Jocurile Olimpice
25.07.2021
Kashima Soccer Stadium
România
Coreea de Sud
romania
vs
coreea de sud
Sub 2,5 goluri
1.65
14:00 - TVR, Eurosport

România – Coreea de Sud | Ponturi Pariuri Fotbal JO Tokyo 2020 | 25.07.2021

Alexandru Lupu
23 iulie 2021

Fotbalul a fost cel care a deschis balul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Iar românii nu au avut parte de dezamăgiri, deoarece elevii lui Mirel Rădoi au debutat cu dreptul în competiție și speră să se califice în faza eliminatorie a competiției. Pentru asta este nevoie de un rezultat bun și în România – Coreea de Sud.

Într-un joc extrem de chinuit contra Hondurasului, succesul cu 1-0 adus de un autogol din prelungirile primei reprize ar putea da un moral excelent echipei pentru următorul joc. Interesant este faptul că suntem singura selecționată europeană care s-a impus în prima etapă a grupelor. De cealaltă parte, Coreea de Sud a cedat în fața Noii Zeelande (0-1). Asta deși era privită drept favorita grupei inclusiv de selecționerul Rădoi.

Conform program JO 2020, România – Coreea de Sud se va disputa duminică la Kashima, cu startul de la ora 14:00. În celălalt meci al grupei se vor întâlni Noua Zeelandă și Honduras. Cu trei puncte contra asiaticilor, „tricolorii” sunt aproape sigur în sferturile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Nu uita că tot duminică se joacă și FCSB – Universitatea Craiova, din Liga 1. Avem ponturi bune și pentru acel supermeci!

Motivarea ponturilor înainte de România – Coreea de Sud – Fotbal JO Tokyo 2020

  • Duelul de la Kashima era privit de mulți specialiști înaintea startului turneului drept jocul decisiv pentru stabilirea ocupantei primului loc în grupă. Lucrurile stau puțin diferit acum, după ce sud-coreenii au fost învinși de Noua Zeelandă. Însă loturile României și Coreei sunt extrem de echilibrate, așa că am putea asista la un joc care să se încheie la egalitate sau să fie decis la limită.
  • Dacă Hondurasul avea în mare parte jucători cvasi-necunoscuți, contra asiaticilor trebuie să ne duelăm cu nume precum Kang-in Lee de la Valencia. Se anunță un duel mai greu!
  • Ambele meciuri inaugurale ale grupei s-au terminat cu același scor, 1-0. Nu am avut parte de prea mult spectacol în cele două partide, iar golurile au întârziat să apară. Asta deși multe alte dueluri din prima etapă a fazei grupelor de la Tokyo 2020 s-au încheiat cu destule reușite.
  • Mai mult, toate cele trei amicale disputate de „tokyotricolori” înaintea Jocurilor s-au terminat cu sub 2,5 goluri înscrise. Vorbim despre dueluri cu Mexic, Australia și Arabia Saudită, selecționate prezente la Tokyo 2020.

Ponturi Pariuri România – Coreea de Sud – Meciuri Jocurile Olimpice Tokyo 2020

  • Sub 2,5 goluri în meci – România – Coreea de Sud – Cota 1,65 Betano Pariuri Tokyo 2020. Pentru început, vom miza pe o partidă fără prea mult spectacol. S-a marcat câte un gol în partidele de debut ale celor două selecționate olimpice și nu ne așteptăm la reușite multe nici de această. Se va sta cel mai probabil la așteptare și nimeni nu va risca. Cele trei puncte sunt extrem de importante în ecuația calificării.
  • Egal la pauză sau la final (PSF X) – România – Coreea de Sud – Cota 1,62 Fortuna Pariuri Tokyo 2020. Dacă am spus că nu se va forța și este puțin probabil să asistăm la spectacol în acest duel, nu putem rata pronosticul de PSF X. Îl vom juca la Fortuna Pariuri pentru o cotă de 1,62 excelentă de adăugat pe biletul zilei de duminică.

Lot Olimpic România – Istoric JO și Calificare Tokyo 2020 – România – Coreea de Sud

Lotul olimpic al României are reprezentanți în proba de fotbal masculin pentru prima dată de la ediția din 1964 a Jocurilor, care s-au desfășurat tot la Tokyo. Per total, este a cincea calificare din istorie a fotbalului românesc. Performanța de vârf a fost atinsă în urmă cu 57 de ani în Japonia (locul 5).

