vs

Romania – Polonia | Ponturi Handbal Euro 2020 | 05.12.2020

Învinse în prima partidă după un joc slab, tricolorele au singură variantă în meciul Romania – Polonia, victoria. Polonia este cea mai slab cotată echipă din grupa „tricolorelor”. De altfel, în primul meci de la Campionatul European de handbal 2020, găzduit de Danemarca, polonezele au pierdut în fața mult mai puternicei Norvegia, scor 22-35.

Evoluția slabă a României în meciul cu Germania, pierdut cu 19-22, ne poate da îndoieli și în ceea ce privește siguranța victoriei cu Polonia. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cel de-al doilea meci la EURO 2020 al „tricolorelor”.

Fluierul de start al meciului România vs Polonia va avea loc sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 17.00

Campionatul European de handbal feminin 2020, Romania Polonia -Motivarea Ponturilor

  • Polonia este considerată cea mai slabă echipă a grupei. O victorie a României este cotată cu 1,27, în timp ce Polonia are cota 5,10 să se impună.
  • Cristina Neagu va dori să facă uitată evoluția ștearsă din meciul cu Germania.
  • Dumanska a arătat, încă o dată, că „tricolorele” se pot baza pe ea între buturi.
  • Polonia a arătat că poate fi o nucă tare pentru României și se va mobiliza să prindă locul 3 în grupă. Cu o victorie în fața României i-ar fi asigurat acest loc.

Ponturi Handbal Euro 2020 Romania Polonia

  • Să fim optimiști și să credem într-o victorie a României, cotată la 1,27 de Superbet.
  • Polonia nu va pierde la mai mult de 4 goluri. Cotă de 1,65 oferită de Fortuna.

Singura soluție a României, victoria -Program Campionatul European de handbal feminin

Polonia este considerată o adversară la îndemâna „tricolorelor”, care au o singură soluție dacă vor să-și continue aventura la EURO 2020 și să nu transforme totul într-o fiasco. Tricolorele trebuie să câștige în duelul Romania Polonia, pentru a mai spera la ceva în competiție. Nici Germania nu a avut un joc strălucit, însă sorții favorabili au făcut ca nemțoaicele să întâlnească o Românie neinspirată în atac, cu multe greșeli, care nu a putut s-o penalizeze.

Singura handbalistă din lotul României care s-a remarcat a fost goalkeeper-ul Dumanska. Intervențiile portarului care evoluează la Podravka, în Croația, nu au fost susținute de reușitele ofensivei „tricolore”. Cristina Neagu a terminat meciul contra Germaniei cu doar patru goluri din 14 aruncări. Dintre acestea, două dintre reușite fiind de la linia de șapte metri. Jucătoarele României au avut câte o perioadă atât în prima repriză, cât și în a doua, când nu au marcat preț de mai bine de 7 minute. Altfel, e greu să te impui într-un meci în care ești „pe sec” aproape un sfert de oră.

Apărarea a funcționat bine, a fost mult peste atac. În ofensivă au apărut problemele pentru noi”, avea să spună Laslo, marcatoare a trei goluri, după meciul cu Germania.

Chiar și în aceste condiții, tot Neagu, care a terminat prima repriză cu un gol din 8 aruncări, a fost cea mai productivă dintre „tricolore”. Interul stâng al României a marcat 4 goluri, fiind urmată de Ostase, Laslo și Buceschi cu câte trei reușite. Lucrurile oricum trebuie să se schimbe în atac, pentru o prestație bună a noastră în meciul Romania Polonia.

Vom juca mai bine în apărare?

Handbalistele românce au arătat fragilitate în jocul de apărare, acolo unde nemțoaicele au pătruns de prea multe ori, mult prea ușor. La capitolul minusuri mari putem menționa și jocul slab al extremelor, fie că a fost vorba de Dincă, Iuganu sau Seraficeanu.

Astfel, România mai are două partide de jucat în grupa D a Campionatului European de handbal feminin. Meciul cu Polonia este considerat decisiv pentru calificarea în faza a doua a grupelor. Polonezele sunt cotate cu ultima șansă în grupă. În ultimul meci, „tricolorele” vor întâlni Norvegia și este greu de crezut, mai ales în urma evoluției din primul meci, că vom putea emite pretenții.

