jocurile olimpice de iarna

Pariuri Jocurile Olimpice de iarnă 2022 – Avancronică și cote

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: ianuarie 20, 2022
5/5 - (8 votes)

Pariuri Jocurile Olimpice de iarnă 2022 – combinație între istorie și oportuntăți! Jocurile Olimpice de la Beijing aduc o premieră în istoria competiției – un oraș va găzdui atât JO de iarnă, cât și cele de vară. Se întâmplă în cazul Beijingului, capitala Chinei, care a mai găzduit și JO de vară din 2008, iar în acest îi va primi și pe sportivii competițiilor de iarnă. Eurosport va transmite competiția în România.

Desigur, competiția se va desfășura sub un context pandemic pe care îl cunoaștem cu toții. Chinezii sunt stricți în ceea ce privește restricțiile legate de pandemie și au impus ca evenimentele să aibă un număr limitat de spectatori.

Olimpiada de iarnă reprezintă o bună oportunitate pentru mai multe națiuni din Europa și de pe alte continente să strălucească în decorul alb pregătit de chinezi. Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor aduce pasiune, spectacol și multe întreceri spectaculoase, în diverse competiții unde o să vedem cu totul alte națiuni care să domine competițiile, spre deosebire de JO de vară unde SUA, China, Rusia sunt marile forțe.

Îți explicăm mai departe pe ce concursuri merită să pariezi și ce cote spectaculoase oferă agențiile de pariuri online pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022.

Jocurile Olimpice de la Beijing, o ediție desfășurată în pandemie

Beijing este gazda celei de-a 24-a ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă. Capitala chineză va deveni primul oraș din lume care are onoarea de a organiza atât JO de vară, cât și JO de iarnă. Competiția se va desfășura timp de 16 zile, în perioada 4 – 20 februarie 2022.

Este prima ediție a Jocurilor Olimpice organizată în China. De asemenea, continentul asiatic găzduiește pentru a treia oară consecutivă o ediție a Olimpiadei, după Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 din Pyeongchang (Coreea de Sud) și Jocurile Olimpice de vară din 2021 din Tokyo (Japonia).

Festivitatea de deschidere va avea loc pe faimosul stadion „Cuib de pasăre” din Beijing, folosit prima dată la JO de vară din 2008. Competițiile sportive se vor desfășura în trei sate olimpice: Beijing, Yaqing și Zhangjiakou.

Competițiile de hochei pe gheață vor avea loc pe stadionul „Cuib de pasăre”. Chinezii nu au construit foarte multe baze sportive pentru olimpiada de iarnă. Noutatea absolută este arena unde se vor desfășura competițiile de patinaj viteză, dar și zona amenajată pentru snowboard.

Pe ce poți miza la Jocurile Olimpice de Iarnă – Pariuri Jocurile Olimpice

La Beijing vor avea loc în total nu mai puțin de 109 de evenimente, în cadrul a 15 sporturi olimpice diferite. Spre deosebire de ediția din 2018, la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 s-au adăugat șapte probe:

 • proba de big air freestyle la feminin și masculin
 • monobob la feminin, competiția mixtă pe echipe la freestyle
 • sărituri cu schiurile și snowboard cross
 • proba mixtă pe echipe la patinaj viteză.

Cele mai multe medalii se vor acorda în probele de patinaj viteză – 14. Urmează în clasament Freestyle Skiing (13), Biatlon, Schi fond și Snowboarding (11).

În total, 91 de națiuni vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Două țări își vor face debutul la olimpiadă de iarnă – Haiti și Arabia Saudită. De la această ediție a fost exclusivă Coreea de Nord. Aceasta nu a dorit să participe la JO de vară din 2021, din cauza restricțiilor cauzate de pandemie. De asemenea, sportivii din Rusia vor participa la olimpiada de iarnă sub culorile drapelului olimpic, din cauza scandalului de dopaj bine cunoscut din urmă cu câțiva ani.

Nu uita că despre JO 2022, dar și despre sport în general vom vorbi săptămânal în podcastul BETuri Show!

