fc botosani
Viorel Berbece
6 iulie 2021

FC Botoșani – Lot și perspective pentru sezonul 2021/2022

5/5 - (1 vote)

Va mai reuși FC Botoșani să rupă norii cu un buget redus ca în sezoanele precedente? A venit timpul pentru o analiză BETuri.ro dedicată și echipei din Botosani. Cu același antrenor, dar cu câteva piese grele plecate, va mai reuși singura reprezentantă a Moldovei să prindă din nou un loc de playoff?

Analiza lotului și „citirea” evoluției echipei din noul sezon de Liga 1, iată lucrurile pe care le poți citi în acest acest articol. Nu uita că am trecut deja în „revistă” și alte echipe din prima ligă, pornind cu nou-promovatele CS Mioveni, Rapid și FCU Craiova. Dar și că pe site ai multe alte informații utile pentru tine. De la pronosticuri sportive de calitate la oferte speciale și evident știri sportive, pe BETuri.ro găsești tot ce ai nevoie!

Antrenor FC Botosani – Croitoru primește credit în continuare

Un lucru mai rar în Liga 1, Marius Croitoru se bucură de liniște pe banca tehnică. Totuși, acest lucru nu e de mirare, pentru că un loc 6 este o realizare pentru o echipă cu un buget nu foarte mare, dar și cu un lot de jucători fără mari nume. Rămâne întrebarea dacă Marius Croitoru poate realiza mai multe cu FC Botoșani sau dacă s-ar fi impus un drum separat pentru antrenor și echipă înainte de noua ediție de Liga 1.

Un antrenor căruia îi place jocul deschis, Croitoru trebuie să gestioneze acum o formație care a pierdut câțiva jucători importanți. Dar și un lot care pare mai degrabă unul de playout. Așa părea însă și în sezonul trecut. Cine știe ce Dugandzic sau Keyta se mai găsesc de nicăieri?

Transferuri FC Botoșani – Cine va fi noua perlă din lotul moldovenilor?

FC Botoșani a mișcat din nou interesant pe piața transferurilor și nu este exclus ca, dintre jucătorii străini aduși, măcar unul să plece pe o sumă decentă. Cam asta a fost rețeta ultimilor ani pentru echipa lui Croitoru, încă de la Ngadeu și până la Dugandzic. Excepția s-a numit Hamidou Keyta, care a plecat gratis.

Achizițiile verii pentru echipa moldavă

Jucătorii străini au fost ținta principală din campania de transferuri a Botoșaniului, dar trupa moldavă a avut ochii ațintiți și spre liga secundă de la noi. Iată care sunt cele mai importante achiziții ale verii:

  • Andrei Dragu – Tânărul fundaș stânga a impresionat la Viitorul Pandurii. La fel ca Daniel Paraschiv, ajuns la CFR Cluj, și jucătorul de 21 ani merita o șansă să demonstreze ce știe în Liga 1. El ar putea fi noul Haruț dacă va primi suficientă încredere din partea lui Croitoru.
  • Martin Remacle – Va fi belgianul noul Rodriguez? Cam asta se speră de la mijlocașul central lansat în România de Pandurii Târgu Jiu și cu o scurtă trecere pe la FC Voluntari. Posesor al unui șut de temut, Remacle poate fi un fotbalist care să plece pe o sumă importantă de la Botoșani în viitor.
  • Petar Petkovski – Ashkovski out, Petkovski in. Noul macedonean din lotul lui FC Botoșani a preluat numărul 7 de la Keyta și se anunță o opțiune interesantă pentru atacul Botoșaniului. Rămâne de văzut cum se va adapta jucătorul de 24 ani la prma sa experiență în afara țării.
  • Maecky Ngombo – La 26 de ani, longilinul jucător belgian nu a adunat o zestre prea importantă de goluri în carieră. Vine la FC Botoșani direct din campionatul Algeriei. Dar faptul că a trecut deja prin fotbalul olandez, german sau italian poate însemna că se va descurca cu brio în prima divizie de la noi. Să vedem ce știe noul atacant al moldovenilor.

