mircea rednic

Mircea Rednic din nou în top sau încă un flop?

Ultimul update pe: octombrie 4, 2021
5/5 - (2 votes)

Mircea Rednic s-a reîntors la Dinamo, pentru a-5-a oară! Redebutul a fost unul promițător, cu alb-roșii jucând poate cel mai bun fotbal din ultimele luni. Parcă dintr-o dată jucătorii cu nume din lotul lui Dinamo și-au reamintit de vremurile lor bune, iar cei tineri le-au ținut isonul. Cât s-a putut desigur, pentru un 98 la sută victorie transformat într-o remiză pe final. Din acest punct de vedere, re(re)venirea lui Rednic pare să fi fost o idee bună. Dar ce poate aduce pe termen lung un antrenor căruia de câțiva ani nu-i mai iese nimic? Mai ales în condițiile financiare și nu numai găsite acum la club? Dezbatem despre asta în cele ce urmează, într-un nou editorial marca BETuri.ro.

Ce a găsit Mircea Rednic la al cincilea său descălecat?

E clar că Mircea Rednic are o muncă deosebit de grea în acest sezon. El a regăsit la Dinamo nume precum Torje, Matei sau Nica, peste care au trecut însă ani și decepții, plus un lot mult improvizat, o selecționată de puști + jucători care nu și-au găsit angajamente mai bune în altă parte. Înainte de primul meci de la revenire, alb roșii aveau doar 6 puncte și un golaveraj de -17! În asemenea condiții, faptul că Dinamo a fost la câteva secunde distanță de o victorie cu UTA pare o minune.

Dar cât va ține „efectul Rednic” fără o schimbare masivă a lotului? Să zicem că jucători precum Iliev, Andre Pinto, Răuță, Torje sau Sorescu vor rămâne oameni de bază, însă Dinamo mai are nevoie de cel puțin 7-8 fotbaliști noi pentru a supraviețui. Iar aici intervine o altă latură a „efectului Mircea Rednic”.

Ce ar vrea Rednic să facă?

„Puriul” este cunoscut în fotbalul românesc ca un antrenor care de obicei schimbă din temelii lotul echipei pe care o preia. De cele mai multe ori jucătorii aleși să aducă un plus vin din zona Beneluxului, acolo unde „Strâmbul” are în continuare relații bune. Așa au ajuns în Liga 1 jucători chiar buni precum Harlem Gnohere, Michael Omoh sau Kevin Luckassen. Însă aceștia reprezintă mai degrabă excepțiile, întrucât nu de puține ori fotbaliștii aduși de Mircea Rednic s-au dovedit a fi doar la număr.

Și mai este ceva. Pentru a aduce nume noi la Dinamo, un club aflat (din nou) în insolvență, este nevoie de bani. Probabil că Rednic va umbla la propriul buzunar, dar va fi oare asta de ajuns pentru a atrage jucători cu adevărat de calitate? Dar și oameni valoroși în stafful tehnic, de ce nu?

Și mai este vorba, desigur, și de timpul pe care-l are la dispoziție Mircea Rednic pentru a îmbunătăți jocul lui Dinamo. Programul în etapele următoare nu este neapărat cel mai bun, cu deplasări la Mediaș, Sfântu Gheorghe sau Voluntari și meciuri „acasă” cu Rapid și CFR Cluj!

Mai este capabil Mircea Rednic de marea performanță?

Să zicem că Dinamo reușește transferuri de marcă. Va fi asta suficient? Rezultatele din ultimii ani nu sunt de partea lui Rednic. El nu a fost capabil s-o salveze pe Poli Iași de la retrogradare, deși a avut mână liberă la transferuri. Episodul Viitorul este iarăși unul de tristă amintire pentru fostul campion cu Dinamo și Rapid. Acesta a obținut doar două succese în 18 meciuri pe banca actualului Farul Constanța. Trebuie să mergem în spate bine pentru a regăsi ultimele performanțe reușite de Mircea Rednic ca antrenor. Poate în perioada Standard Liege (2012-2013), dar mai sigur la începuturile anilor 2000! În rest, foarte multe aventuri de scurtă durată și cu plecări nu foarte amiabile, din Belgia și până în Arabia Saudită!

Mai este Rednic deci un antrenor de top pentru Liga 1? Fotbalul românesc are nevoie de un club Dinamo puternic, dar este „Puriul” antrenorul care să-i ducă pe „câinii roșii” acolo sus din nou? Asta, desigur, dacă reușește în primă fază să-i ridice din starea prezentă? Cu liniște și transferuri bune, de ce nu? Dar momentan la Dinamo nici liniște nu e, iar Mircea Rednic este cunoscut ca un antrenor conflictual, așadar să așteptăm să vedem ce iese din „afacerea” Rednic și Dinamo – episodul 5!

telegram beturi

Dueluri tari între antrenori

Poate doar Marius Șumudică mai lipsește pentru un line-up de tehnicieni care deja pe hârtie sună foarte bine. Dan Petrescu, Edi Iordănescu, Laurențiu Reghecampf, Laszlo Balint, chiar și Mircea Rednic sunt tehnicieni care promit dueluri de foc. Poate vor urma pe această listă și Cosntantin Gâlcă sau Eugen Neagoe, nume care se află în negocieri cu Sepsi sau FCU Craiova. Cu Miță Iosif, Emil Săndoi și, pe alocuri, Ionuț Chirilă, de asemenea de luat în seamă, în timpul meciurilor sau după, la conferințe.

Nu uita că pe BETuri.ro ai și alte articole de analize sau opinii în secțiunea dedicată de știri din sport. Iar săptămânal dezbatem cele mai tari subiecte în podcastul BETuri Show. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!