Rentz Reguli – Cum se joacă în mod corect?
Să înveți la Rentz reguli nu durează foarte mult, iar jocul în sine este distractiv și complex. Acesta seamănă destul de mult cu jocul de Bridge, deci o să-ți fie ușor să-l înțelegi dacă ești familiar cu acesta. Acest joc de cărți Rentz a apărut relativ recent, în secolul XX în Franța. În scurt timp, acesta a căpătat destulă popularitate.
Fie că joci cu prietenii sau alegi să exersezi cu Rentz online, aceleași reguli se aplică. Deci, dacă vrei să afli mai multe despre cum se joacă, atunci rămâi cu noi!
Rentz reguli – descriere generală și scop
Înainte să începem să vorbim despre Rentz reguli, e important să știi cum arată jocul în general. Acesta este format din mai multe subjocuri, deci scorul lor se ține într-un tabel. De obicei, acesta se joacă în minim 3, dar pot să participe maxim 8 persoane.
La fel ca la jocul Whist și Macao, Rentz joc de cărți se desfășoară în ordinea acelor de ceasornic. Un joc de cărți Rentz este compus din 8 subjocuri, care trebuie alese de fiecare jucător. Deci, fiecăruia îi revin 8 jocuri – dacă jucați în 3 persoane, asta înseamnă 3 X 8 = 24 de subjocuri/runde de joc.
Câștigătorul conform Rentz reguli este persoana care strânge cel mai mare număr de puncte la jocurile pe plus. De asemenea, nu trebuie să aibă scăderi prea mari la jocurile pe minus.
Fiindcă este un joc atât de complex, îți recomandăm să discuți și cu ceilalți jucători înainte să începeți. Asa, puteți să cădeți de acord de la început în privința a ce Rentz reguli urmați. De asemenea, nu uita că poți mereu să exersezi Rentz online! Așa o să fi mai bine pregătit atunci când joci pe bune.
Joc de cărți Rentz reguli: pașii jocului
Nu doar subjocurile au la Rentz reguli, ci și jocul ”cel mare”. Acestea sunt ceva mai simple decât subjocurile. Iată cum arată, în mare, parcursul unui joc:
- Alege un dealer care împarte cărțile. De obicei, cel care ia cea mai mare carte primește acest rol. Primul după dealer este cel care alege minijocul.
- Conform Rentz reguli, se împart câte 8 cărți fiecărui jucător. Acestea se aleg de la cele mai mari cărți în jos, începând cu Popa.
- Dealerul trece în tabel alegerea jucătorului.
- Începe minijocul ales. Fiecare jucător trebuie să răspundă la culoare, dar poate să dea ce carte vrea dacă nu are culoarea respectivă.
- Se alege câștigătorul mâinii. Cel care ia mâna este cel cu cartea cea mai mare. Desigur, asta înseamnă că poate să îi și scadă punctajul acest lucru: multe subjocuri sunt negative (pe minus).
- Se continuă restul mâinilor, până jucătorii rămân fără cărți. Apoi dealerul calculează punctajul pentru fiecare jucător.
- Următorul jucător alege minijocul care urmează.
De asemenea, conform Rentz reguli, dacă pui jos un As ai dreptul la încă o mișcare. Dacă pui jos cartea cu cea mai mică valoare, tura următoare nu mai este validă, deci restul oamenilor ”stau o tură”.
Puteți să modificați câteva reguli Rentz la nevoie. Spre exemplu, dacă un jucător nu știe ce minijoc să aleagă, atunci puteți alege unul pe nevăzute. Totuși, în acest caz, punctajul se dublează pentru toată lumea.
Rentz reguli: mini-jocurile
Setul de Rentz reguli vine la pachet și cu cele 8 subjocuri pe care le-am menționat mai devreme. Iată care sunt acestea:
- Whist (pe plus): Trebuie să strângi cât mai multe mâini cu valoare mare, astfel încât să ai cel mai bun punctaj. Fiecare mână îți aduce 50 de puncte.
- Popa de roșu (pe minus): Conform Rentz reguli, aici trebuie să eviți regele de cupă, care îți scade 200 de puncte.
- 10 de treflă (pe plus): Strânge de la ceilalți jucători cât mai multe cărți de treflă. Zecele de treflă îți aduce 200 de puncte.
- Dame (pe minus): Evită damele și încearcă să ai cărți mai mici decât acestea. Pierzi 40 de puncte cu fiecare damă.
- Caro (pe minus): Aici nu trebuie să iei carouri, care îți scad scorul cu 30 de puncte pentru fiecare carou.
- Levata (pe minus): Toate mâinile pot să îți scadă punctajul, așa că încearcă să nu câștigi cărțile celorlalți jucători. Fiecare mână îți scade 50 de puncte.
- Totale minus: Aici trebuie să ai cele mai mici cărți. Fiecare carte mare, cum sunt popa de roșu sau dame. De asemenea, fiecare mână îți aduce -10 puncte.
- Rentz (pe plus): Trebuie să strângi cât mai multe puncte și să termini cărțile înaintea celorlalți jucători. Aici sunt mai multe Rentz reguli: Se pune o carte în mijlocul mesei, la care ceilalți adaugă propriile cărți, fie ele mai mici sau mai mari. Cel care scapă primul de cărți primește 400 de puncte, al doilea primește 200 de puncte iar al treilea primește 100 de puncte.
După reguli Rentz joc de cărți se încheie după ce sunt jucate toate cele 32 de mâini (4 jucători x 8 mini jocuri de fiecare).
Concluzii
Iată că acum știi să joci primele mâini conform Rentz reguli! Durează puțin până le înveți la perfecție, dar cu răbdare o să ajungi și acolo. Desigur, poți oricând să te relaxezi cu ceva mai simplu, cum ar fi renumitul joc Uno sau cel de go!