Plecările din lotul Botoșaniului

Cea mai grea pierdere pentru lotul lui FC Botoșani este cea a mijlocașului argentinian Jonahtan Rodriguez. Plecat gratis la CFR Cluj, acesta a fost un adevărat metronom în linia mediană. Poate Remacle va reuși să-l înlocuiască. Au mai plecat și alți fotbaliști importanți precum Holzmann, Ashkovski, Chindriș sau Keyta, însă pentru toți există acum înlocuitori interesanți. Departamentul care se ocupă cu transferurile la FC Botoșani este unul eficient. Și pare că și de data aceasta și-a făcut datoria.

Posibil prim 11 pentru noul sezon

Este mai mult decât probabil ca până la finele perioadei de transferuri în Liga 1 să mai vedem câțiva jucători noi pentru FC Botoșani. Până atunci, însă, iată cum ar putea arăta formația lui Croitoru în prima etapă din program Liga 1:

Pap – Braun, Racoviţan, Şeroni, Dragu – Al Malwas, Papa, Ongenda, Petkovski – Ngombo, Fili.

FC Botoșani – Jucători de urmărit în acest campionat

Cum spuneam și în debut, în ultimele sezoane Botoșaniul mereu a propus nume interesante. Mai ales dintre jucătorii străini nu au fost puțini cei care s-au remarcat. Dar vom începe propunerile noastre pentru noul sezon cu un tânăr jucător român. Bogdan Racovițan are 21 de ani și și-a făcut junioratul la Dijon. Fundașul central a venit iarna trecută la Botoșani și a jucat pe final de sezon primele sale meciuri în Liga 1. Grație și regulii U21, Racovițan va juca mult mai mult în acest sezon. Și nu este exclus ca el să devină unul dintre cei mai interesanți jucători din lotul lui FC Botoșani.

Altfel, se așteaptă multe de la atacantul Ngombo, dar și de la extrema Petkovski. Dar „magicianul” capricios Ongenda și sirianul Al Malwas ar putea fi cu adevărat revelațiile sezonului pentru echipa clasată pe locul 6 în sezonul trecut.

Lot FC Botosani Sezonul 2021 / 2022

UPDATE: Iată cum arată lotul celor de la FC Botoșani, după încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Eduard Pap, Mario Contra, David Duțu.

Fundași: Marian Luțu, Joyksim Dawa, Andrei Patache, Adrian Moescu, Bogdan Racovițan, Alexandru Țigănașu, Alin Șeroni, Cristopher Braun, Andrei Dragu.

Mijlocași: Andrei Tîrcoveanu, Hervin Ongenda, Mihai Roman, Malcom Edjouma, David Croitoru, Eduard Florescu, Realdo Fili, Martin Remacle, Enriko Papa, Bogdan Filip.

Atacanți: Petar Petkovski, Mateus Criciuma, Jaja Silva, Richard Sila, Herve Kage, Paul Mensah, Lupeta.

Concluzii

Greu de spus cum se va descurca FC Botoșani în noul sezon. Mai ales că și concurența pentru un loc de playoff a crescut. Vezi de pildă analiza loturilor celor de la FC U Craiova sau Rapid. Depinde foarte mult de cât de motivați vor fi jucătorii pentru noul sezon. Măcar pentru un transfer la mai bine, dacă nu pentru un loc de cupele europene. Va conta și câtă energie mai are Marius Croitoru pentru un proiect care pare că nu poate ajunge la nivelul următor.

Rămâi pe BETuri.ro și pentru alte materiale de genul acesta. Dar citește și profilurile unor sportivi care ne-ar putea aduce aurul la Tokyo, precum ar fi Alina Vuc. Fii informat și inspirat alături de echipa BETuri!