ca U Craiova 1948 să termine pe un loc călduț în prima ligă. Dacă nu chiar mai sus. Asta depinde și de câtă liniște va veni dinspre partea managerială. Rămâi cu ochii pe secțiunea noastră de știri din sport. Urmează și alte analize de genul acesta. Pentru ponturi pariuri inspirate, ai de asemenea o secțiune special dedicată pe BETuri.ro. Pariază informat și inspirat alături de noi!