surprize campionatul mondial
Aurelian Rotea
24 noiembrie 2022

Cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial de Fotbal

5/5 - (2 votes)

Victoria Arabiei Saudite în fața Argentinei a produs un șoc imens în lumea fotbalului. Dar nu a fost singura surpriză de la Campionatul Mondial de Fotbal. După doar o zi, Japonia a reușit să întoarcă după pauză Germania, deși în primul act nemții au dominat autoritar. Campionatul Mondial de Fotbal a oferit mereu surprize care au șocat fanii fotbalului. Iar aceste două partide de la această ediție pot fi catalogate drept două dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial. Echipa BETuri întregește lista și prezintă alte 8 episoade de pomină, în care echipele modeste au șocat granzii, oferind câteva surprize de proporții la Campionatul Mondial.

Surprize Campionatul Mondial – Franța – Senegal – Campionatul Mondial din 2002

Franța, care venea la acest turneu final din postura de campioană en-titre a dat în primul meci din grupe peste Senegal. Această formație era calificată pentru prima oară în istorie la Cupa Mondială. 

Cu un lot plin de vedete, precum Vieira, Desailly, Henry, Thuram și Trezeguet, dar fără Zinedine Zidane, care nu era pe deplin refăcut, francezii erau mari favoriți în acea partidă. Senegal a produs o mare surpriză la Campionatul Mondial. Africanii au învins Franța în primul meci din grupe. Acest rezultat i-a dat încredere formației africane, care a reușit să treacă de grupe și mai apoi să elimine Suedia, înainte să fie eliminată in sferturi de către Turcia.

Franța a remizat cu Uruguay și a pierdut cu Danemarca, fiind eliminată încă din faza grupelor.

Surprize Campionatul Mondial – Italia – Costa Rica – Campionatul Mondial din 2014

O altă mare surpriză de la Campionatul Mondial a fost meciul Italia – Costa Rica. Micuța echipă sud-americană a învins campioana din urmă cu două ediții, prin golul marcat de Ruiz în minutul 44. Nu doar acel meci a reprezentat o mare surpriză, ci și configurația grupei la finalul tuturor partidelor. Costa Rica și Uruguay au trecut mai departe, cu 7, respectiv 6 puncte, în timp ce favoritele Italia și Anglia au părăsit competiția încă din grupe. Costa Rica a reușit să ajungă chiar până în sferturile Mondialului, unde a fost eliminată la penalty-uri de Olanda.

Coreea de Sud – Italia – Campionatul Mondial din 2002

Italia a oferit multe surprize la Campionatul Mondial. Însă majoritatea acestora au fost negative. În anul 2002, Squadra Azzurra avea în lot câțiva fotbaliști de marcă, din probabil cel mai tare campionat al lumii la acea oră. Printre aceștia: Maldini, Del Piero, Cannavaro, Totti, Gattuso, Inzaghi, Buffon și Nesta.

Țara gazdă a produs însă cea mai mare surpriză la Mondial în acea ediție. Coreea de Sud a învins Italia cu scorul de 2-1 în optimi, după ce a marcat golul victoriei în minutul 117 de prelungiri.

Minunea nu a ținut și în semifinale, unde asiaticii au pierdut cu 1-0 în fața Germaniei.

Surprize Campionatul Mondial – Germania de Vest – Algeria – Campionatul Mondial din 1982

O altă mare surpriză de la Campionatul Mondial a fost meciul Germania de Vest – Algeria, de la ediția Cupei Mondiale din 1982. Germania de Vest era una dintre marile favorite la câștigarea competiției. Algeria se afla la debutul la Cupa Mondială. Acest lucru nu a împiedicat însă formația africană să producă o mare surpriză la Campionatul Mondial și să învingă în faza grupelor viitoarea finalistă. Algeria nu s-a calificat mai departe, în timp ce Germania a ajuns până în finală, unde a pierdut cu Italia. Dar această mare surpriză de la Cupa Mondială va rămâne pe veci în istoria echipei de fotbal a Algeriei.

