boxing day
Cristi Geiger
21 decembrie 2021

Boxing Day – Ziua cu cele mai tari meciuri din Premier League

5/5 - (3 votes)

Boxing Day se sărbătorește pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, fiind una dintre cele mai aglomerate zile în fotbalul englez. Echipele din Premier League au o tradiție din a juca în această zi de ani de zile.

Tradiția de Boxing Day este veche din secolul XIX, atunci când servitorii primeau cutii cu daruri în a doua zi de Crăciun. Această etapă specială a evoluat de la deceniu la deceniu, iar acum este o zi extrem de importantă pentru toți britanicii, fiind o zi specială pentru iubitorii de fotbal.

Britanicii transformă această zi într-o adevărată sărbătoare. Pe 26 decembrie avem meciuri de fotbal, Rugby și Curse de Cai.

1860, anul primului meci de Boxing Day

Primul meci de Boxing Day a avut loc în 1860, atunci când s-au întâlnit cele mai vechi echipe din lume. Sheffield FC avea să o bată pe Hallam FC cu 2-0. La început, meciurile de pe 26 decembrie se desfășurau între echipe locale, dar ulterior tradiția a trecut la un alt nivel.

Astăzi avem meciuri în toată Anglia pe 26 decembrie, iar etapa Premier League Boxing Day este una dintre cele mai așteptate.

Meciuri Boxing Day Premier League 2021

Dacă ești un fan al fotbalului, ziua de 26 decembrie ar trebui să fie marcată cu roșu în calendarul tău. Cele mai bune echipe joacă de Boxing Day Premier League. În 2021, programul este următorul:

Recorduri Boxing Day Premier League

Cea mai de succes echipă în Premier League de Boxing Day este Manchester United. „Diavoli roșii” au obținut 170 de puncte în cele 95 de meciuri jucate pe 26 decembrie.

De-a lungul anilor, West Bromwich Albion este echipa cu cele mai multe apariții de Boxing Day. Echipa la care a evoluat și Gabriel Tamaș la un moment dat a jucat de 104 și a obținut 153 de puncte.

Robbie Fowler este cel mai bun marcator din istoria Premier League de Boxing Day. Fostul atacant al lui Liverpool a înscris de 9 ori, fiind urmat de Alan Shearer, Robbie Keane și Harry Kane cu câte 8 reușite, ultimul are șansa să-l egaleze pe Fowler în acest an.

Thierry Henry (2000), Kevin Phillips (2000), Dimitar Berbatov (2011), Gareth Bale (2012) și Harry Kane (2017) sunt fotbaliștii care au înscris un hat-trick pe 26 decembrie.

Gareth Barry deține recordul pentru cele mai multe apariții pe 26 decembrie în Premier League. Fostul jucător de la Aston Villa, Manchester City și Everton a jucat de 18 ori în acestă zi. Frank Lampard a bifat 17 apariții. Ryan Giggs, Steven Gerrard, Aaron Hughes, Sol Campbell, Michael Carrick și James Milner au și ei câte 14 prezențe în această etapă specială din fotbalul englez.

În istoria modernă a Premier League s-a întâmplat de șapte ori să avem victorii la 5 goluri diferență în etapa Premier League Boxing Day.

Liverpool le-a învins pe West Brom și Swansea cu 5-0 în 2004 și 2017. Everton, West Ham, Manchester United și Tottenham s-au impus și ele cu 5-0. În 2000, Arsenal a treceut cu 6-1 de Leicester

Concluzii

Ziua de 26 decembrie este o adevărată sărbătoare pentru toți fanii fotbalului britanic. În a doua zi de Crăciun sunt organizate meciuri în toate ligile engleze și scoțiene. Boxing Day 2021 ne așteaptă cu o serie de partide de top.

Rămâne de văzut dacă Harry Kane izbutește să egaleze recordul de goluri marcate de Robbie Fowler, fostul mare atacant al lui Liverpool. Această etapă specială se poate vedea în 2021 pe Eurosport și se poate paria pe BETuri.ro. Experții BETuri vor analiza cele mai tari meciuri și îți vor aduce ponturi de Crăciun.

Nu uita că pe final de an ți-am făcut și o listă cu cele mai interesante cărți despre sport. Dar ți-am pregătit și un calendar ATP 2022, pentru ca tu să știi când joacă tenismenii tăi preferați. Spor(t) în toate!