franta
Norvegia
2023 World Women’s Handball Championship
17.12.2023
Jyske Bank Boxen, Herning
Victorie Norvegia
1.88
20:00 - Digi 2, Prima Sport 2

Franța – Norvegia – Ponturi Finala Campionatului Mondial – 17.12.2023

5/5 - (1 vote)

Franța – Norvegia este meciul care închide Campionatul Mondial de Handbal feminin 2023. Cele două echipe naționale se vor duela în ultimul act, într-o partidă care se anunță extrem de interesantă.

Confruntarea de la Herning aduce față în față cele mai bune două echipe de la acest turneu final și formațiile care au dominat handbalul feminin în ultimii 10 ani.

Franța este neînvinsă în acest turneu, în timp ce Norvegia a pierdut doar meciul cu Franța din Main Round. Duelul de duminică seara se va disputa la Herning și va putea fi urmărit pe Digi Sport 2 și Prima Sport 2 de la ora 20:00.

Cele două echipe joacă pentru a 4-a oară o finală la Campionatul Mondial. Scandinavele conduc cu 2-1, după ce s-au impus 2011 și 2021. Franța a câștigat titlul mondial în 2017.

Franța – Norvegia – Motivare Ponturi Handbal Campionatul Mondial

  • Henny Reistad este a doua cea mai bună marcatoare de la turneul final. Norvegianca are 47 de goluri și doar 4 patru de la 7 metri.
  • Franța nu are nicio jucătoare în Top 10 marcatoare de la turneul final. Chloe Valentini este golghetera echipei cu 34 de reușite.
  • Silje Solberg are un procentaj de 43% al mingilor apărate în acest turneu. Jucătoarea lui Gyor a fost decisivă în revenirea cu Danemarca.
  • Laura Glauser și Hatadou Sako au ambele un procentaj de 35% pentru Franța.
  • Norvegia este echipa cu cele mai multe goluri marcate în turneu și are o medie de 34 de reușite pe joc.
  • Franța a marcat 32 de goluri în medie pe joc.
  • Norvegia a primit doar 22 de goluri în medie pe joc, în timp ce Franța 25.

Pronostic Franța – Norvegia – Ponturi Campionatul Mondial de Handbal Finala

winner pariuri sportive
Ponturi Franța vs Norvegia Finala CM Handbal 2023
Cota 1.88

Ponturi Franța – Norvegia Campionatul Mondial de Handbal – Victorie Norvegia – Cotă 1.88 la Winner. Mizăm pe un succes al scandinavelor în acest meci, motivul principal fiind Henny Reistad. Nordica este la cel mai bun nivel din carieră și a demonstrat în semifinale că într-o zi bună poate de una singură o națională.

Franța, neînvinsă la Campionatul Mondial – Ponturi finala CM handbal 2023

Franța – Norvegia este finala pe care și-o imagina toată lumea încă de la tragerea la sorți. Franța se pregătește de Jocurile Olimpice de la Paris, obiectivul principal al lui Olivier Krumbholz. Franța a terminat doar pe locul patru la Campionatul European din 2022, iar un rezultat important la acest mondial scandinav era absolut necesar. Franța are două titluri mondiale obținute în 2003 și 2017.

La actualul turneu final, Franța a obținut victorii pe linie. Singurele partide în care sportivele din Hexagon au avut emoții au fost cele cu Norvegia și Angola. De altfel, cele două jocuri au fost singurele decise la mai puțin de trei goluri.

Franța a practicat și la acest turneu același joc defensiv impresionant. Cu Grace Zaadi într-o formă destul de modestă, Franța a găsit alte soluții la 9 metri. Nze Minko și Orlane Kanor au evoluat tot turneul la un nivel impresionant, la fel ca și tânăra Grandveau. Care dintre ele se va remarca și în marele meci Franța – Norvegia?

Formă Norvegia – Finala Campionatului Mondial de Handbal

Norvegia a avut un turneu cu destul de multe momente în care handbalul practicat de scandinave nu s-a ridicat la cel mai înalt nivel. Cu o linie de 9 metri impresionantă formată din Mork, Oftedal și Reistadt,

Norvegia a pierdut un meci la acest turneu final. Scandinavele au fost învinse chiar de Franța în Main Round și au avut parte de un traseu complicat în fazele eliminatorii.

Nordicele au jucat cu Olanda și Danemarca, înaintea finalei. În ambele partide, Norvegia a avut destul de multe probleme. Semifinala cu Danemarca a fost una extrem de complicată și salvată de geniul lui Henny Reistad. Jucătoarea lui Esbjerg a terminat cu 15 goluri din 17 aruncări, fiind autoarea golului decisiv în prelungiri. În partida cu Danemarca, în prima repriză pentru Norvegia au marcat doar cele trei sportive de la linia de 9 metri.

Norvegia a marcat în medie 34 de goluri la acest turneu. Totuși, această medie nu e deloc realistă dacă ne gândim la calitatea adversarilor din grupe. Câte reușite vor avea nordicele în blockbusterul Franța – Norvegia?

Meciuri directe Franța – Norvegia (H2H) – Campionatul Mondial de handbal

Franța – Norvegia este un duel pe care îl vedem constant la turneele finale, dar și în jocurile amicale. Ultimul meci direct a avut în Main Round la acest turneu final. Franța s-a impus cu 24-23, într-un meci în care cele două defensive au strălucit. Nze Minko a fost singura jucătoare cu mai mult de cinci goluri în partida respectivă.

Cele două echipe s-au duelat și în semifinala Campionatului European de anul trecut. Nordicele s-au impus atunci cu 28-20. Mork, Reistad și Oftedal au marcat atunci 20 de goluri împreună.

Ponturi Franța – Norvegia – Pronosticuri Finala CM Handbal 2023

Logo Betano
Pronostic Franța vs Norvegia Finala Campionatului Mondial
Cota 2.00

Pronostic Franța – Norvegia – Franța marchează Sub 25,5 goluri – Cotă 2.00 la Betano Pariuri Sportive. Ne așteptăm să vedem un meci cu goluri puține. Norvegia are nevoie de o defensivă feroce pentru a se impune în această finală. Franța are destul de multe probleme la linia de 9 metri, acolo unde doar Kanor poate arunca peste blocaj. Nze Minko, Zaadi sau Grandveau au nevoie de spații de pătrundere.

Concluzii

Franța – Norvegia este meciul care închide acest turneu final de handbal. După mai bine de două săptămâni intense, o singură echipă va pleca cu titlul de campioană mondială. E posibil ca acest meci să fie ultimul la Campionatul Mondial pentru jucătoare precum Zaadi, Mork, Lunde, Herrem sau Oftedal.

Pe lângă acest meci, în weekend mai avem ponturi din lumea fotbalului de la jocuri precum: Girona – Alaves, Marseille – Clermont, West Ham – Wolves și FC Botoșani – Dinamo!

Până la următoarele ponturi din handbal, rămâi alături de echipa BETuri. Și pariază pe cele mai spectaculoase evenimente sportive. Nu uita că ai alte ponturi pentru tine pe site, dar și în grupul nostru de Telegram BETuri. Spor(t) în toate!

Alte ponturi utile: