ATP
28.01.2022
Australian Open
Matteo Berrettini
Rafael Nadal
matteo berrettini
vs
rafael nadal
Victorie Rafa Nadal
1.55
05:30 - Eurosport 1

Berrettini – Nadal – Ponturi Pariuri Australian Open – 28.01.2022

Cristi Geiger
26 ianuarie 2022

Berrettini – Nadal este prima semifinală de pe tabloul masculin de la Australian Open, iar noi venim cu mai multe pronosticuri de la această dispută. Confruntarea e programată vineri, 28 ianuarie, pe Rod Laver Arena, cu începere de la ora 08:30 și va putea fi urmărită pe canalele Eurosport. Mai multe amănunte, dar și pariurile pe care ți le-am pregătit, în cele de mai jos.

Nu uita că am pregătit și analiza pentru un alt superduel, Tsitsipas – Medvedev! Dar avem și analiza finalei feminine de la AO, Barty – Collins!

Berrettini – Nadal – informații și statistici Australian Open 2022

  • Matteo Berrettini a scris istorie la Australian Open. E primul jucător italian care a reușit să atingă penultimul act a competiției din Australia.
  • Italianul a făcut un joc foarte bun pe durata turneului și trage speranțe pentru a doua calificare într-o finală de mare șlem.
  • Rafa Nadal a jucat și el foarte bine și speră să își treacă în cont cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam. Ibericul mai are două hopuri de trecut.
  • Nadal s-a mai impus o singură dată în carieră la Melbourne, în 2009. Cel mai aproape de trofeu a mai fost în 2017 și 2019, însă de fiecare dată a cedat în fața rivalilor Federer și Djokovic.

Berrettini – Nadal – Ponturi tenis Australian Open

  • Victorie Rafa Nadal, la o cotă de 1,55 oferită de către cei de la Unibet pariuri sportive. Ibericul a jucat foarte bine în acest turneu și cu excepția a două seturi, în care a fost afectat de probleme medicale, Nadal nu a avut adversar. Chiar dacă va avea de muncit, credem că spaniolul se va califica într-o nouă finală la Melbourne.
  • Victorie Nadal la H(2,5) game-uri, la o cotă de 1,75 oferită de către cei de la Betano România. Dacă Nadal nu va avea probleme de ordin medical, credem că disputa poate fi tranșată chiar și în minimum de seturi. Italianul îi poate pune probleme cu serviciul, dar doar dacă va menține o frecvență foarte ridicată a primei mingi.

Berrettini – Nadal – forma de moment a italianului

Matteo Berrettini a devenit primul italian din istorie care reușește să atingă semifinalele la Australian Open. Și nu a fost o muncă deloc ușoară pentru numărul 7 mondial. Matteo a avut parte de câteva meciuri maraton, dar în care și-a arătat clasa.

Debutul în noul sezon a fost la ATP Cup, unde Berrettini nu a avut rezultate prea bune. Din cele trei partide jucate, italianul a cedat în meciurile contra lui Medvedev și De Minaur. A fost însă doar încălzirea pentru Matteo, care a urcat mult nivelul jocului la Melbourne.

Dar cum vă ziceam, misiunea și drumul până în semifinale au fost presărate cu multe provocări. Italianul a cedat set încă din turul inaugural, dar cele mai dificile misiuni au fost în partidele din turul 3 și sferturile de finală. Prima dintre ele a fost contra tânărului iberic, Carlos Alcaraz. Deși a condus cu 2-0 la seturi în acea partidă, italianul s-a văzut condus și mai mult decât atât, ibericul a preluat și inițiativa în acea partidă.

Diferența s-a făcut tocmai în super tie-break-ul setului decisiv, unde experiența italianului a făcut diferența. Al doilea test s-a derulat în sferturi, contra unuia dintre cei mai experimentați jucători din circuit, Gael Monfils. Scenariul a fost asemănător celui din runda a 3-a, doar că italianul nu a mai avut aceleași emoții. Berrettini s-a impus cu 6-2 în decisiv în fața francezului, reușind să scrie istorie pentru Italia.

