pariuri meci amanat
Viorel Berbece
19 august 2020

CFR Cluj Champions League – o nouă încercare

CFR Cluj Champions League este visul lui Dan Petrescu. Dar și dorința suporterilor nostalgici după performanțele de odinioară. „Dubla” CFR Cluj Celtic din preliminariile Ligii Campionilor de anul trecut a arătat că echipa clujeană are un mare potențial. Dar în lipsa unor transferuri serioase și, mai ales, cu mulți jucători care au plecat sau vor să plece, până unde poate merge campioana României în acest an?

CFR Cluj Champions League 2020

Traseu CFR Cluj Champions League

Dacă anul trecut trupa lui Dan Petrescu a avut luxul unei duble manșe în care să primească o extra șansă la calificare – fructificată excelent în disputele CFR Cluj Astana, CFR Cluj Maccabi și mai ales Celtic CFR Cluj, acum echipa feroviară nu-și mai permite pași greșiți, meciurile din preliminarii disputându-se în manșă unică.

Prima oprire a clujenilor în preliminariile Champions League va fi în Malta, miercuri. Va fi o confruntare mai degrabă exotică și mai mult decât accesibilă contra celor de la Floriana. Ar trebui să fie o încălzire bună pentru CFR Cluj. Dar și ocazia perfectă pentru Dan Petrescu de a testa niște soluții noi pentru sezonul care începe. Asta chiar dacă tehnicianul lui CFR se plângea, în stitul caracteristic, de faptul că meciul se va juca pe teren sintetic și că echipa malteză are în componență mulți jucători brazilieni și argentinieni.

2 pauză / 2 final în disputa Floriana – CFR Cluj are cota de 1.48 la Fortuna Pariuri Sportive.

Problema e că apoi urmează un meci cu redutabila Dinamo Zagreb. Cmpioana Croației nu mai are jucători la fel de buni ca în trecut. Iar meciul se joacă la Cluj, dar mai ales într-o confruntare într-o singură manșă atenția, dar și stilul de joc trebuie să fie la cote maxime.

Adversari CFR Cluj Champions League

Odată cu Dinamo Zagreb, pentru că e greu de crezut că vom asista din nou la un episod Dudelange în Malta, începe greul pentru CFR Cluj. Iar misiunea chiar pare una imposibilă în acest an. Și pentru că adversarii vor fi unul și unul – vorbim aici strict de valoarea echipelor din Ruta Campioanelor – dar și pentru că formația clujeană nu a adus încă întăriri importante. În plus, l-a pierdut pe Arlauskis, iar Boli și Djokovic au și ei bagajele făcute. Ar mai fi nevoie de 3-4 jucători noi, cel puțin. Dacă ar fi și tineri, cu atât mai bine.

În plus, dacă turul al-II-lea pare încă relativ accesibil, în tururile următoare CFR Cluj ar putea juca împotriva unor adversari ca Slavia Praga, Olympiacos sau Celtic și mai departe chiar cu nume și mai mari, ca Ajax și Red Bull Salzburg. Ar putea ieși de aici meciuri numai bune pentru biletul zilei.

O veste bună e că va începe și campionatul cât de curând, iar CFR Cluj va mai acumula niște jocuri în picioare. Și-l va putea folosi acolo și pe nou-venitul atacant croat Debeljuh, adus pe 250.000 de euro de la Hermannstadt.

La Superbet, CFR Cluj are o cotă de 1.70 că se impune în prima etapă din noul sezon de Liga 1, în deplasarea de la Clinceni.

2019 – un exemplu de urmat

Principalul atuu al echipei campioane este forța grupului. Și organizarea jocului, desigur. Chiar dacă de aici reiese de multe ori un ritm de joc scăzut și o orientare mai degrabă defensivă. Așa a obținut CFR accesul în playoff anul trecut. Și apoi în primavara europeană din Europa League. Probabil așa va juca CFR și acum.

Ceea ce nu e rău. Deși, repetăm, acum nu e loc de greșeală. Și poate că echipa campioană ar trebui să iasă mai mult la joc. A demonstrat că poate în returul cu Celtic. Sau în finala campionatului de la Craiova. Cu Floriana poate fi încălzirea pentru Dinamo Zagreb. Mai ales că nu poți risca să duci meciul în prelungiri și apoi la penaltiuri. Nici măcar pentru a-l încălzi cum trebuie pe Balgrădean, dacă ni se permite gluma.

Rămâne de văzut cum va arăta CFR Cluj în UCL anul acesta. Poate că meciurile într-o singură manșă, fără spectatori, o vor ajuta să ajungă cel puțin la fel de departe ca anul trecut. Sau măcar în grupele Europa League, dacă nu. Ne dorim să vedem asocierea CFR Cluj Champions League în grupele cel mai importante competiții intercluburi, dar să vedem ce aduce primul meci. Și apoi al doilea. Și tot așa. Între timp, CFR Cluj nu trebuie să uite campionatul. S-a descurcat cu brio anul trecut. De ce nu ar face asta și acum?

Betano oferă cota de 2.30 pentru ca echipa clujeană să iasă campioană și în sezonul acesta.

Nu uita că ai și un articol dedicat succesului Simonei Halep la WTA Praga. Pariază inspirat alături de noi la cele mai bune case pariuri!