vs

Norvegia – Danemarca | Ponturi Handbal EURO 2020 | 18.12.2020

Norvegia – Danemarca este un meci tare pentru un loc în finala Campionatului European de handbal feminin 2020, organizat de… Danemarca, care a rămas singura gazdă, după ce Norvegia s-a retras, din pricina pandemiei de coronavirus. Cu siguranță altfel ar fi stat datele problemei, dacă meciul care urmează să se desfășoare în arena din Herning ar fi fost cu spectatori. 

Calculele hârtiei o dau pe Norvegia favorită certă, mai ales datorită evoluțiilor de până acum de la Europene. Naționala din „țara fiordurilor” a câștigat fiecare meci disputat până acum, și nu oricum, ci în stil de mare campioană. Doar România și Olanda au scăpat cu opt, respectiv șapte goluri diferență, în rest celelalte naționale au pierdut în fața Norvegiei la peste 10 lungimi distanță. Altfel spus, Norvegia a „măturat” tot ce a prins în cale și o așteaptă pe Danemarca.

Danezele au pierdut un meci la Europenele de anul acesta, contra Franței, națională care dispută cealaltă semifinală, contra Croației. Calificarea în semifinale a fost obținută, astfel, în urma unui meci cu Rusia, jucat în 15 decembrie, câștigat cu 30-23.

Norvegia – Danemarca va avea loc vineri, 18 decembrie, de la ora 21.30. Meciul va fi transmis de canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. Partida va fi arbitrată de o brigadă din România. 

Meciuri EURO 2020 handbal feminin Norvegia Danemarca, motivarea ponturilor

  • Norvegia este neînvinsă de peste un an, iar la Europene a surclasat toate advesarele de până acum.
  • Danemarca are o motivație în plus, jucând pe teren propriu pentru un loc în finala de la Europene și pentru titlul de campioni.
  • Înaintea meciului de la EURO din semifinale, Norvegia și Danemarca s-au întâlnit în două meciuri amicale. Norvegiencele s-au impus de fiecare dată.
  • În ultimele 14 meciuri, Danemarca a câștigat o singură dată în fața Norvegiei, într-un amical. 13 partide s-au încheiat cu victoria norvegiencelor. 

CE handbal feminin 2020 Norvegia Danemarca, ponturile oferite de echipa BETuri

Nu ne așteptăm la surprize. Norvegia are cotă de 1,25 la Superbet online, să se impună în fața Danemarcei

Se vor marca peste 52 de goluri, cotă 1,69, conform Fortuna pariuri.

Norvegia, favorită la medalia de aur

Norvegia nu a mai pierdut niciun meci de mai bine de un an. Era meciul pentru locul 3 la Campionatul Mondial din Japonia, în care a pierdut contra Rusiei cu scorul de 28-33, în data de 15 decembrie 2020. De atunci au mai urmat 11 partide, inclusiv cu cele de la EURO 2020, în care Norvegia a câștigat de fiecare dată. 

Scandinavele nu au stat la discuție cu nimeni la Europene. Au avut nevoie de o sigură repriză, cu Polonia, pentru a se calibra. S-au impus în cele din urmă cu 35-22. La rând au urmat Germania, pe care a învins-o cu un zdrobitor 42-23, un meci în care Nora Mork, fosta jucătoare de la CSM București, a marcat 12 goluri. 

Norvegiencelor le-a fost ceva mai greu cu România. Au arătat că sunt cel puțin două clase peste în ultimele 10 minute, în care s-a produs și diferența de opt goluri, 28-20. 

Cu maximum de puncte în grupele principale, scandinavele au învins Olanda cu 32-25, Mork marcatoare a opt goluri. Croația a fost învinsă de Norvegia cu 36-25, iar în ultimul meci Ungaria a căzut victima echipei antrenate de islandezul Hergeirsson, 32-21, o altă partidă în care Nora Mork a fost cea mai bună marcatoare, cu șapte reușite de această dată. 

Avânt la maximum, înaintea meciului cu Danemarca, care le-ar putea pune pe norvegience să joace cu trofeul de regine ale Europei pe masă. Doar cu România nu a reușit Norvegia să marcheze peste 30 de goluri. Singura echipă neînvinsă la Europene, alături de scandinave, este Franța, care a terminat un meci la egalitate. 

