Federer și Djokovici, favoriți la ATP Londra

atp londra turneul campionilor

Roger Federer l-a învins ușor aseară pe jucătorul din Africa de Sud Kevin Anderson și s-a calificat pentru a 15-a oară în carieră în semifinalele Turneului Campionilor, ATP Londra. Elveţianul a câştigat grupa în care a fost principal favorit şi are, astfel, şanse mai mari de a evita un duel cu liderul mondial Novak Djokovic înaintea finalei. Ți-am pregătit ponturi pariuri tenis pentru meciurile de azi.  Astăzi,  Alexander Zverev, Marin Cilic şi John Isner,  luptă pentru al doilea loc de calificare, în condiţiile în care Nole şi-a asigurat prezenţa în penultimul act după numai două etape.

Revenire în forță la ATP Londra

Elvețianul şi-a luat o frumoasă revanşă în faţa jucătorului care îl învinsese în urmă cu câteva luni în sferturile de la Wimbledon (13-11 în decisiv) şi şi-a asigurat, totodată, poziţia pe podiumul clasamentului mondial la final de an, în urma lui Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

În timp ce fanii numărau numărul de game-uri necesare elveţianului pentru calificarea matematică în semifinale, partida a avansat iute, cu ture confortabile de serviciu. Iureşul a început în game-ul al şaselea. Federer a dat semne de vulnerabilitate când a rămas în urmă pe tabelă, 0-30 pe serviciu, însă a răspuns printr-o serie de zece puncte consecutive. Cu un prim break obţinut în game-ul şapte, elveţianul ajunsese, subit, la două puncte distanţă de asigurarea biletului pentru semifinale. Anderson a amuţit însă tribuna, construindu-şi drum spre rebreak, refuzându-i pentru moment lui Roger cel de-al cincilea joc necesar penru risipirea emoţiilor.

Alexander Zverev vs John Isner, meciuri azi, ponturi pariuri tenis

Germanul este obligat să îl învingă pe americanul John Isner în această ultima partida, meciuri azi, din cadrul grupelor Turneului Campionilor ATP Londra pentru a se califică mai departe în semifinale. Singură victorie a germanului este cea din primul meci, obținută în față croatului Marin Cilic, scor 7-6 7-6.

Germanul are o rată de succes de 60% în ultimele 10 partide disputate, fiins învins de către Djokovic de 2 ori, de Khachanov 1 dată și de către Marius Copil 1 dată. Este într-o formă foarte bună, iar printr-o victorie în această partida contra lui Isner, poate ajunge în semifinale.

Cea mai importantă performanță

Anul acesta, cea mai mare performanță a să obținută într-un turneu de Grand Slam a fost accederea în sferturi de finală la Roland Garros. Deși a reușit să își treacă deja 9 turnee ATP în palmares, în ceea ce privește Grand Slam-urile nu a strălucit, sferturile de finală fiind cea mai mare realizare a sa. Isner deține cea mai rapidă servă din lume recunoscută de către ATP, 253km/h.

Fără îndoială, John, este unul dintre cei mai buni jucători la serviciu din întreagă istorie a tenisului, însă, lipsa mobilitățîi îl împiedică să acceadă pe o poziție superioară. Carieră de profesioniști a început-o în 2007, la vârstă de 22 de ani, destul de târziu, însă, rezultate bune nu au întârziat să apară. Are un procentaj de 61.99% din punct de vedere al victoriilor în întreagă să carieră. Procentajul de câștig al disputelor din întreagă să carieră fiind de 65.9%. Și nu vorbim doar de meciuri azi.

Isner a jucat mai mult decât dezamăgitor la această a ediție a Turneului Campionilor, fiind înfrânt în ambele meciuri disputate. Cilic și Djokovic nu i-au conferit prea multe șanse, însă, o victorie în această dispută l-ar ajută să nu părăsească competiția cu capul plecat. La capitolul întâlniri directe, Zverev îl conduce categoric, cu scorul de 5-1. Cu toate că nu a confirmat la această competiție, americanul reușește să încheie anul pe o poziție ce îi face cinste, locul 10ATP. Alexander Zverev este clar favorit la ATP Londra în prima partidă cu 1.38 șanse la pariuri de a câștiga partida, în timp ce Isner 3.05. Toate se referă desigur la ponturi pariuri tenis pentru meciurile de azi.

