lot brazilia
Dionisie Rotaru
9 noiembrie 2022

Lot Brazilia – Campionatul Mondial din Qatar 2022

5/5 - (1 vote)

Brazilia este considerată de lumea fotbalului favorita de serviciu înaintea începerii oricărui turneu final mondial, mai ales c-avut mereu un lot de top.

Selecao a participat la fiecare ediție din istorie și-a câștigat statutul și și l-a reconfirmat de cinci ori: 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002.

Trupa sud-americană re unul dintre cele mai bune loturi dintre echipele care vor juca în 2022 în Qatar și speră să întrerupă „seceta” care durează de 20 de ani. Despre urmașii lui Ronaldo și Rivaldo în cele ce urmează.

Tite, „generalul” care poate deveni erou într-un singur mod

În vârstă de 61 de ani, Adenor Leonardo Bacchi, mult mai cunoscut sub numele de Tite, a fost însărcinat cu dificila misiune de a o face campioană mondială pe Brazilia după o pauză de două decenii. Este, totodată, șansa lui de a intra în istoria fotbalistică din „țara cafelei”.

Tite la cârma naționalei Seleção din 2016. În toți acești ani a avut timp să cunoască toți jucătorii și să o facă pe Brazilia să joace la capacitate maximă. Poate alături de Didier Deschamps, a avut greaua misiune de a alege doar 26 de norocoși dintr-o multitudine de fotbaliști de clasă mondială care să facă parte din lotul Braziliei pentru Campionatul Mondial din Qatar. Nu putea ca la finalul selecției pe care a făcut-o să nu fie contestat. Asta pentru că în afara lot Brazilia pentru CM 2022 au fost lăsate nume importante.

Tite nu va fi la primul turneu final mondial în funcția de selecționer al Braziliei. S-a aflat pe banca Seleção și în 2018, atunci când, în Rusia, brazilienii au părăsit competiția prematur. Naționala sud-americană a fost atunci eliminată în optimile de finală de Belgia.

Lot Brazilia Campionatul Mondial 2022 – Absenți

Înainte să-i trecem în revistă pe cei care vor îmbrăca tricoul Braziliei la Campionatul Mondial din Qatar, trebuie să-i menționăm pe principalii absenți. Îl punem în cap de listă pe Coutinho. Jucătorul ajuns la 30 de ani a fost unul dintre liderii naționalei Seleção în ultimii zece ani. A fost lăsat acasă și Roberto Firmino, fotbalist în vârstă de 31 de ani. El este unul dintre jucătorii pe care Jurgen Klopp se bazează la Liverpool. Nu și-a găsit loc în lotul Braziliei pentru Campionatul Mondial din Qatar nici Gabriel Magalhaes, fundaș central la Arsenal, în vârstă de 24 de ani.

Printre cei pe care selecționerul Tite i-a lăsat în afara lot Brazilia se numără și:

  • Joelinton (atacant Newcastle, 26 de ani)
  • Gustavo Scarpa (mijlocaș Palmeiras, 28 de ani)
  • Matheus Cunha (atacant Atletico Madrid, 23 de ani).

Lot Brazilia Campionatul Mondial din Qatar

convocacao brazilia cm 2022
Convocacao – CM 2022

Brazilia atacă turneul final mondial cu un lot estimat la aproximativ 1,14 miliarde de euro. Este una dintre cele mai bine cotate naționale calificate la Campionatul Mondial din Qatar. O combinație de talente spumoase, care se îmbină excelent cu experiența vastă a unur jucător ce au trecut de vârsta de 30 de ani și care continuă să dea randament la cel mai înalt nivel.

În teren, echipa va fi condusă de Thiago Silva, care va fi căpitanul echipei. A ajuns la 38 de ani și îmbracă tricoul celor de la Chelsea. Însă nu este cel mai în vârstă din lotul Braziliei. Decanul de vârstă este nimeni altul decât carismaticul Dani Alves. Fostul fundaș stânga al Barcelonei, ajuns la 39 de ani, evoluează pentru UNAM Pumas. Este ultima lui șansă de a câștiga singurul trofeu care-i lipsește din palmares. Asta după ce a câștigat tot ce s-a putut de-a lungul carierei.

