2021 World Women’s Handball Championship
07.12.2021
Pabello Ciutat de Castello
Norvegia
România
norvegia
vs
romania
Norvegia sub 31,5 goluri
1.98
21:30 - Digi 2, Telekom 2, Look Sport

Norvegia – România – Ponturi Pariuri Campionatul Mondial – 07.12.2021

Cristi Geiger
6 decembrie 2021

Norvegia – România este cel mai important meci pentru cele două formații până acum la acest turneu final de la Campionatul Mondia. România – Norvegia se va juca marți, de la ora 21:30, în arena Pabello Ciutat de Castello.

Meciul decisiv pentru ocuparea locurilor 1-2 din Grupa C va fi transmis Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. Pentru ambele formații, meciul este crucial în condițiile în care punctele obținute în această grupă vor conta în Main Round.

Până acum, România și Norvegia s-au distrat cu Iran și Kazahstan la acest turneu final.

Hai alături de noi și pe Facebook și Telegram BETuri!

Motivarea ponturilor echipei BETuri

  • România, Norvegia și Suedia sunt cele trei echipe care au încasat mai puțin de 30 de goluri la Campionatul Mondial de handbal feminin.
  • Camilla Herrem, Emilie Hovden și Marit Jacobsen sunt cele mai bune marcatoare pentru Norvegia. Fiecare a izbutit câte 12 goluri până acum.
  • Nicoleta Dincă este golghetera României cu 11 reușite
  • Yulia Dumanska este a doua cea mai bună portăriță după primele două jocuri. Handbalista de la Podravka are un procentaj de 59% al mingilor apărate după ce a blocat 17 din cele 29 de șuturi pe poartă.
  • Norvegia a marcat 19 goluri de pe extremă, fiind echipa cu cele mai multe reușite din această zonă.

Ponturi Norvegia – România – Handbal CM 2021

  • Norvegia – România – Norvegia – Sub 31,5  goluri în meci – Cotă 1.98 la Betano Pariuri Sportive. Adi Vasile a pregătit în ultimele luni în special faza defensivă, iar dacă tricolorele vor să aibă șanse cu nordicele trebuie să se apere foarte bine. Mizăm pe un meci cu goluri puține încasate de echipa antrenată de Adi Vasile la duelul cu Norvegia.

Formă Norvegia – Handbal Feminin 2021

Meciurile cu Iran și Kazahstan nu ne pot ajuta să ne facem o impresie despre Norvegia. De fapt, nici nu avem nevoie, nordicele sunt la același nivel de joc impresionant și pot bate pe oricine în lumea handbalului.

Jocul propus de Norvegia este același, în mare viteză, fiind reușite multe goluri pe contraatac sau faza a doua. Ritmul de pasare al multiplelor campioane mondiale și europene este unul senzațional, iar cele mai multe dintre aruncări sunt 1 vs 1 cu portarul de pe semicerc.

La fel ca în anii precedenți, Oftedal și Mork vor duce greul la linia de 9 metri. Cele două jucătoare sunt susținute acum de Henny Reistad, cea care pare că i-a luat locul Veronică Kristiansen.

Pe cele două extrem sunt variante de top. De la Herrem și Jacobsen până la Malin Aune, chemată de urgență la lot după ce Skogrand a anunțat că este însărcinată.

De la acest turneu final lipsește Heidi Loke, dar este prezentă Katrine Lunde, una dintre cele mai mari portărițe din istoria handbalului.

Norvegia a câștigat cu 46-18 meciul cu Kazahstan și 41-9 duelul cu Iran. Remarcăm numărul mare de goluri marcate de nordice, însă și adversarele au fost de un nivel scăzut.

România a jucat modest cu KazahstanNorvegia – România

România a început slab meciul cu Kazahstan, dar și-a revenit în cele din urmă. Jucătoarele antrenate de  Adi Vasile au câștigat cu 39-11 disputa cu Iran și 38-17 partida cu Kazahstan.

Campionatul Mondial din Spania este unul de tranziție pentru România. Fără Neagu, Dedu sau Buceschi, nu putem emite prea multe pretenții. În lot, există multă calitate la jucătoare precum Bazaliu, Ostase, Pintea, Laslo sau Ilie, dar el trebuie exploatat.

Scheletul echipei naționale de la acest turneu final este compus din generația care a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Macedonia. Avem mult potențial, dar rămâne de văzut cum vor fi puse în practică lucrurile.

În cele două partide de până acum, România a învins Iran cu 39-11 și Kazahstan cu 38-17.

Sportivele deplasate în Spania sunt încrezătoare că pot realiza un parcurs bun la acest turneu final, deși sunt pe o parte de tablou extrem de complicată.

„Eu spun că am crescut ca echipă. Și fetele care nu au mai fost la un turneu final, au putut să experimenteze acest debut și aceste emoții, chiar dacă le-au avut contra unor echipe care nu sunt atât de bune, care nu se luptă în partea de sus a clasamentului. Și eu am trecut prin ele și este important să faci pașii aceștia. Simt că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Cristina Laslo după meciul cu Kazahstan.

Norvegia – România Meciuri Directe

România nu a mai bătut Norvegia la un campionat mondial de ani de zile. Ultimele două succese au venit în preliminarii.

România și Norvegia s-au duelat în martie 2021 ultim dată, la turneul de calificare la Jocurile Olimpie de la Tokyo. Nordicele s-au impus atunci cu 29-24 la capătul unui meci extrem de important în economia calificării.

România – Norvegia s-a jucat și  la Campionatul European din 2020. Nordele au câștigat și atunci cu 28-20.

Ultima mare victorie a României a fost la Campionatul Mondial 2018. Tricolorele s-au impus cu 31-23 la capătul unui meci în care Neagu a marcat de 11 ori.

Norvegia a dominat majoritatea meciurilor cu România, însă cel tare meci dintre cele două naționale a avut loc în 2015. Norvegia a învins România în semifinalele Campionatului Mondial după prelungiri.

Concluzii

Norvegia – România este testul suprem pentru elevele lui Adrian Vasile. Fără Neagu și Buceschi, tinerele din lot trebuie să iasă la rampă de această dată. Nordicele vin cu aproape toate vedetele la acest meci, fiind aptă chiar și Nora Mork, veșnic accidentată.

O apărare agresivă și atentă poate face diferența într-un asemenea joc. Româncele trebuie să permită cât mai puține acțiuni 1 vs 1 și să nu facă cadouri pe faza ofensivă. Știm foarte bine că Norvegia poate reacționat extrem de rapid pe contraatac.

Meciul Norvegia – România reprezintă primul mare hop pentru echipa noastră națională. Un punct cu nordicele ar fi aur curat. Noi mizăm pe un joc cu goluri puține din partea Norvegiei la acest duel. Joacă și tu acest pronostic și ai șanse să ai un bilet verde!

Aruncă un ochi și pe analizele meciurilor de fotbal din UCL pregătite de noi! Real Madrid – Inter, Porto – Atletico sau Salzburg – Sevilla sunt doar câteva exemple!

Alte ponturi utile:

vitesse utrecht
Eredivisie
22.05.2022
GelreDome, Arnhem
Lazio Verona
Serie A
21.05.2022
Stadio Olimpico
jucatoare de tenis 1 jucatoare de tenis 1
WTA
23.05.2022
Roland Garros
Fiorentina Juventus
Serie A
21.05.2022
Stadio Artemio Franchi
az alkmaar heerenveen
Eredivisie
22.05.2022
AFAS Stadion
FC Barcelona Lyon
Women’s Champions League
21.05.2022
Juventus Stadium