Novak Djokovic vs. Marin Cilic

Campionul sârb este deja calificat în semifinalele Turneului Campionilor, obțînând victorii în ambele meciuri disputate la această competiție. Adversarii săi din precedentele 2 confruntări au fost John Isner, respectiv Alexander Zverev. Niciunul nu a reușit să ii facă break sarbului, iar mai mult de atât, niciunul nu a reușit să ajungă până în ție-break în vreun set(fapt ce era destul de greu de anticipat, având în vedere servele foarte bune ale celor 2 jucători), meciuri azi.

Așadar, ,,Nole” fără îndoială, pornește cu prima șansă în meciul de azi, nu numai din prisma faptului că este favoritul număr 1 al acestei întreceri(a reușit să urce pe prima poziție ATP datorită retragerii din Nadal din cauza unei accidentări), dar, de asemenea, jocul sau este din punctul meu de vedere de departe cel mai bun și nu văd cine ar putea să îl oprească din drumul sau spre adjudecarea trofeului.

Este unul dintre cei mai buni jucători de tenis contemporani, fiind singurul care a reușit să oprească victoriile la rând ale lui Rafael Nadal, respectiv Roger Federer.

Cu o statura medie pentru tenis, fără a fi înzestrat cu o forță precum a lui Nadal și servă precum cea a lui Federer, sârbul a reușit să compenseze prin psihic, reușind să își epuizeze adversarii fizic, gestionând foarte bine toate punctele. ,,Nole” și-a trecut toate cele 4 turnee de Grand Slam în palmares cel puțin o dată. Singurul ce a reușit să îl învingă în ultimele 10 partide a fost Karen Khachanov în cadrul finalei Masters-ului de la Paris. Anul 2018 pentru sârb se apropie de perfecțiune, reușind să câștige Wimbledon-ul, respectiv US Open-ul(revenind după o pauză), ponturi pariuri tenis.

Misiune imposibilă

Croatul Cilic se mai poate califica doar în urmă unui singur scenariu: să îl învingă pe Djokovic, iar în celălalt meci din această grupa A, John Isner să îl învingă pe Alexander Zverev. Acest scenariu este destul de puțîn probabil, Djokovic nefiind genul de jucător care să coboare nivelul în astfel de circumstanțe.

La capitolul întâlniri directe, Djokovic  l-a surclasat pe croat, poate fi un termen destul de aspru, însă, un scor de 16-2 nu poate fi catalogat în altă manieră. În ultimele 10 partide croatul a strâns 6 înfrângeri, penultima înfrângere fiind chiar în față lui Djokovic.

Anul a început extraordinar și pentru Cilic, reușind să ajungă până pe poziția a 3-a ATP, cea mai bună din carieră să. Singurul Grand Slam câștigat este US Open-ul, trofeu dobândit în urmă finalei contra japonezului Kei Nishikori în 2014. De asemenea, această este cea de-a patra prezența a să la Turneul Campionilor, însă, nu pot menționa niciun rezultat notabil. În ceea ce privește cotele de la pariuri, Nole are 1.17 șanse de a câștiga, spre deosebire de adversarul său, doar 5.30. Poți încerca să joci pe aceste cote dacă își deschizi un cont la unul dintre operatorii noștri.

Federer și Djokovici, favoriți

Semifinalele Turneului Campionilor se vor disputa sâmbătă, iar marea finală este programată duminică. Organizatorii au anunţat deja programul: Roger Federer va intra pe teren, sâmbătă, de la 16:00 ora României, în timp ce Kevin Anderson se va afla în a doua semifinală, de la 22:00 ora României. Novak Djokovic este, în acest moment, lider în Grupa „Guga Kuerten”, cu două victorii în mininum de seturi şi nu poate ajunge la un duel cu Federer în semifinale decât dacă este învins de Cilic. Vorbim desigur de ponturi pariuri tenis.

Fără nicio urmă de îndoială Federer și Djokovici sunt favoriți la calificarea în finală. La general, Djokovici este în continuare favorit la câștigarea turneului cu 1.36 cota, Federer are 4.00, iar Zverev 18.00.

Cei doi s-au întâlnit ultima oară în semifinalele de la Paris. Cei doi au oferit o partide de mare calitate, una dintre cele mai bune din acest an, cu multe lovituri spectaculoase și schimburi de mingi care au ridicat publicul în picioare în numeroase rânduri. Tenismenul sârb, care de săptămâna viitoare va urcă din nou pe primul loc în clasamentul ATP,  n-a reușit niciun break, dar s-a impus cu 7-6 (6), 5-7, 7-6 (3). Partida dintre Djokovic și Federer a durat 3 ore și două minute.