Pe ce meciuri pariem?

Dacă aţi ajuns să citiţi articolul acesta, cel mai probabil nu sunteţi novice în lumea pariurilor, fie că sunt ele online sau offline. Vom vorbi în rândurile ce urmează despre cum ar trebui să ne alegem meciuri pentru biletul zilei atunci când alcătuim un bilet. Unii aleg meciuri date de site-uri de ponturi, alţii pariază din intuiţie dar majoritatea o fac din pasiune.

Cea mai bună metodă de a face selecţia evenimentelor pe care pariem este analiza acestora. Ce vom urmări atunci când decidem să pariem pe un eveniment? Există mai mulţi indici ce ne arată cine are mai multe şanse de câştig într-un meci de fotbal şi anumite detalii de care trebuie să ţinem cont. Vom dezbate câţiva din aceşti indici în cele ce urmează.

Ultimele meciuri jucate

Înainte să alegem un eveniment, trebuie urmărită cu atenţie formă în care echipa respectivă se află. Prin formă ne referim la rata echipei de succes în ultimele partide disputate. Spre exemplu, vom spune că o echipă se află într-o formă bună dacă a învins în ultimele 4 sau 5 confruntări din ultimele 5 partide disputate. Pe acelaşi principiu putem afirma şi că echipa se află într-o formă proastă, înregistrand mai multe înfrângeri decât victorii în partidele recent jucate. O echipa poate fi în formă şi atunci când vorbim doar de meciuri disputate pe teren propriu, deşi în deplasare are numai înfrângeri, acasă pot avea o serie de victorii foarte mare.

Integritatea lotului

Când vine vorba să pariem pe meciuri pentru biletul zilei ar trebui să fim atenţi la unul din cele mai importante detalii, formaţia în care se va juca. Există multe situaţii în care anumite echipe optează spre a folosi drept titulari jucători care sunt de obicei rezerve pentru a menaja jucătorii importanţi. În acest sens mai trebuie urmărită şi disponibilitatea jucătorilor, mulţi dintre ei putând fi accidentaţi sau supendaţi, astfel neputând să joace în meciul pe care îl alegem. Spre exemplu dacă 2 dintre fundaşii defensivi ce erau de drept titulari sunt fie accidentaţi sau suspendaţi, echipa poate suferi pe teren în ceea ce priveşte devensiva. Jucătorii ce nu sunt obişnuiţi să fie titulari pot da un randament mai prost.

Nevoia de puncte

Un alt indicator de care trebuie să ţinem cont este importanţa victoriei pentru o anumită echipă. Să ne imaginăm că suntem în ultima etapă a unui campionat. Echipa de pe primul loc deja este campioană, fiind la o mare diferenţa de puncte de următoarea clasată. Pe locul 3, loc ce duce la calificare în Europa League se află o echipă ce ar mai avea nevoie de o victorie pentru a devansa echipa de pe locul 2 şi a obţine un loc de calificare pentru UEFA Champions League. În ultima etapă se înfruntă echipa de pe locul 1 cu cea de pe locul 3. Există o probabilitate foarte mare că echipa mai jos clasată să câştige meciul, având nevoie foarte mare de punctele aferente victoriei. Echipa de pe primul loc îşi va menaja jucătorii importanţi, cel mai probabil, pentru a-i feri de o accidentare ce le-ar pericilta mai târziu lotul.

Într-adevăr, asta nu se va întâmplă întotdeauna dar este un detaliu la care trebuie să fim totuşi atenţi deoarece în multe cazuri se dovedeşte a fi folositor. Acestea sunt doar câteva din indiciile de care trebuie să ţinem cont când alegem meciuri pentru biletul zilei. Experienţă îşi va spune mereu cuvântul atunci când alcătuim biletele şi cel mai important este să fim mereu obiectivi când facem această selecţie. Subiectivitatea nu este niciodată bună în jocurile de noroc. Acestea fiind spuse, sper că următorul vostru bilet să conţină meciuri alese mai bine şi astfel să va sporiţi şansele de câştig!