FC U Craiova Rapid | Liga 2 | 10.10.2020

FC U Craiova Rapid , Liga 2 , 2020

U Craiova 1948 vs Rapid București – Derbyul etapei se joacă la Turnu Severin!

În etapa a-7-a se joacă pentru primul loc! FC U Craiova primește vizita Rapidului , într-un meci care se anunță foarte interesant , dar și spectaculos, pe Stadionul Muncipal din Turnu Severin , „gazda” echipei lui Adrian Mititelu de ceva vreme.

Două echipe ofensive și care-și propun promovarea în acest sezon, FCU Craiova și Rapid au problem în apărare, cee ace ar putea garanta spectacolul sâmbătă seară, de la ora 20.45. Cum, la precedentele meciuri jucate de cele două formații în Liga 2 și analizate de noi, FC U Craiova vs CSM Slatina și Rapid vs Chiajna, am avut foarte multe ponturi câștigătoare, vom încerca să „repetăm” isprava, mizând și de data această pe un meci spectaculos, cu posibile răsturnări de situație.

Motivarea Ponturilor

  • Ambele echipă posedă forță ofensivă și sunt permisive în apărarea, ceea ce ne poate indica un meci cu multe goluri.
  • Craiova pare în pierdere de formă după ultimele evoluții, în vreme ce Rapidul a combinat una „rece” (înfrângerea din Maramureș, cu Comuna Recea) cu una „caldă” (remontada cu Chiajna, 4-2).
  • FC U Craiova are jucători U20 mai buni disponibili pentru această partidă, iar aici s-ar putea face diferența.
  • În schimb, parcă Rapidul are mai mulți jucători de execuție în lot.
  • În toate meciurile Craiovei s-a înregistrat pronosticul GG!
  • De asemenea, FC U Craiova joacă mai bine în prima repriză, intrând în avantaj la cabine în victoriile pe care le-a avut în acest sezon.
  • 5 din cele 6 meciuri jucate de Rapid au avut peste 2,5 goluri!

Ponturi Liga 2 FC U Craiova FC Rapid 1923

Cota la GG (Ambele Marchează) este surprinzător de mare, 1.97 la Betano, lucru de care poți profita.

La fel, un gol marcat în prima repriză pare o soluție destul de bună pentru biletul zilei. Ai o cotă de 1.46 pentru acest scenariu, tot de la Betano.

Și cota pentru cornere în meci este una de care poți profita, tot din oferta Betano: 1.59 pentru peste 8,5 lovituri de colt în partida FC U Craiova Rapid .

Forma celor de la FC U Craiova

Echipa antrenată de Nicolo Napoli are trei victorii din tot atâtea partide în acest sezon pe teren propriu, dar cu excepția disputei cu Ripensia (4-1), câștigată de o manieră categorică, în meciurile cu Dunărea Călărași (2-1), dar și CSM Slatina (2-1), s-a chinuit serios. Adăugăm la aceasta informație și faptul că FCU Craiova a fost nevoită să treacă prin loteria penaltiurilor pentru a trece, tot pe teren propriu, de CSM Reșița, în Cupa României și obținem o statistică interesantă, care trebuie să-l pună pe gânduri pe tehnicianul Italian.

FC U Craiova este o echipă ofensivă, în care prim-planul este luat de golgheterul Claudiu Bălan, autor a 5 goluri, la fel ca omologul său din tabăra rapidistă, Cătălin Hlistei. Totodată, la fel ca și Rapidul, ba chiar mai mult, Craiova lui Mititelu a beneficiat deja de câteva lovituri de pedeapsă în acest sezon. La partida cu Slatina, pe care noi am „radiografiat-o” corespunzător din punct de vedere al ponturilor, a ieșit chiar un mic scandal referitor la prestația „centralului”.

Paralela cu Rapidul continua și prin faptul că FC U Craiova nu a reușit nici ea să treacă de Comuna Recea, într-un meci încheiat cu un spectaculos 3-3.

Plusuri și minusuri pentru FC U Craiova

Cu 16 goluri marcate, formația alb-albastră stă foarte bine. Pe lângă Claudiu Bălan și ceilalți oameni de atac ai Craivoei, foarte important pentru jocul lui FCU este mijlocașul Marian Anghelina, autorul unor goluri superbe în acest sezon și „motorul” echipei craiovene. Problema e, la fel ca în cazul Rapidului, în apărare, acolo unde s-au încasat 3 goluri de la Comuna Recea, 2 de la Viitorul Pandurii (într-o victorie cu 4-2) și câte unul de la Slatina, Călărași, Ripensia și FK Csikszereda.

