stadioane qatar 2022

Stadioane Qatar 2022. Opt arene găzduiesc Campionatul Mondial

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: noiembrie 12, 2022
5/5 - (2 votes)

Campionatul Mondial 2022 se va disputa în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Turneul final se va desfășura pe opt stadioane Qatar 2022, toate cu o capacitate de peste 40.000 de locuri. Cel mai mare stadion CM 2022 are o capacitate de 80.000 de locuri.

Pentru prima dată în istorie, Cupa Mondială se va disputa iarna. Organizatorii turneului final au dat asigurări că totul va fi superlativ, fiind investite sume colosale. Șapte din cele opt stadioane Qatar 2022 au fost construite special pentru Cupa Mondială 2022.

Stadioane Qatar 2022 – Cupa Mondială Fotbal

Jucătorii care vor evolua la Campionatul Mondial Qatar nu vor avea probleme din cauza căldurii. Toate cele 8 stadioane au sisteme de răcire ale aerului, fiind setată o temperatură între 17 și 20 de grade la ora jocurilor. Pe lângă răcire, aerul de pe stadioanele din Qatar va fi și purificat, astfel încât persoanele alergice să nu aibă probleme.

Pentru a înțelege cât mai bine toate detaliile cu privire la Cupa Mondială 2022, echipa BETuri.ro îți prezintă în următoarele rânduri fiecare stadion Qatar 2022.

Al Janoub – Arene Qatar Cupa Mondială 2022

Al Janoub este un stadion amplasat în Al Wakrah, una dintre cele mai vechi zone din Doha. Acest stadion are o capacitate de 40.000 de spectatori și a fost finalziat în 2019. Arena a costat peste 700 de milioane de dolari, iar după finalizare CM 2022 capacitatea va fi redusă la 20.000.

Pe stadionul Al Janoub vor fi organizate meciurile Franța – Australia, Elveția – Camerun, Tunisia – Australia, Camerun – Serbia, Australia – Danemarca, Ghana – Uruguay și meciul dintre câștigătoarea Grupei E și ocupanta locului doi din Grupa F.

Al Janoub
Al Janoub

Al Bayt – Stadioane Campionatul Mondial 2022

Stadionul din Al Khor are o capacitate de 60.000 de locuri, fiind al doilea cel mai mare de la Campionatul Mondial 2022. De altfel, stadionul Al Bayt va fi gazda meciului de deschidere de la Cupa Mondială 2022. Conform datelor, arena Al Bayt a costat 847 de milioane de dolari.

Pe această arenă vor avea loc partidele Qatar – Ecuador, Maroc – Croația, Anglia – S.U.A., Spania – Germania, Olanda – Qatar, Costa Rica – Germania, dar și câte un meci din optimi, sferturi de finală și semifinale.

Al Bayt
Al Bayt

Al Thumama – Stadioane Qatar Cupa Mondială

Al Thumama este unul dintre cele mai spectaculoase stadioane Qatar 2022. Arena are o capacitate de 40.000 de locuri și a fost inaugurată spre finalul lui 2021. Organizatorii au cheltuit 342 de milioane de euro pentru ridicarea stadionului.

La CM 2022 se vor disputa următoarele meciuri pe Al Thumama stadium: Senegal – Olanda, Spania – Costa Rica, Qatar – Senegal, Belgia – Maroc, Iran – SUA, Canada – Maroc, plus câte un meci din optimile de finală și sferturile de finală.

Al Thumama
Al Thumama

Ahmad bin Ali – Stadion Cupa Mondială de fotbal

Stadionul celor de la Al Rayyan are o capacitate de 50.000 de locuri și a fost reconstruit pentru turneul final 2022. La fel ca și la alte stadioane, capacitatea va fi redusă până la 22.000 de locuri după Campionatul Mondial 2022.

Pe stadionul din Al Rayyan se vor juca meciurile SUA – Țara Galilor, Belgia – Canada, Țara Galilor – Iran, Japonia – Costa Rica, Țara Galilor – Anglia, Croația – Belgia, plus un meci din optimile de finală.

Ahmad Bin Ali
Ahmad Bil Ali

Ras Abu Aboud – Stadioane Qatar 2022

În ceea ce privește numele stadionului Ras Abu Aboud au existat câteva polemici. Organizatorii au deschis să schimbe denumirea în Stadionul 974, număr care reprezintă codul telefonic al Qatarului.
Acest stadion are o capacitate de 40.000 de locuri și urmează să fie dezasamblat după Cupa Mondială 2022. În zona respectivă se va crea un centru de dezvoltare. Stadionul a costat aproximativ 230 de milioane de dolari.

Acest stadion va fi gazda meciurilor Mexic – Polonia, Portugalia – Ghana, Franța – Danemarca, Brazilia – Elveția, Polonia – Argentina, Serbia – Elveția și un meci din optimile de finală.

Ras Abu Aboud
Ras Abu Aboud

Khalifa International – Cel mai vechi stadion pentru Qatar 2022

Khalifa International este singurul stadion Qatar 2022 vechi. Arena a fost construită în 1976, dar a primit o serie de îmbunătățiri pentru Campionatul Mondial 2022. Stadionul din Al Rayyan a fost gazda unor meciuri extrem de importante din zona golfului precum Cupa Golfului, Jocurile Asiei sau Cupa AFC. Khalifa International a fost extins pentru CM 2022 și va avea o capacitate de 45.000 de locuri.

Khalifa International este cunoscut și ca Stadionul Național în Qatar. Acest stadion va fi gazda meciurilor Anglia – Iran, Germania – Japonia, Olanda – Ecuador, Croația – Canada, Ecuador – Senegal, Japonia – Spania, un meci din optimile de finală și finala mică.

Khalifa International
Khalifa International

Education City – Stadioane Cupa Mondială Qatar

Stadionul este amplasat în Al Rayyan, într-o zonă în care se desfășoară constant activități educative. Arena are o capacitate de 45.000 de locuri și a fost construită sub nivelul mării pentru ca temperatura să fie cât mai suportabilă.

De altfel, Education City a fost stadionul cu cele mai mari probleme în procesul de construire. Antreprenorul care s-a ocupat de acest proiect a raportat întârzieri, după ce construcția a fost coborâtă cu 15 metri din cauza unor roci vechi de peste 20 de milioane de ani.

Aici se vor disputa meciurile Danemarca – Tunisia, Uruguay – Coreea de Sud, Polonia – Arabia Saudită, Coreea de Sud – Ghana, Tunisia – Franța, Coreea de Sud – Portugalia, dar și câte un meci din optimile de finală și sferturile de finală.

Education City
Education City

Lusail Stadium – Stadioane Qatar 2022

Lusail Stadium este cel mai mare dintre stadioane Qatar 2022. Acest stadion a costat peste 700 de milioane de euro și va fi gazda finalei mari la Cupa Mondială Qatar 2022. „Bijuteria arabilor” are o capacitate de 80.000 de locuri.

Lusail Stadium va fi utilizat doar pentru CM 2022. Ulterior, arena va fi transformată într-o zonă destinată populației. Acolo vor funcționa școli, magazine, dar și alte construcții destinate populației de zi cu zi.
Pe acest meci vor juca încă din faza grupelor cele mai importante vedete mondiale din ultimii 10 ani. Leo Messi, Cristiano Ronaldo și Neymar vor juca pe arena din Lusail.

Se vor juca aici Argentina – Arabia Saudită, Brazilia – Serbia, Argentina – Mexic, Portugalia – Uruguay, Arabia Saudită – Mexic, Camerun – Brazilia, plus câte un meci din optimi, sferturi, semifinale și finala mare.

Lusail Stadium
Lusail Stadium

Concluzii stadioane Qatar 2022

Campionatul Mondial 2022 va fi unul cu totul special. Pe lângă că se va disputa în plin sezon competițional, turneul final se anunță excepțional din punct de vedere organizatoric. Stadioane Qatar 2022 sunt finalizate toate, iar spectacolul Cupei Mondiale stă să înceapă. Cele mai bune echipe naționale vor lupta înainte de Crăciun pentru câștigarea Cupei Mondiale.

Până atunci, pe site poți citi inclusiv despre stadioane de la noi, precum Ghencea, Giulești sau Arena Națională. Dar și retrospective pentru campionatele mondiale, de la 1970 la 2018! Pe site-ul nostru poți găsi și articole precum cel cu Rușinile fotbalului românesc. Avem un articol pregătit în legătură cu drumul echipelor românești în preliminariile Conference League, dar și cu performanțele lui Gerd Muller la Campionatele Mondiale de fotbal. Pe site-ul nostru poți găsi și articolul cu privire la jucătorii aflați la ultimul CM din carieră în cadrul ediției din Qatar! Pentru CM 2022, avem o promoție specială pentru tine – Zero Right Unibet!

Aruncă o privire și peste articolul cu privire la jocul EA Sports FIFA 23 – ultimul joc FIFA din fabuloasa serie marca EA Sports.

Spor(t) în toate!