România a obținut calificarea la Tokyo 2020 după ce s-a calificat în semifinalele Euro U-21 2019 din Italia și San Marino. Atunci, elevii pregătiți de același Mirel Rădoi au trecut de „grupa morții” cu Franța, Anglia și Croația. S-au oprit în semifinalele împotriva Germaniei (2-4), dar aveau deja biletele pentru Tokyo 2020.

La debutul în cadrul Jocurilor Olimpice, „tokyotricolorii” nu au prestat cel mai bun fotbal împotriva modestei selecționate a Hondurasului. Chiar dacă cele trei puncte au venit în urma unui autogol din finalul primei reprize, în rest naționala din America Centrală a dominat jocul. Puținele ocazii pentru lotul olimpic al României au fost reprezentate de șuturi nu foarte periculoase pentru poarta adversă.

Lotul olimpic al României + Primul 11 – România – Coreea de Sud – Meciuri Tokyo 2020

Mirel Rădoi s-a văzut nevoit să încropească un lot olimpic fără nume sonore. Unii dintre componenții naționalei U-21 care reușea semifinalele la Euro de Tineret din 2019 și, implicit, calificarea la Tokyo 2020, nu au fost lăsați de echipele de club să se alăture lotului olimpic al României. Fără aceștia, întâlnim mulți fotbaliști din Liga 1, de la echipe oarecum din a doua jumătate a clasamentului. Sunt însă jucători și ar putea impresiona la Jocurile Olimpice. După jocul nu foarte reușit de la debut, partida contra Coreei de Sud reprezintă un adevărat test pentru aceștia.

O singură problemă legată de accidentări a avut Mirel Rădoi înaintea debutului la Jocurilor Olimpice. Este vorba despre mijlocașul defensiv Tudor Băluță, care părea că va rata duelul cu Honduras. Chiar dacă a fost doar rezervă, acesta a putut intra totuși pe teren și l-am putea vedea evoluând ceva mai mult împotriva asiaticilor. Avem nevoie de un distrugător la mijlocul terenului, care să taie în special creațiile lui Lee de la Valencia. Fără Băluță, Rădoi s-a văzut nevoit să utilizeze mijlocași mai degrabă „număr 8” decât „6”.

O altă schimbare așteptată ar putea fi în linia de trei din spatele atacantului Ganea. Acolo l-am putea vedea încă din primul minut pe rapidistul Antonio Sefer. Acesta a fost cel mai periculos jucător contra Hondurasului după intrarea în teren. De altfel, cele două șuturi expediate de gălățean au fost singurele noastre ocazii cât de cât importante.

Echipa de start & Lot Olimpic România – Fotbal Tokyo 2020 – România – Coreea de Sud

Primul 11 pentru „tokyotricolori” (4-2-3-1): Aioani – Boboc, Pașcanu, Ghiță, F. Ștefan – Marin, Băluță – Sefer, Ciobanu, V. Gheorghe – Ganea.

Accidentați/COVID 19: –

Suspendați/Indisponibili:

Selecționerul Mirel Rădoi o vedea pe Coreea de Sud marea favorită înaintea primei etape:

„Coreea e favorită la locul 1 pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone și formează un lot foarte competitiv. Celelalte trei echipe cred că ne vom lupta pentru locul secund”.

Coreea de Sud – Calificare Fotbal Tokyo 2020 și Istoric

Coreea de Sud este, alături de Japonia, una dintre naționalele care domină fotbalul asiatic. Acest lucru s-a tradus, în mod evident, prin calificări consecutive la Jocurile Olimpice în proba de fotbal masculin. Performanța de vârf a „roșilor” este medalia de bronz obținută la Londra 2012. Coreea de Sud este câștigătoarea Campionatului Asiatic U-23 din 2020, respectiv a ultimelor două ediții a Jocurilor Asiei.

Deși erau văzuți favoriții acestei grupe, Coreea nu a profitat de acest statut și s-a încurcat în primul meci din grupe. Noua Zeelandă a marcat prin cunoscutul atacant Chris Wood de la Burnley și a obținut, printr-un 1-0 sec, o victorie puțin scontată.

Lotul adversarilor României + Primul 11 – România – Coreea de Sud – JO Tokyo 2020

Cel mai periculos adversar pentru români este mijlocașul central ofensiv Kang-In Lee. Acesta are doar 20 de ani și evoluează pentru Valencia, unde a strâns deja 44 de partide în La Liga în tricoul „liliecilor”. Cotat la 10 milioane de euro, acesta valorează mai bine de o treime din valoarea totală a lotului sud-coreean.