Brazilia este „baricadată” și în cazul unor accidentări. Jucători care ar putea fi introduși de pe bancă pentru a umple golurile sau a salva din energia celor titulari se pot ridica oricând la cel mai înalt nivel. „Diamantul” de pe coroana Braziliei este, și acum, Neymar. Atacantul lui PSG are și o miză personală. Acesta încearcă să se ridice la nivelul foștilor campioni mondiali cum ar fi Ronaldo, Bebeto sau, de ce nu, chiar Pele.

Lotul Braziliei – Qatar 2022

  • Portari: Alisson (30 de ani, Liverpool), Ederson (29 de ani, Manchester City), Weverton (34 de ani, Palmeiras);
  • Fundași: Danilo (31 de ani, Juventus), Dani Alves (39 de ani, UNAM Pumas), Thiago Silva (38 de ani, Chelsea), Marquinhos (28 de ani, PSG), Eder Militão (24 de ani, Real Madrid), Bremer (25 de ani, Juventus), Alex Sandro (31 de ani, Juventus), Alex Telles (29 de ani, Sevilla);
  • Mijlocași: Casemiro (30 de ani, Manchester United), Fabinho (29 de ani, Liverpool), Fred (29 de ani, Manchester United), Bruno Guimarães (24 de ani, Newcastle), Lucas Paquetá (25 de ani, West Ham), Everton Ribeiro (33 de ani, Flamengo);
  • Atacanți: Antony (22 de ani, Manchester United), Neymar (30 de ani, PSG), Vinicius (22 de ani, Real Madrid), Rodrygo (21 de ani, Real Madrid), Gabriel Jesus (25 de ani, Arsenal), Richarlison (25 de ani, Tottenham), Pedro (25 de ani, Flamengo), Martinelli (21 de ani, Arsenal), Raphinha (25 de ani, Barcelona).

Echipa probabilă a Selecao la CM 2022

Am văzut cum arată lot Brazilia. Iată și cum ar putea arăta echipa tip a Braziliei pentru Campionatul Mondial din Qatar:

Alisson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva (c.), Alex Sandro – Paqueta, Casemiro – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison.

Înainte de Mondial profită și de oferta Zero Right de la Unibet!

Lot Brazilia CM 2022 – Performanțele Seleção

Brazilia a avut nevoie de cinci ediții de campionat mondial pentru a câștiga primul titlu. Iar pentru asta a trebuit să îndure și o ediție cum a fost cea din 1950, atunci când a pierdut trofeul suprem pe teren propriu.

A venit anul 1958, atunci când Suedia a fost „înfierbântată” de intrarea pe scenă a tânărului fotbalist care atunci avea 17 ani și care avea să fie cunoscut drept Pele! Finala a fost câștigată de sud-americani cu scorul de 5-2 chiar în fața gazdelor suedeze. Peste alți patru ani Brazilia avea să se impună și în Chile, în 1962. A fost o finală câștigată cu scorul de 3-1 în fața Cehoslovaciei. Golgheterul acelei ediții a fost Garrincha. Brazilia nu a pierdut niciun meci în primele două ediții câștigate.

În 1970, Brazilia a câștigat pentru a treia oară Campionatul Mondial, găzduit fiind de Mexic. A fost a patra și totodată ultima participare a lui Pele. Selecao a avut o echipă din care mai făceau parte nume precum Carlos Alberto, Clodoaldo, Gerson sau Jairzinho. Acesta a fost considerat cel mai bun atac de la un Campionat Mondial de fotbal. Brazilia a câștigat tot, inclusiv finala, scor 3-1 cu Italia.

A urmat o pauză de 24 de ani, respectiv cinci ediții de turneu final mondial, până când Brazilia să câștige din nou. A făcut-o, tot fără să piardă vreun meci, în 1994, în Statele Unite ale Americii. Tot împotriva Italiei într-o finală câștigată la loviturile de departajare. Iar ultimii ce au adus Braziliei trofeul suprem au fost Cafu, Ronaldinho, Rivaldo și Ronaldo, generația care în 2002 s-a impus cu șapte victorii în șapte meciuri în Coreea de Sud & Japonia. Finala a fost câștigată cu scorul de 2-0 în fața Germaniei (vezi lot Germania 2022!). Nu rata nici articolele despre Lot Spania 2022, Lot Franța 2022! Am pregătit și un articol cu privire la surprizele Campionatului Mondial!