Ponturi pariuri JO 2022

 • Johannes Hoesflot Klaebo câștigă proba de schiatlon 15 km C/ 15 km F – Cotă 1.45 la Unibet Pariuri Sportive. Începem cu un pariu din schi fond. Novegianul Klaebo este în formă maximă înainte de Jocurile Olimpice de iarnă 2022, acesta reușind să câștige în mod autoritar Turul de Schi, competiție desfășurată la final de 2021 și început de 2022. Cursa va avea loc pe 6 februarie.
 • Suedia va câștiga ștafeta feminină 4x6km de la biatlon – Cotă 2.50 la 888sport. Nordicele pleacă ca favorite în proba de ștefată, după ce în acest sezon au bifat o victorie și două clasări pe podium.
 • Ryoyu Kobayashi va câștiga medalia de aur în proba de sărituri cu schiurile – Cotă 2.75 la Betano Pariuri Sportive. Prima probă de la sărituri cu schiurile va fi pe trambulina normală, pe data de 6 februarie. Kobayashi pornește ca favorit la Olimpiada de iarnă 2022, după ce a câștigat autoritar Turneul celor patru trambuline (cu trei victorii în patru etape) și este lider în Cupa Mondială.
 • Norvegia va avea cele mai multe medalii de aur la finalul competiției – Cotă 1.45 la Betano Romania. Nordicii sunt favoriți în mai multe discipline și par să obțină și la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 o nouă clasare pe primul loc în topul națiunilor.
 • Selecționata Rusiei va câștiga turneul masculin de hochei pe gheață – Cotă 2.60 la Unibet Pariuri Sportive. Rusia are prima șansă la media de aur, în lipsa vedetelor din NHL din tabăra americanilor.
 • Marco Odermatt va câștiga proba de Super-G la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 – Cotă 2.20 la 888sport. Elvețianul Odermatt este cel mai constat sportiv din acest sezon, fiind foarte bun în toate probele din schi alpin. Acesta este pe primul loc în clasamentul general, cu 1.075 de puncte.

România la Jocurile Olimpice de iarnă

România nu are performanțe prea mari la Jocurile Olimpice de iarnă. Neavând baze solide pentru sporturile de iarnă, România are în istoria sa doar două medalii la olimpiada de iarnă. Singurele distincții au fost obținute de Ion Panțuru și Nicolae Neagoe la JO de iarnă din 1968, în proba de bob. Cei doi bifau medaliile de bronz. De atunci, niciun sportiv din țara noastră nu s-a mai întors acasă cu vreo medalie.

România a participat la 22 din ultimele 23 de ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă. Singura absență a fost la ediția din 1960, desfășurată la Squaw Valley. Delegația cea mai numeroasă a României a fost la Jocurile Olimpice de iarnă din 1980, desfășurate la Lake Placid. Atunci, 35 de sportivi reprezentau țara noastră.

La ediția din 2018 de la Pyeongchang au fost prezenți nu mai puțin de 27 de sportivi. Cea mai bună clasare a fost obținută de Raluca Strămăturaru în proba de sanie – locul 7. O clasare la fel de bună a bifat-o și naționala mixtă a României de sanie, locul 10 la final.

La Jocurile Olimpice de iarnă 2022 vor participa 21 de sportivi români. Raluca Strămăturaru (sanie) și Paul Pepene (schi fond) vor fi portdrapelul României la olimpiada de iarnă.

Sportivii noștri la JO de Iarnă

România va fi reprezentantă la Jocurile Olimpice de iarnă de următorii sportivi:

 • Sanie: Raluca Strămăturaru (feminin, ștafetă), Valentin Crețu (masculin, ștafetă), Marian Gîtlan și Darius Șerban (dublu masculin, ștafetă).
 • Bob: Andreea Grecu (monobob, bob 2 feminin), Katharina Wick (bob 2 feminin), Mihai Tentea ( bob 2 masculin, bob 4 masculin), Ciprian Daroczi (bob 2 masculin și bob 4 masculin), Raul Dobre (bob 4 masculin), Cristian Radu (bob 4 persoane).
 • Skeleton: Sebastian Enache (masculin).
 • Schi alpin: Maria Constantin (slalom, slalom uriaș – feminin), Alexandru Ștefănescu (slalom, slalom uriaș – masculin).
 • Sărituri cu schiurile: Daniela Haralambie (individual feminin trambulină mică), Andrei Feldorean (individual masculin trambulină mică, individual masculin trambulină mare), Daniel Cacina (individual masculin trambulină mică, individual masculin trambulină mare).
 • Schi fond: Timea Lorincz (skiatlon, sprint liber – feminin), Paul Pepene, Raul Popa (skiatlon, sprint liber, sprint echipe – masculin).
 • Biatlon: Natalia Ushkina (individual, sprint, urmărire – feminin), George Colțea (sprint, individual, urmărire – masculin).
 • Patinaj viteză: Mihaela Hogaș (500 și 1000 m feminin).