Cei trei fotbaliști non U-23 convocați sunt fundașul Park Ji-Soo, respectiv atacanții Kwon Chang-Hoon și Hwang Ui-Jo. Ultimul evoluează pentru Bordeaux și a marcat 18 goluri în ultimele două sezoane din Ligue 1.

Echipa de start a „formației roșii” – Fotbal JO Tokyo 2020

Primul 11 pentru Coreea de Sud (4-4-1-1): Bum-Keun Song – You-Hyeon Lee, Tae-Wook Jeong, Sang-Min Lee, Yoon-Sung Kang – Won-Sang Um, Du-Jae Won, Dong-Hyun Kim, Chang-Hoon Kwon – Kang-In Lee – Ui-Jo Hwang.

Accidentați/COVID 19: –

Suspendați/Indisponibili:

România – Coreea de Sud – Meciuri directe – Fotbal internațional Tokyo 2020 (H2H)

România și Coreea de Sud se află în fața primului duel direct în cadrul Jocurilor Olimpice. Cele două selecționate nu s-au întâlnit la niciun alt turneu final, dar au disputat patru jocuri amicale la nivel de seniori. Ultimul datează însă din 1994 (2-1 în favoarea „tricolorilor”), astfel că aceste partide nu sunt foarte relevante în ecuația meciului de duminică.

Cele mai interesante statistici înainte de România – Coreea de Sud – Meciuri JO Tokyo 2020

  • Coreea de Sud este o prezență constantă la Jocurile Olimpice. Asiaticii nu au lipsit la vreo ediție recentă și nici nu au dezamăgit. Performanța de vârf a coreenilor rămâne medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. În 2016, aceștia s-au oprit în faza sferturilor de finală, asemenea ediției de la Atena din 2004.
  • De partea cealaltă, fotbalul este o probă la care lotul olimpic al României a avut foarte rar reprezentanți. Au trecut 57 de ani de la ultima participare a fotbalului în cadrul Jocurilor Olimpice. Iar acea ediție se disputa tot la Tokyo, în 1964. Poate că este un semn și a venit momentul pentru un rezultat mare în capitala niponă!
  • La capitolul valoare de piață, „tokyotricolorii” lui Mirel Rădoi nu mai sunt superiori adversarilor. Asiaticii au un ușor avantaj în fața românilor, care au o cotă estimată la 18,35 de milioane de euro. În vreme ce coreenii valorează 29,48 de milioane de euro.

Pronosticuri România – Coreea de Sud – Fotbal JO Tokyo 2020

  • 1X și sub 2,5 goluri – România – Coreea de Sud – Cota 2,31 Baumbet Pariuri Tokyo 2020. Contra Hondurasului am mizat pe un pronostic similar și a fost câștigător. Chiar dacă asiaticii sunt un adversar mult mai periculos, avem încredere în continuare în „tokyotricolori”. Credem că aceștia vor continua să facă o figură frumoasă și se vor îndrepta către fazele eliminatorii. Așadar, mizăm că elevii lui Rădoi nu vor pierde, dar nici nu va fi prea mult spectacol la Kashima. Cota 2 numai bună pentru biletul zilei!

Concluzii

Cine s-ar fi așteptat că vom crede în șansele la o medalie olimpică în proba de fotbal masculin? După o pauză de 57 de ani, „sportul rege” a revenit la Jocurile Olimpice cu succes. După cele trei puncte obținute împotriva Hondurasului, este timpul pentru un nou succes al „tokyotricolorilor”. Hai, România!

Până la următoarele pronosticuri de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, rămâi alături de echipa BETuri și pariază pe cele mai spectaculoase evenimente sportive ale lumii. Nu uita că ai alte ponturi bune pentru tine pe site. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!

Alte ponturi utile:

costa de fildes algeria
Cupa Africii
20.01.2022
Japoma Stadium
jucatoare de tenis 1 jucatoare de tenis 1
WTA
20.01.2022
Australian Open
inter milano empoli
Cupa Italiei
19.01.2022
Giuseppe Meazza
Elche Real Madrid
Copa del Rey
20.01.2022
Estadio Manuel Martinez Valero
scm ramnicu valcea gloria bistrita
Campionatul Național de Handbal Feminin
19.01.2022
Sala Sporturilor Traian
real sociedad Atletico Madrid
Copa del Rey
19.01.2022
Reale Arena