Surprize Campionatul Mondial –  Argentina – Camerun 0-1 – Campionatul Mondial din 1990

O altă surpriză de la Campionatul Mondial s-a înregistrat la ediția din 1990, care s-a ținut în Italia. Campioana en-titre, Argentina, avea să debuteze la noua ediție în fața Camerunului. Deși întreg mapamondul se aștepta să vadă o evoluție de excepție a echipei lui Diego Maradona, formația africană a fost capabilă să producă o mare surpriză la Cupa Mondială. Francois Omam-Biyik a fost eroul acelui meci pe care Camerunul l-a câștigat cu scorul de 1-0. Atunci, Argentina a reușit să-și revină și să ajungă în finală. Totuși, în finală a pierdut în fața Germaniei de Vest, care și-a luat revanșa pentru ediția trecută a Cupei Mondiale. Vor reuși Messi&Co. să facă același lucru după marea surpriză de la Campionatul Mondial, Argentina – Arabia Saudită 0-1?

Surprize Campionatul Mondial – SUA – Anglia 1-0 – Campionatul Mondial din 1950

“Miracolul din iarbă”, așa cum a fost denumit acest meci a avut loc la ediția din 1950 a Cupei Mondiale. SUA nu avea deloc tradiție în sportul cu mingea rotundă, fiind practic, o echipă de amatori. Dar țara în care fotbalul era la acea vreme reprezentat de duelurile dintre Green Bay Packers și Chicago Bears, a reușit să învingă țara care practic a inventat așa numitul “sport rege”. Golul victoriei a fost marcat de Joe Gaetjens, un american de origine haitiană. Aceasta a fost probabil cea mai mare surpriză din istoria Campionatului Mondial. Se spune că ziarele engleze ale vremii au crezut că este vorba despre o greșeală când au văzut scorul de 0-1, și au publicat faptul că Anglia ar fi câștigat acel meci cu scorul de 10-1. Acea ediție a Cupei Mondiale a fost câștigată de către Uruguay, care a învins în finală Brazilia.

Bulgaria – Germania 2-1 – Campionatul Mondial 1994

Această surpriză de la Campionatul Mondial este sinonimă cu cea mai mare performanță din istorie a fotbalului bulgar. Germania câștigase Cupa Mondială în anul 1990 și avea de gând să-și apere acest titlu la ediția disputată în SUA. În sferturi, Germania lui Lothar Matthaus avea să dea peste Bulgaria lui Stoicikov. Deși nemții erau mari favoriți, Bulgaria a furnizat una dintre cele mai mari surprize de la Campionatul Mondial. Stoicikov și Letchkov au întors scorul în doar trei minute, și au trimis Bulgaria în semifinalele Cupei Mondiale. Acolo, bulgarii au cedat însă în fața Italiei. 

Surprize Campionatul Mondial – Coreea de Nord  – Italia – Campionatul Mondial din 1966

Tot din epoca boemă a fotbalului, venim cu meciul Coreea de Nord – Italia 1-0, de la Cupa Mondială din 1966 pentru a întregi lista cu cele mai mari surprize de la Campionatul Mondial de Fotbal. O țară fără tradiție fotbalistică din Asia a reușit să bată marea Italie a lui Mazzola și Fachetti, prin golul reușit în minutul 42 de către Pak Doo-ik, un nume care a rămas nu numai în istoria fotbalului nord- koreean, ci în istoria fotbalului asiatic. 

Dubla campioană mondială Italia a părăsit Cupa Mondială încă din faza grupelor, în timp ce Koreea de Nord a reușit să se califice, de pe locul secund, după Uniunea Sovietică. Formația asiatică a fost însă eliminată cu scorul de 5-3 în sferturi de către Portugalia. 

Sperăm că ți-a plăcut lista noastră cu cele mai mari surprize de la Campionatul Mondial de Fotbal. Te invităm pe pagina BET-uri unde noi îți oferim cele mai tari ponturi de la această ediție a Cupei Mondiale. De asemenea, pe pagina noastră găsești super ponturi și pentru alte sporturi, cum ar fi baschet, handbal, UFC sau tenis.

Alătură-te grupului de Telegram Beturi pentru și mai multe predicții și pronosticuri interesante. Spor(t) în toate! Nu uita de canalul de YouTube Offside TV, acolo unde poți să te alături unei comunități ce propune discuții lejere din lumea fotbalului.