Strategie pariuri pentru baschet

ponturi baschet NBA si Euroliga

Dacă până acum ți-am prezentat analize și tehnici de pariere pentru fotbal și tenis, a venit momentul să ne referim și la baschet. Pentru pariorii români, ponturi baschet înseamnă în principal NBA, dar și Euroliga europeană. O strategie pariuri pentru acest sport nu se poate construi peste noapte, de aceea ne-am gândit să venim în întâmpinarea nevoilor tale, pentru ca jocul tău să fie și eficient, nu doar distractiv. Deși nu vorbim doar despre ponturi NBA, ele nu pot fi deloc neglijate.

Cum au evoluat aceste ponturi baschet pe piața autohtonă

Dar cum a ajuns baschetul atât de popular în România? O contribuție o au posturile de televiziune care transmit regulat meciuri din liga nord-americană de baschet și din Euroliga europeană, o competiție și ea extrem de spectaculoasă. De asemenea, mai mulți dintre operatorii case de pariuri oferă stream gratuit celor carer pariază pe competiție.

Nu poate fi neglijat nici nivelul de adrenalină, spectacolul de sub panou și nici meciurile din NBA unde se marchează extrem de multe puncta. Singurul dezavantaj ar fi ora nepotrivită pentru fusul orar din România, asta pentru că multe din meciurile din sezonul regulat de NBA încep și la 3 dimineața. Mai mult, acest sportl se află pe a treia poziție în topul celor mai pariate sporturi din România. E normal ca acest privilegiu să aibă nevoie de o strategie pariuri pe măsură.

Factori de care să ținem cont pentru ponturi NBA

În meciurile de baschet, nu poți neglija anumiți factori când decizi să te apuci să joci. Există o serie de parametri majori, de care dacă nu ții cont rezultatele vor fi modeste. Vorbim despre componența celor două echipe care se întâlnesc, despre lista accidentaților, despre stilul de baschet pe care îl practică cei doi oponenți. Dar și despre raportul rezultatelor acasă/deplasare, de raportul victorii/înfrângeri, de multe statistici aprofundate, dar și de procentajele jucătorilor cei mai importanți.

Pe lângă acești factori, există și niște criterii mai mici și unele indirecte. Criteriile mai puțin importante sunt: rezultatul întâlnirilor directe, gradul de oboseala, divizia din care fac parte echipele, dar și banca de rezerve. Cât privește factorii indirecți, aceștia sunt: nivelul de noroc pentru fiecare dintre echipe, avantajul terenului propriu, dar și power rankingul. O strategie pariuri nu poate omite aceste aspecte. E valabil desigur și pentru ponturi NBA.

Strategie pariuri care funcționează pentru baschet

Multe ponturi baschet se bazează pe aceste criterii extrem de importante. Vorbim pentru început de componența echipelor de start. Și aici trebuie să verifici în primul rând care sunt centrii celor două echipe de cinci jucători. Parametrii care sunt luați în calcul pentru acest post extrem de important sunt puterea, înălțimea, recuperarea, media punctelor pe meci.

Apoi, e bine să te uiți și la vedetele echipelor. La Golden State Warriors avem de a face cu multe vedete. Îi avem pe Steph Curry, Klay Thompson, DeMarcus Cousins. Un alt jucător important în echipă este point-guardul. Ce atribute sunt importante pentru acești jucători? Vei fi atent la pase decisive și puncte înscrise.

Un alt criteriu foarte relevant o reprezintă pondarea jucătorilor accidentați sau a celor care absentează din marele meci. Aceste accidentări sunt contorizate în cotele pe care bookmakerii le oferă. E bine să ții cont de aceste informații atunci când plasezi ponturi baschet sau ponturi NBA. Un parior informat va ști întotdeauna cum să gestioneze o accidentare a unui star din NBA sau Euroligă. Stilul de baschet este un alt criteriu. Avem echipe mai degrabă de over sau de under? E bine să te uiți constant peste cote pentru a nu avea surprize.

Alte strategii

O strategie pariuri foarte eficientă este aceea în care compari rezultatele de acasă ale gazdelor cu rezultatele din deplasare ale oaspeților. E foarte util să folosești acest parametru pentru pariuri viitoare de succes. Un alt aspect deloc neglijabil este raportul meciurilor câștigate versus cedlor pierdute. Ponturi NBA se bazează foarte mult pe acest lucru. De exemplu, un criteriu relevant pentru analiza unui meci de baschet poate fi palmaresul ambelor echipe în ultimele 10 meciuri din diviziile respective.

Nu în ultimul rând, statisticile aprofundate și procentajele nu trebuie nici ele neglijate. Puncte primite de o echipă, puncta marcate de o echipă (de aici rezultă sistemele de total puncte pe o partidă), spreadul oferit de casa de pariuri versus diferența de puncte dintre cele două echipe. Toți usnt parametric importanți și eficienți pentru un meci de baschet.

Poți ține cont și de crizele apărute la unele echipe din cauza unor conflicte interne. Vezi ce se întâmplă în sezonul 2018/2019 la echipa Golden State Warriors, când a existat o serie de înfrângeri neîntâlnită în ultimul timp. Ține cont desigur și de procentajele de aruncări de două puncte, de trei puncte, dar și de procentajul de la libere. Multe statistici se găsesc pe forumuri dedicate, important este ca informația să fie actualizată. Vor mai urma și alte articole de ponturi baschet în perioada următoare.