Probabil că în meciul cu Rapidul, în lipsa lui Călin Cristea, FC „U” Craiova va miza foarte mult pe ceilalți jucători experimentați din lot, ca Diallo, Gugu, Anghelina și Munteanu, poate și pe Ciolacu, pe parcurs, plus pe sclipirile unui mijlocaș central foarte interesant, tânărul Albu (ex-Utrecht), trecut, la fel ca Antonio Sefer (ex-Groningen), jucătorul Rapidului.

Posibil Prim 11 pentru Echipa Olteană

Probabil că FC U Craiova va arăta în felul următor pentru meciul cu Rapid : Popa – Diallo, Gugu, Diakite, Huyghebaert – Albu, Anghelina, Baeten – Raicea, Bălan, Munteanu.

Forma Rapidului

Înainte de meciul cu FC U Craiova, Rapidul a primit o veste proastă. Cel mai în formă jucător U20 din lot, Ștefan Pănoiu, va trebui să stea în carantină după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. În rest, Rapid a arătat în meciul contra Concordiei că are puterea ofensivă necesară pentru a „acoperi” orice greșeli apar în apărare. Nu s-a întâmplat asta în deplasarea de la Recea , desigur, dar în meciul cu Chiajna „giuleștenii”  au reușit să revină după ce au fost conduși cu 1-0 și 2-1, pentru a se impune la final cu un spectaculos 4-2.

Tot înaintea disputei cu FC U Craiova, echipa feroviară a aflat că a rămas fără trei puncte în clasament, după excluderea celor de la Pandurii Tg. Jiu, dar în această situație vor fi toate echipele care au apucat să-i înfrunte și să-i bată pe gorjeni.

Marea dilemă a lui Adrian Iencsi pentru partida de la Tr. Severin este cine va juca pe postul lui Pănoiu, fiind necesar acolo un jucător de U20, în condițiile în care tehnicianul giuleștenilor nu pare convins să-i dea o șansă lui Alex Tătaru în poartă, pentru a rezolva această problemă așa cum o făcea adesea Daniel Pancu înaintea sa. Probabil că se va apela la Rareș Ilie, un jucător și mai tânăr decât Ștefan Pănoiu, dar ce același profil, ofensiv.

UPDATE: Portarul Virgil Drăghia și mijlocașul defensiv Rareș Lazăr au fost găsiți și ei cu noul coronavirus, astfel încât vor absenta și ei pentru meciul cu cu FC U Craiova. În aceste condiții, este foarte posibil ca Iencsi să fie nevoit să meargă pe mână lui Alex Tătaru. Asta dacă nu cumva se va lua hotărârea ca meciul să fie amânat, ca în cazul partidelor pe care ASU Poli și FK Csikszereda, alte echipe cu jucători testați pozitiv, le aveau de jucat etapa aceasta.

Plusuri și minusuri pentru Rapid

Venirea lui Adi Bălan pare a fi un mare plus pentru Rapid, acesta reușind un gol și o pasă decisivă la debut, dar apărarea, pornind de la portar și continuând cu fundașii, inclusiv cel grec nou-venit, pare greoaie și ezitantă, iar golurile primite de la Concordia și Comuna Recea stau mărturie în acest sens.

Tot la capitolul plusuri poate fi trecută și forma lui Hlistei, dar și creșterea în evoluții ca fundaș stânga a lui Goge.  Linia mediană, însă, ar avea nevoie de îmbunătățiri.

Posibil Prim 11 pentru Rapid

În meciul cu FC U Craiova , cel mai probabil Adi Iencsi va miza pe următorii : Tătaru – Voicu, Nastos, Crișan, Goge – Sefer, Costin, Jorza – Drăghiceanu, Bălan, Hlistei.

FC U Craiova FC Rapid 1923 H2H (Meciuri Directe)

Dacă s-ar lua în considerare palmaresul adevăratei Știința Craiova (nu știm sigur nici acum la cine e palmaresul, dar numele de Universitatea revine clar, cel puțin pentru moment, echipei de primă ligă), atunci am avea un istoric bogat de confruntări directe între cele două formații. Inclusiv unele dramatice. Așa, însă, aceasta este prima partidă între cele două echipe.

Cote ale Caselor de Pariuri pentru FCU Craiova Rapid

GG sau 3 + pare o opțiune numai bună pentru tine, din oferta Superbet. Ai o cotă de 1.52 pentru asta.

Gol pânâ în minutul 27? De ce nu? Ai o cotă de 1.97 pentru acest pont, la Efortuna.

În fine, pentru că e greu de dat o învingătoare, și ultimul pont tot pe goluri va fi. Se marchează în ambele reprize – DA, cotă 1.85 la Unibet.

BONUS: Dacă găsiți pe undeva oferta pentru penalty în meci, nu ar strica să încercați!

Pariază inteligent, zi de zi, alături de echipa BETuri! Urmărește zilnic site-ul nostru, dar și pagina de Facebook pentru cele mai proaspete și informate ponturi din fotbal, dar nu numai.