stadionul arcul de triumf

Stadionul Arcul de Triumf – „Casa” rugbyului și fotbalului în București

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (1 vote)

Stadionul Arcul de Triumf este o altă atracție importantă pentru iubitorii sportului din București. Odată modernizată, arena din Sectorul 1 poate găzdui atât meciuri de rugby, cât și de fotbal. În ultimii ani au avut loc evenimente importante pe acest stadion.

Echipa BETuri.ro ți-a pregătit un material despre Stadionul Arcul de Triumf. Vei afla detalii despre facilitățile sale, câte locuri are, dar și cum poți ajunge folosind mașina sau transportul în comun. 

În plus, arena face parte dintr-un complex amplu, unde se află, printre altele, sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Totodată, sunt și terenuri de fotbal sau rugby amenajate pentru copii.

Scurt istoric al arenei

Să începem mai întâi cu un scurt istoric al acestui stadion. Complexul este cunoscut istoric sub numele de „terenul de la șosea”, unde s-au disputat primele meciuri de rugby în România. Lucrările de construcție au început în 1913, iar stadionul era inaugurat pe 9 martie 1914.

Prima denumire pentru Stadionul Arcul de Triumf a fost „Stadionul Tineretului”. Cel dintâi meci de rugby jucat aici s-a jucat între echipele Sporting Club și Tenis Club. Actuala denumire o are din anul 2007, când Federația Română de Rugby a decis să modernizeze complexul.

Din acel an s-a montat și gazon pe cele trei terenuri din complex, instalându-se în același timp și o rețea de drenare a apei. 

Stadionul Arcul de Triumf – Facilități

Stadionul a fost modernizat complet în ultimii ani. Lucrările au început în noiembrie 2018 și au fost finalizate în noiembrie 2020. Finanțarea era asigurată de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI. Proiectul a fost realizat de clujenii „Dico și Țigănaș”.

Costurile totale ale construcției se ridică la 37 de milioane de euro. Proprietarul în prezent este Agenția Națională pentru Sport.

Arena are o capacitate de 8.100 de locuri și beneficiază de un teren utilizabil pentru diferite competiții sportive de rugby și fotbal. Dimensiunile totale sunt de 120 m x 80 m. Stadionul Arcul de Triumf dispune de:

 • gazon natural hybrid (gazon natural cu fibre artificiale)
 • sistem de drenaj în surplus
 • încălzire pentru sezonul de iarnă
 • spații pentru echipe și oficiali
 • vestiare pentru sportivi și arbitri
 • spații pentru mass-media
 • boxe pentru antrenori
 • sală de conferințe
 • zonă de flash interviu
 • puncte de prim ajutor pentru spectatori la fiecare tribună
 • centru de recuperare (spa și medicină sportivă cu dotări aferente)
 • post de control antidoping
 • spații administrative

Totodată, în complexul situat lângă Arcul de Triumf mai este plasat și un hotel cu 44 de camere, destinat sportivilor. Momentan, acesta nu este folosit din pricina unui scandal între Ministerul Sportului și Federația Română de Rugby.

Ce competiții au loc pe Stadionul Național Arcul de Triumf?

Stadionul Arcul de Triumf s-a inaugurat pe 3 iulie 2021 cu un meci test de ruby între România și Argentina. De asemenea, aici au loc finalele Superligii de Rugby din România și cea din Cupa României.

De obicei, naționala României de rugby își dispută toate partidele din competiția Rugby Europe Championship aici. La fel și partidele test. 

În materie de fotbal, pe Arena Arcul de Triumf își joacă meciurile de pe teren propriu echipa de fotbal Dinamo. Tot aici a mai evoluat în câteva partide din Superliga sau cupele europene și FCSB. 

Totodată, naționalele României U-20 sau U-21 au evoluat aici în ultimii anii. În plus, unele formații prezente la Euro 2020, găzduit și de România, au efectuat antrenamentele pe Stadionul Arcul de Triumf.

Bilete Stadionul Arcul de Triumf

Dacă vrei să urmărești un meci de fotbal al lui Dinamo, să știi că poți cumpăra bilete sau abonamente pentru partidele „câinilor roșii” de pe site-ul bilete.ro. 

Tot pe această platformă sunt vândute și bilete pentru meciurile naționalei României de rugby.

Cum ajungi la Stadionul Arcul de Triumf?

Vrei să vizitezi acest complex sau să vizionezi o partidă de rugby sau de fotbal? Adresa exactă a locației este Bulevardul Mărăști nr. 18-20, Sectorul 1, București. Ca reper îți poți lua Mânăstirea Cașin, situată în vecinătatea arenei.

Dacă vrei să ajungi cu transportul în comun din București, atunci cea mai rapidă rută este cu tramvaiul 41. Stația sa este plasată fix în fața stadionului. De asemenea, mai ai și alte alternative: autobuzele din flota STB 205, 282, 335 și 441, plus linia de metrou M2 (stația Aviatorilor).

Concluzii

Stadionul Arcul de Triumf este, cu siguranță, o arenă pe care merită să mergi să vizionezi o competiție sportivă. Indiferent că alegi rugby-ul sau fotbalul, poți încerca măcar o dată să ajungi la acest complex sportiv din București.

Pe site-ul nostru poți citi și despre alte stadioane din România: Sala Dinamo, Stadion CFR Cluj, Cluj Arena, Arena Națională, BT Arena, Sala Polivalentă, Stadion Sibiu sau Stadionul Ion Oblemenco. 

Nu uita și de preview-urile noastre din tenis. Citește Preview ATP Indian Wells sau Preview WTA Indian Wells. De asemenea, am pregătit pentru tine și Preview F1 2024 + Preview MotoGP 2024.

Până la următoarele materiale, te invităm să urmărești ponturile pe care ți le propunem pe site-ul nostru. Spor(t) în toate!