Matteo a reușit să crească și din punct de vedere mental, aspect care contează decisiv în partidele la acest nivel. În prima sa semifinală de la Australian Open (Berrettini – Nadal), Berrettini își va juca șansa. A mai fost în fazele finale ale turneelor de mare șlem, astfel că italianul va da tot ce are mai bun pentru o nouă performanță.

Berrettini – Nadal– forma de moment a spaniolului

Rafael Nadal e cu doi pași mai aproape de un nou titlu de Grand Slam. Al doilea la Melbourne și al 21-lea din carieră. Borne pe care ibericul vrea să le atingă cu orice preț. Am văzut cât de mare e motivația lui Rafa în cele aproape două săptămâni de competiție și credem că doar o problemă fizică îl poate împiedica pe spaniol să-și atingă țelul.

Debutul în noul sezon a fost perfect pentru Nadal. După titlul câștigat la ATP Melbourne, unde și-a făcut încălzirea înainte de primul Grand Slam al anului, Nadal și-a continuat seria perfectă. Și cu mici excepții, putem spune că jocul numărului 5 mondial a fost fără cusur. Acum va disputa seminfinala Australian Open în duelul Berrettini – Nadal.

Ibericul a cedat doar trei seturi în cele 5 partide disputate la Australian Open. Trebuie menționat faptul că adversarii din primele runde nu au fost la un nivel ridicat, dar asta nu ia cu nimic din meritele spaniolului. În meciul cu Khachanov a cedat pentru prima dată set în acest turneu ibericul, dar partida a fost la discreția lui Rafa.

A fost practic un set pierdut printre degete de Nadal, care nu a avut nici o emoție în acea partidă. În schimb, în ultimul meci, cel contra lui Shapovalov, lucrurile au stat diferit. Dar asta și din cauza unor probleme medicale. Atât timp cât spaniolul a fost fit, canadianului nu a reușit să-i țină piept fostului lider mondial.

Așa cum am zis și mai sus, dacă Nadal nu va mai întâmpina probleme de ordin fizic sau medical, nu credem că spaniolul va putea rata calificarea într-o nouă finală de Grand Slam. Sigur, meciul va fi disputat, dar Rafael are toate atuurile necesare pentru un nou succes la Melbourne.

Meciuri directe

Cei doi jucători s-au mai întâlnit o singură dată. Tot în cadrul unui turneu de mare șlem și tot în semifinale, la US Open, în 2019. Nadal s-a impus în acel meci în minimum de seturi. Vom avea același rezultat în meciul Berrettini – Nadal?

Pronosticuri Berrettini – Nadal – Australian Open 2022

  • Victorie Nadal la H1,5 seturi, la o cotă de 2,00 oferită de către cei de la Superbet pariuri online. Vom miza din nou pe Nadal. Avem încredere că experiența ibericului la acest nivel va face diferența și dacă va fi ok din punct de vedere fizic, spaniolul nu va ceda mai mult de un set în confruntarea Berrettini – Nadal.

Concluzii

Berrettini – Nadal se anunță un meci de mare intensitate, între doi din cei mai în formă jucători de la acest turneu. Cine va avea câștig de cauză? Experiența ibericului sau determinarea italianului? Vom avea parte de mai mult de patru seturi în disputa Berrettini – Nadal? Răspunsurile, vineri dimineața, de la ora 05:30.

Te așteptăm și pe canalul nostru de Telegram, unde zilnic postăm cele mai noi pronosticuri și bilete. Dar și pe grupul de Facebook! Multă inspirație și la cât mai multe pariuri verzi alături de site-ul nostru!

Alte ponturi utile:

jannik sinner novak djokovic
ATP
19.11.2023
Torino
jannik sinner daniil medvedev
ATP
18.11.2023
Torino
carlos alcaraz novak djokovic
ATP
18.11.2023
Torino
andrey rublev alexander zverev
ATP
17.11.2023
Torino
carlos alcaraz daniil medvedev
ATP
17.11.2023
Pala Alpitour, Torino
jannik sinner holger rune
ATP
16.11.2023
Torino