Stai cu ochii pe secțiunea de știri din sport pentru cele mai proaspete informații!

Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 – Sportivi de urmărit

Jocurile Olimpice de iarnă 2022 vor aduce multe competiții spectaculoase, dar și sportivi care sunt în formă maximă și promit un spectacol garantat.

Anterior aminteam de Ryoyu Kobayashi, japonezul care impresionează în proba de sărituri cu schiurile. Acesta domină etapele de Cupă Mondială și a câștigat Turneul celor patru trambuline, cu trei victorii în cele patru etape desfășurate la cumpăna dintre ani. Adversarii cei mai de temut pentru Kobayashi sunt Karl Geiger și Marius Lindvik. Aceștia, de altfel, completează podiumul în Cupa Mondială și vor spera la medalii la olimpiada de iarnă.

În proba de biatlon îl vom urmări cu atenție pe francezul Quentin Fillot Maillet. Acesta pare să preia moștenirea de la legendarul Martin Fourcade, care a strălucit la JO de iarnă din 2018, de la Pyeongchang. Fillot Maillet este liderul Cupei Mondiale la masculin și domină probele de pursuit, sprint și cu start în bloc. La Olimpiada de iarnă 2022 mai sunt de urmărit norvegienii Johannes Thingnes Bo și Tarjei Bo, suedezul Sebastian Samuelsson și rusul Alexander Loginov.

În probele feminine de la biatlon este așteptată să domine la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 norvegianca Marte Olsbu Roiseland, aflată pe prima poziție în Cupa Mondială. De urmărit mai sunt Elvira Oeberg, Lisa Theresa Hauser și Hanna Sola.

Cine o oprește pe Shiffrin?

Probele de schi alpin vor aduce suspans și mult spectacol. În probele de Super-G și slalom uriaș ca favorit va pleca elvețianul Marco Odermatt, lider la general în Cupa Mondială. La Jocurile Olimpice de iarnă 2022 va fi de văzut lupta pentru aur între Dominik Paris și Aleksander Aamodt Kilde de la coborâre, dar și cea dintre Daniel Yule și Sebastian Foss de la slalom.

În probele fetelor la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 va fi de urmărit Sofia Goggia în probele de viteză – coborâre și Super-G. Asta în timp ce americanca Mikaela Shiffrin se va lupta cu Petra Vlhova pentru aurul de la slalom și slalom uriaș.

La schi fond există deja o ierarhie destul de bine stabilită, la Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Probele masculine au un mare favorit din start – Johannes Klaebo. Acesta a dominat Turul de Ski pe care l-a câștigat cu victorii în aproape toate cursele.

Situația este puțin mai echilibrată la feminin. Therese Johaug este așteptată să câștige aurul în probele de distanță, dar cu șanse la medaliile de aur se află și rusoaica Natalya Nepryayeva, câștigătoarea Turului de Schi și lider în Cupa Mondială.

Concluzii Pariuri Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de iarnă 2022 vor fi extrem de interesante. De obicei se întâmplă mai multe surprize în competițiile JO de iarnă decât în cele de la JO de vară. Anul acesta vom avea o ediție atipică, la care vor lua parte puțini spectatori având în vederea situația pandemică. Totuși, spectacolul nu va lipsi în principalele sporturi de iarnă cunoscute publicului larg din România.

Îți urăm succes și câștiguri mari! Urmărește site-ul nostru, dar și pagina de Facebook Beturi pentru cele mai noi informații și ponturi din lumea sportului. Nu uita să intri și pe grupul Telegram BETuri. Pariază inspirat și bucură-te de fiecare experiență alături de noi!