daniele massaro , cs mioveni
Viorel Berbece
4 iunie 2021

Interviu exclusiv cu Davide Massaro, eroul lui CS Mioveni

La 23 de ani și după două sezoane în Liga 2, italianul Davide Massaro a fost eroul neașteptat al echipei argeșene în barajul pentru promovarea în prima divizie. Cu un gol și un assist în meciul retur cu Hermannstadt, jucătorul de atac de la Mioveni a intrat în istoria clubului. Iată că pe lângă Alexandru Ișfan, tânărul jucător de la Mioveni pe care ți l-am prezentat anul trecut (și care va pleca la FC Argeș), gruparea galben-verde mai are un fotbalist de perspectivă. Și cu o poveste foarte interesantă în spate. Te invităm s-o descoperi și tu, într-un interviu marca BETuri!

Davide Massaro a ieșit la rampă când trebuia!

Beturi: Cum a fost să obțineți promovarea pe teren străin? Înainte de meciul retur, mai credeai în șansele voastre, cu atât mai mult cu cât nicio echipă de Liga 2 nu mai trecuse de baraj?

Davide Massaro: Noi am crezut în șansa noastra încă de la începutul sezonului! Sigur că ar fi fost mai frumos să obținem promovarea pe propriul teren. Dar asta contează mai puțin acum. Am scris istorie!

Beturi: Cum a reușit echipa să se ridice după ce a ratat la mustață promovarea în sezonul trecut? Care este secretul vostru? Jucătorii, antrenorul?

Davide Massaro: Cred că a fost o combinație reușită de mai mulți factori. Am schimbat mulți jucători în acest sezon, chiar și antrenorul, iar în final aceste mutări de trupe s-au dovedit câștigătoare. Secretul este, însă, să muncești din greu și să crezi în șansa ta.

Încercările din cariera sa

Beturi: Dar cum ai ajuns în România. Spune-ne ceva despre trecutul tău fotbalistic. Știu că ai trecut și pe la Juventus, că la un moment dat ai ajuns în San Marino și de acolo la Mioveni.

Davide Massaro: Eu am crescut în Vicenza și am ajuns să joc pentru clubul din oraș de la o vârstă fragedă. Am stat acolo șapte ani, timp în care am lucrat cu mulți antrenori foarte buni. L-aș nominaliza aici în mod special pe Marco Zanchi, un fost mare fundaș. De la el am învățat foarte multe și am primit mereu încredere. Apoi am ajuns la Juventus, care m-a trimis împrumut pentru toata durată contractului. Am avut însă șansa de a mă antrena cu prima echipă.

Beturi: Și apoi a urmat un moment mai greu pentru tine, nu?

Davide Massaro: Da, după ce am fost trimis împrumut la Carrarese, în liga a treia italiană, unde nu am jucat decât zece minute tot sezonul, am rămas fără echipă timp de șapte luni! Nimeni nu-mi dădea vreo șansă. Am dat probe inclusiv pentru echipe din liga a patra italiană, dar fără succes. Dar acum trei ani, echipa Tre Fiori, din San Marino, mi-a dat o șansă de a demonstra ce știu. La noua echipă, am reușit accederea în preliminariile Europa League după o pauză de 9 ani. Apoi, grație managerului meu, am semnat cu Mioveni, acum doi ani. Și alături de noua echipă am reușit promovarea, tot după 9 ani. O coincidență foarte frumoasă!

Beturi: Dar cum ai resimțit acest sezon. Mioveni a jucat bine mai tot timpul și chiar a fost aproape de promovarea directă. De jocul tău ești mulțumit?

Compagno și Massaro, via San Marino spre a scrie istorie în Liga 2

Davide Massaro: Sezonul meu nu a fost prea strălucit. Nu am jucat foarte mult în ultimele 5 luni. Am reușit doar două goluri, dar unul dintre ele a venit în „finala” de la Mediaș. Evident că mi-aș fi dorit să joc mai mult. Dar mereu am dat totul la antrenamente, pentru a ajuta echipa la nevoie. Și iată că eforturile mele au fost răsplătite!

Beturi: Crezi că echipele promovate din liga secundă vor supraviețui impactului cu un eșalon superior. Și tot referitor la asta, care dintre Craiova și Rapid ți s-a părut mai puternică în acest sezon?

Davide Massaro: Depinde mult de strategia pe care cluburile acestea o vor adopta. E nevoie de o bază solidă, dar și de investiții importante, pentru ca ele să fie competitive și pentru Liga 1. Și Craiova și Rapidul mi s-au părut echipe tari, dar parcă prima a fost ceva mai puternică în acest sezon.

Beturi: Un lucru foarte interesant e că doi atacanți italieni, trecuți prin San Marino, au contribuit decisiv, într-un mod sau altul, la promovarea echipelor lor. Ții legătura cu Andrea Compagno (FCU Craiova – n.r.)? Crezi că și alți italieni ar trebui să vină în fotbalul românesc?

Davide Massaro: E un lucru grozav, așa e. Cu Andrea sunt bun prieten, chiar am vorbit mult în acest an. Mi-aș dori să jucăm din nou împreună în viitor, de ce nu? Și mă bucur că amândoi am reușit să ne punem amprenta pe acest sezon de ligă secundă! Cât despre fotbaliștii italieni, cred că ar trebui să vină în ligile tari din Europa, inclusiv în România, de ce nu?

Top și low pentru Davide Massaro în România

Beturi: De la mocirla de la Recea și până la a juca împotriva unor echipe de tradiție de la noi, care a fost cel mai bun, dar și cel mai rău moment al tău în România până acum?

Davide Massaro: Cel mai bun moment cu siguranță a fost meciul retur din barajul pentru promovare. Am trecut peste patru ani dificili cu un gol și o pasă de gol care au ajutat echipa să intre în istorie! Iar cel mai greu moment a fost în meciul cu Petrolul, din playoff-ul sezonului trecut. Atunci am lovit bara cu 10 minute înainte de final. Un gol atunci ar fi însemnat multe!

Beturi: Porți un nume greu pe spate. Sper să ajungi măcar un pic la fel de sus ca marele Daniele Massaro? Apropo, ce urmează pentru tine?

Davide Massaro: Sigur, Daniele a fost un mare jucător. Dar eu sunt un pic pe alt profil decât el. Dar lucrez constant și simt că-mi voi atinge visurile cât mai curând. Cât despre viitor, momentan vreau să mă bucur de acest moment și vedem ce va fi la începutul sezonului viitor!

Ambițiile sale pentru viitor

Beturi: Apropo de asta, unde visai sau visezi încă să joci? Te-ar tenta și un club mai mare din România?

Davide Massaro: Poate vă voi surprinde, dar visul meu este să joc în Premier League. Nu am o echipă anume în minte. Inima mea bate pentru AC Milan, dar nu mă văd întorcându-mă în Italia prea curând. Dacă aș vrea să joc pentru o altă echipă din prima ligă din România? Deocamdată abia am promovat cu Mioveni și îmi văd viitorul apropiat tot aici.

Beturi: În final, un mesaj către toți fanii și prietenii tăi.

Davide Massaro: În primul rând, vreau să mulțumesc minunatei mele familii. Părinții, sora, fratele, ei mereu m-au încurajat în cele mai grele momente. Și as vrea cu acest prilej să le mulțumesc și unor prieteni speciali, care au fost alături de mine indiferent de ce mi-a adus în cale această aventură. Mă refer aici la Andrea Ponzio, Andrea Zavagnin și Michele Placido.

Sperăm că ți-a plăcut interviul. Te așteptăm și cu alte materiale interesante în secțiunea de știri!