Rezultate EURO 2020 handbal feminin. Danemarca, misiune grea cu Norvegia

Danemarca are o misiune extrem de grea în fața Norvegiei, probabil cea mai puternică națională de handbal feminin din lume. 

Gazdele turneului final au început întrecerea cu o victorie în fața Sloveniei, scor 30-23, iar mai apoi au învins Muntenegru, 28-19, însă au pierdut în fața Franței și au terminat pe locul doi în grupă. Cu franțuzoaicele meciul a fost pierdut în a doua repriză, când adversarele s-au distanțat și la patru goluri diferență.

Astfel că Danemarca era condamnată să câștige restul partidelor, pentru a fi sigură că va intra în lupta pentru medalii. Așa a și fost, însă nu fără emoții.

În primul meci din grupele principale, cu Suedia, a fost 24-22. A urmat o misiune ușoară cu Spania, partidă încheiată la 10 goluri avans, 34-24. A urmat meciul decisiv, cu Rusia. Unul în care Danemarca a condus da capo al fine, câștigat până la urmă la un ecart de șapte goluri, 30-23. Hojlund a marcat de șapte ori, iar Rej și Jorgensen au avut câte patru goluri. 

Program EHF EURO 2020 Norvegia Danemarca, meciuri directe (H2H)

Norvegia și Danemarca au o istorie bogată în ceea ce privește meciurile directe. Înainte de euro cele două naționale s-au întâlnit în două meciuri amicale. De fiecare dată s-a impus Norvegia.

Naționala din „țara fiordurilor” a câștigat primul amical, disputat în 25 noiembrie 2020, cu 27-25, după ce la pauză a fost condusă cu 14-16. În al doilea amical a fost 29-26 pentru Norvegia.

Ultima partidă oficială dintre Norvegia și Danemarca a avut loc în 1 octombrie 2020, în Golden League. Norvegiencele și-au făcut meciul ușor încă din prima repriză, când conduceau cu 16-8. 1,35 avea cotă Norvegia să câștige. 

Ultima dată când Danemarca se impunea era într-un amical, disputat în vara anului 2019, scor 28-24. 

Balanța înclină zdrobitor în favoarea Norvegiei, în duelurile directe. Au fost, în ultimele 14 meciuri, 13 victorii ale naționalei din „țara fiordurilor” și doar un succes al Danemarcei, însă într-un amical. 

Program EURO 2020 Norvegia Danemarca, cotele oferite de casele de pariuri

Puteți miza pe faptul că Norvegia se va impune la o diferență de minimum 4 goluri, cotă 1,70 la Betano. O cotă numai bună pentru biletul zilei!

Ambele echipe riscă și scot portarul în cazul unei eliminări temporare. Ca oricare dintre portar să înscrie în cealaltă poartă, Superbet oferă cotă de 4,05. Nu uita de promoția Superprono de la aceeași casă de pariuri!

Concluzii

Norvegia – Danemarca este cea de-a doua semifinală de la Campionatul European de handbal feminin, găzduit de Danemarca. În urma meciului se va stabili cea de-a doua echipă care va merge în finală, întrucât Franța și Croația dispută prima dintre semifinale, de asemenea analizată de noi.

Norvegia – Danemarca va fi arbitrat de o brigadă din România – Cristina Năstase și Simona Raluca Stancu. Meciul va începe vineri, 18 noiembrie, de la ora 21.30 și va putea fi urmărit pe canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. Pariază inspirat alături de noi!

Alte ponturi utile:

italia elvetia
EURO 2020
16.06.2021
Stadio Olimpico
turcia tara galilor
EURO 2020
16.06.2021
Olympic Stadium Baku
finlanda rusia
EURO 2020
16.06.2021
Gazprom Arena
franta germania
EURO 2020
15.06.2021
Allianz Arena, Munchen
ungaria portugalia
EURO 2020
15.06.2021
Ferenc Puskas Arena
polonia slovacia
EURO 2020
14.06.2021
Gazprom Arena