sepsi
Viorel Berbece
6 iulie 2021

Sepsi Sf. Gheorghe – Lot + perspective pentru noul sezon

5/5 - (1 vote)

Poate Sepsi Sf. Gheorghe să facă un sezon chiar mai bun decât cel precedent? Impresia noastră, dar și cea generală este că da. Și asta pentru că la echipa covăsneană sunt toate ingredientele pentru succes: seriozitate, resurse financiare considerabile și un lot construit pe experiență.

După ce am luat la rând alte echipe din Liga 1, precum Rapid, FC U Craiova sau FC Botoșani, a venit rândul celor de la Sepsi să intre sub lupa BETuri.ro. Citește aici o analiză a lotului, plus câteva considerații legate de sezonul 2021/2022 și cum ar putea arăta el pentru trupa din Sfântu Gheorghe.

Antrenor Sepsi Sf. Gheorghe – Grozavu continuă ce a început

Deși a fost dat cu șanse mari să o preia pe CFR Cluj, totuși Leo Grozavu a ales să continue pe banca lui Sepsi. Grozavu a ales liniștea și stabilitatea, în dauna mirajului reprezentat de preliminariile Ligii Campionilor. Poate că tehnicianul lui Sepsi a procedat corect și pentru faptul că ar fi fost primul care plătea în cazul în care traseul lui CFR în cupele europene s-ar fi încheiat prea redepe.

Rămânerea lui Grozavu poate reprezenta un mare plus pentru Sepsi. Mai ales că tot lotul pare croit pentru viziunea de joc pe care acesta o oare. Un tehnician cu un trecut ușor controversat, Leo Grozavu pare că și-a cizelat stilul în ultimele sezoane și a făcut din Sepsi o trupă solidă. Va reuși el s-o ducă la pasul următor? Sezonul 2021/2022 ne va arăta acest lucru. Dar semnele și condițiile sunt numai bune pentru performanță.

Transferuri Sepsi pentru sezonul 2021/2022

Experiența, cu câteva excepții, este cuvântul de ordine dacă este să analizăm achizițiile echipei din Covasna înainte de noul sezon. Nu e de mirare, totuși, pentru că Sepsi va trebui să lupte, pentru puțină vreme, pe trei fronturi. În plus, pentru a se bate cu șanse reale la campionat, formația antrenată de Leo Grozavu avea nevoie de „dubluri” importante pe posturi, lucru ce pare acum asigurat după noile transferuri. Să-i cunoaștem, așadar, pe cei aduși în această vară!

Achizițiile verii

  • Cristi Bărbuț – Extrema venită de la Universitatea Craiova pare cel mai important transfer al verii pentru Sepsi, cel puțin dacă ne referim la nume. Explozivul jucător de bandă dreaptă și-a dorit să joace mai mult, iar aici pare că a găsit locul ideal pentru asta, deși va avea concurență mare cu Ashkovski și Golofca.
  • Petar Bozic – Un transfer foarte interesant reușit de Sepsi. Vorbim aici de un mijlocaș ofensiv sârb cu peste 200 de meciuri în Superliga din țara vecină. Cotat la 1,2 milioane de euro, Bozic vine după 2 sezoane la o echipă cunoscută în Serbia, Vojvodina.
  • Rajko Rep – Internaționalul sloven de 31 de ani va fi un concurent redutabil pentru Bozic, dar și pentru Achahbar și chiar Dumiter. Cu peste 100 de meciuri jucate atât în Bundesliga austriacă, cât și în prima ligă din Slovenia, Rep ar putea aduce un plus de experiență pe faza ofensivă.
  • Țvetelin Chunchukov – Va fi bulgarul trecut și pe la Clinceni măcar un nou Safranko pentru Sepsi? Impresia din pregătiri a fost bună, iar vârful de 26 de ani va fi cel mai probabil titular în formula de joc gândită de Leo Grozavu.
  • Stefan Ashkovksi – Macedonianul a arătat doar puțin din talentul său la FC Botoșani. Nu degeaba l-a vrut și Rapidul. Extrema de 29 de ani, cu experiențe în Olanda și Polonia, promite să fie un jucător de lot numai bun pentru Sepsi.
  • Hugo Sousa – Era nevoie de încă un fundaș central în lot, iar portughezul de 29 de ani venit de la Astra se potrivește cu profilul echipei covăsnene. Nu va fi titular, dar se anunță un jucător util.