„Ne dorim victoria în următoarea partidă, trebuie să uităm acest meci și să privim doar la disputa cu Polonia”, a mai spus Laslo, care a jucat la linia de 9 metri în meciul cu Germania.

Polonia nu a emis pretenții cu Norvegia – Program Campionatul European de handbal feminin 2020

Polonia, considerată cea mai slabă echipă din grupă, nu a emis pretenții cu Norvegia. Pentru a conștientiza și mai mult diferența dintre cele două echipe, e de menționat că, înainte de fluierul de start, o victorie a Norvegiei era cotată cu 1,01 de casele de pariuri.

Spre deosebire de România, dacă ar conta, Polonia a condus o singură dată la EURO. A marcat prima în meciul cu Norvegia. Scandinavele și-au intrat în mână în a doua parte a primei reprize, când s-au distanțat la patru goluri, ba chiar la cinci. La finalul primei reprize tabela arăta 17-13 pentru Norvegia.

La o scurtă comparație, România a marcat în prima repriză, în poarta Germaniei, doar 10 goluri. Timp în care Polonia, în poarta Norvegiei, a marcat de 13 ori. Fapt care nu ne spune neapărat că ofensiva poloneză este mai bună. Poate Norvegia s-a concentrat mai mult pe jocul de atac, într-un meci considerat la îndemână, introductiv în febra unui turneu final.
În fine, în a doua repriză a meciului cu Norvegia, adversara de sâmbătă a României, Polonia, nu a contat. S-a terminat 35-22, 13 goluri în favoarea scandinavelor, diferența maximă din meci. Gega Marta, jucătoare la linia de 9 metri, a fost cea mai bună marcatoare a Poloniei, cu 6 goluri contra Norvegiei.

În altă ordine de idei, înaintea turneului final, Polonia a reușit să lege două jocuri amicale. Împotriva Suediei, ambele pierdute, 19-21, respectiv 21-27.

Romania Polonia, meciuri directe (H2H) – Campionatul European de handbal feminin 2020

Istoria recentă ne arată că „tricolorele” au avut momente importante în care nu s-au simțit bine contra Poloniei. Una dintre înfrângerile surprinzătoare în meciurile directe au avut loc la Campionatul Mondial din 2013. România era considerată favorită certă în fața Poloniei, iar la pauză calificarea era aproape certă. După 30 de minute, handbalistele românce conduceau cu 17-13, însă în a doua repriză, căderea a venit în mod inexplicabil. Polonia a întors rezultatul, a învins 29-31 și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, eliminând România din competiție.

Ultima dată când cele două echipe s-au duelat a fost într-un amical. În 2017 Polonia a învins România cu 21-27. Sunt cele două victorie înregistrate de Polonia, în fața româncelor.

Duelul Romania Polonia a avut loc o singură dată la Campionatul European, în 2014. Atunci, „tricolorele” au învins cu scorul de 24-19. Cea mai clară victorie a României obținută în fața Poloniei a avut loc la Campionatul Mondial din 2015, 31-22.

Romania – Polonia – Cotele oferite de casele de pariuri Handbal Euro 2020

În a doua repriză se vor marca mai mult de 24 de goluri (P24,5), la o cotă de 1,59 oferită de Fortuna. O opțiune bună pentru biletul zilei handbal!

Acestea au fost ponturile și informațiile oferite de echipa BETuri, pentru meciul Romania – Polonia, de la Campionatul European de handbal feminin. Site-ul BETuri vă ține la curent atât cu evoluțiile „tricolorelor” la turneul final, dar și cu celelalte partide.

Romania – Polonia va avea loc sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 17.00. Partida va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport. Pariază informat și inspirat alături de noi!

Alte ponturi utile:

leipzig dortmund
DFB Pokal
13.05.2021
Olympiastadion
Manchester United Liverpool
Premier League
13.05.2021
Old Trafford
Granada Real Madrid
La Liga
13.05.2021
Estadio Nuevo Los Carmenes
atlanta hawks washington wizards
NBA
13.05.2021
State Farm Arena
Aston Villa Everton
Premier League
13.05.2021
Villa Park
rapid bucuresti asu poli
Liga 2
13.05.2021
Baza Sportivă Buftea