Plecări

Reprezentanta României în Conference League a și pierdut câțiva jucători importanți. Rachid Bouhenna a plecat gratis la CFR Cluj, iar Pavol Safranko a luat drumul Africii de Sud. În rest, remanierea a continuat și cu nume ca Purece, Nouvier sau Bajrovic, dar și cu alți jucători care nu au dat randamentul scontat. Era nevoie de o astfel de „curățenie” în lotul unei echipe care vrea să treacă la nivelul următor.

Sepsi – Jucători de urmărit în noul sezon

Foarte interesant de urmărit duelul pentru titularizare între experimentații Bojic și Rep. Nu ar fi exclus ca Grozavu să găsească loc pentru amândoi în primul 11. Este de urmărit și dacă Andrei Dumiter va confirma forma bună din finalul sezonului trecut. Ca nume de tineri jucători de urmărit, ar fi tânărul atacant Janos Botorok, venit de la Csikszereda, dar și Rareș Ispas, fundașul adus de la CFR Cluj.

Posibil prim 11

La data primul meci din program Liga 1, cel cu FC Clinceni, Sepsi ar putea arăta așa:

Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Rep, Fofana, Bozic – Bărbuț, Chunchukov (Damașcan), Ashkovski.

Nu excludem, însă, ca până la ora primului joc, Sepsi să mai realizeze câteva transferuri. Mai ales pentru postul de fundaș stânga se caută ceva variante mai exprimentate decât Ispas și Ștefănescu.

UPDATE: Sepsi l-a adus și pe internaționalul moldovean Vitalie Damașcan. Acesta este un atacant încă foarte interesant. La 22 de ani, el a trecut deja prin curtea lui FC Torino, dar și prin campionatul olandez, la Fortuna Sittard. Șanse mari ca în timp să fie titular la formația din Covasna.

Un stadion nou aduce și mai mult elan

Un club în creștere avea nevoie și de o arenă nouă. Iar din acest sezon, Sepsi va evolua pe un stadion la standarde europene. Este vorba despre o arenă cu 8400 locuri și Probabil că astfel Sepsi va avea suportul comunității maghiare și nu numai la fiecare meci, iar asta s-ar putea să facă din terenul propriu unul foarte greu de câștigat. Nu că ar fi fost ușor și până acum!

Lot Sepsi Sezonul 2021 / 2022

UPDATE: Iată cum arată lotul lui Sepsi după încheierea perioadei de transferuri:

Portari: Răzvan Began, Roland Niczuly, Albert Szanto, Hunor Gedo.

Fundași: Hugo Sousa, Bogdan Mitrea, Răzvan Tincu, Andres Dumitrescu, Rareș Ispas, Branislav Ninaj, Radoslav Dimitrov.

Mijlocași: Nicolae Păun, Gabriel Vașvari, Marius Ștefănescu, Eder Gonzales, Stefan Ashkovski, Boubacar Fofana, Vlad Mitrea, Adnan Aganovic, Petar Bojic, Rajko Rep, Istvan Fulop.

Atacanți: George Dragomir, Cristi Bărbuț, Nandor Tamas, Tsvetelin Chunchukov, Vitalie Damașcan, Kevin Luckassen, Cătălin Golofca.

Concluzii

Poate Sepsi Sf. Gheorghe emite pretenții la ceva mai mult decât în sezonul trecut? Analiza noastră așa indică. Nu ar fi exclus să vedem clubul covăsnean bătându-se și pentru titlu. Iar în Conference League sunt șanse mari ca Sepsi să treacă măcar de un tur. Progresul constant al trupei lui Grozavu este evident și evident că ne întrebăm ce urmează în sezonul 2021/2022.

Nu uita că ai și alte materiale interesante în secțiunea de știri din sport. De la analize de lot ale echipelor din Liga 1 la editoriale despre Sergio Ramos și Christian Eriksen. Fii inspirat, fii informat, zi de zi alături de BETuri.ro!