Pariuri Formula 1

Dacă nu eşti familiarizat cu acest sport sau cu pariuri formula 1 și predicțiile pariuri îţi voi arăta cum să câştigi pariind pe acest sport. Un Grand Prix are loc de-a lungul unui weekend, de regulă din două în două saptămâni, Campionatul Mondial având de obicei 19 – 21 de etape (dar pot fi mai multe sau mai puține în funcție de sezon). Vineri şi sâmbătă dimineaţa au loc sesiunile de antrenamente, 3 la număr, calificările fiind programate sâmbătă (de obicei după-amiaza), iar cursa are loc duminică.

despre pariuri formula 1

După disputarea calificărilor se vor actualiza cotele pentru câştigătorul acelei curse. Să nu credeţi însă că dacă un pilot pleacă din pole position, cursa este ca şi câştigată automat de el. Până la urmă, monoposturile de pe primele două poziţii pe grila de start putem spune că sunt aproape alăturate, dar despre acest aspect vom vorbi mai jos. O ofertă atractivă de pariuri Formula 1 vei găsi la partenerul BETuri, Betano România. Afli tot ce ai nevoie despre pariurile pe acest sport motorizat, dar și informații exclusive de spre bonusuri, depuneri, retrageri sua pariuri live.

Cele mai populare variante de pariuri Formula 1

Deși la prima vedere lucrurile par simple, acest sport este extrem de complex. Atunci când vine vorba de pariuri formula 1 există foarte multe variante esențiale pentru predicții pariuri. Acestea sunt influențate de foarte mulți factori. Alegerea pneurilor la strategia de oprire la boxe, viteza mecanicilor implicați în pit-stop sau condițiile meteo sunt doar câțiva factori de luat în seamă în predicțiile pariurilor.

Concret, la formula 1 se oferă posibilitatea de a alege un campion mondial, pilotul care pleacă din pole-position și câștigătorul cursei. Totuși, tipurile de pariuri formula 1 sunt destul de restrictive, iar șansele de a câștiga un pariu consistent sunt asemănătoare cu cele de la loterie.

Campionul mondial + alte predicții pariuri Formula 1 interesante

pariuri formula 1 predic

Una dintre cele mai logice variante de pariu este cea pe campionul mondial. Există case de pariuri care ofera pentru o cota mai mică și posibilitatea de a câștiga în cazul în care pilotul ocupă locurile 1 sau 2. Nivel: mediu. Grad de încredere: 5/10 la începutul sezonului, 7/10 între mijlocul sezonului și ultimul sfert al acestuia, la predicții pariuri.

Pariul pe campionul de la constructori

Această variantă de pariuri formula 1 este asemănătoare cu cea de mai sus, numai că nu există și varianta locului doi.  De obicei, având în vedere că fiecare constructor are câte doi piloți, șansele de a câștiga cresc în a doua jumătate a sezonului. Grad de încredere: 6/10 la începutul sezonului, 8/10 între mijlocul sezonului și ultimul sfert al acestuia, la predicții pariuri.

Pariul pe câștigătorul cursei

În principiu, aceasta este cel mai popular tip de pariu în lumea pariorilor pasionați de formula 1. La fel ca și la pariul pe campionul mondial, casele de pariuri oferă  posibilitatea de a merge pe șansă dublă (locurile 1-2), de regulă la o cotă care reprezintă 25% din cea normală.

Este foarte important, însă, să țineți cont că o cursă este influențată de o mulțime de factori cum ar fi fiabilitatea mașinii, adaptabilitatea sa și a pilotului la tipul de circuit, afinitatea pilotului pentru acel tip de circuit, prognoza meteo. Nivel: avansat. Grad de încredere: 5-6/10 în funcție de circuit, la predicții pariuri.

Pariul F1 pe clasare pe podium

De multe ori, cele mai multe șanse de câștig sunt mai mari atunci când vine vorba de favorit, dar și profitul pe unitate scade în cazul favoriților. Este un pariu riscant didicat celor care sunt familiarizați cu acest sport și culisele lui. Se mizează pe un outsider care poate face o surpriză.  Nivel: avansat. Grad de încredere: 7-8/10 favoriți (în funcție de circuit), 4-6/10 pentru outsideri.

Pariul pe top 6/ top 10 piloți care termină cursa

La acest tip de pariu este foarte important să alegeți un pilot care s-a clasat în pole-position din plutonul median, respectiv către cei din zona de jos a clasamentului, astfel că este bine să aveți informații înainte de a lansa un pariu. Nivel: avansat. Grad de încredere: 6-8/10.

Pariul pe pole position și cel mai rapid tur

Acesta este un pariu similar cu cel referitor la învingătorul cursei, luându-se în calcul inclusiv factorii care pot influența parcursul unui pilot. Grad de încredere: 5-6/10 în funcție de circuit. În cazul celui mai rapid tur, se alege pilotul cu cel mai bun timp într-o cursă. Pentru a câștiga trebuie să cunoașteți foarte bine lumea formula 1.  Grad de încredere: 4-5/10.

Pariul pe dueluri (Head to Head)

pariuri formula 1 de top

În cazul acestui tip de pariu, se aleg doi piloți din echipe diferite sau colegi de echipă care se vor clasa mai bine la finalul cursei. Aici trebuie acordată multă atenție amănuntelor, cum ar fi tactica de cursă, setările mașinilor, adaptarea stilului de pilotaj și strategiei, ori alegerea pneurilor. De asemenea este importantă și adaptabilitatea pilotului la configurația circuitului și afinitatea acestuia pentru traseul respectiv. Grad de încredere: 6-7/10.

Tipuri de pariuri Formula 1 speciale

Aici puteți paria pe naționalitatea învingătorului, dacă ambele mașini ale unui constructor vor termina cursa, ori o serie de evenimente deosebite (safety-car, steag roșu de oprire a cursei). Aceste pariuri oferă șanse mari de câștig din cauza lipsei de acuratețe. Grad de încredere: 2-4/10, la predicții pariuri.

E bine să știi faptul că pilotul aflat în pole-position câștigă în 50% din cazuri Trebuie ținut cont de piloții calificați și de pozițiile lor de start. Sunt mulți piloți care se simt mai bine atunci când nu au pe umeri responsabilitatea victoriei și se clasează mai jos pe grila de start. Pe de altă parte pot fi și piloți care sunt foarte buni în calificări, dar care nu reușesc să fie la fel de buni și în cursă.

Pariuri Formula 1 live

Mai mult, dacă îți place să urmărești cursele de Formula 1, ești conștient de faptul că într-o cursă pot întâmpla multe surprize.  De exemplu, în cazul unei ploi se poate anticipa finalul.  Dar un eventual accident sau o problemă tehnică sunt mai greu de anticipat, asta exceptând situațiile în care știi din avans că pilotul respectiv se confruntă cu anumite probleme.  

Este recomandat să urmărești și statistici live de la cursa respectivă. Poate că la un moment dat liderul începe să piardă teren, iar cel din spatele său câștigă 2-3 secunde la fiecare tur. Este bine să fii la curent cu astfel de statistici pentru a ști dacă este o idee bună să pui un anumit pariu live sau nu.

Nu întotdeauna cel care a câștigat calificările se va impune și în cursă. De cele mai multe ori e bine să nu mizezi pe faptul că pilotul care a câştigat calificările va avea şi cel mai bun timp în cursă. Regimul din calificări este total diferit de cel din cursă şi aici ne referim mai ales la uzura cauciucurilor.

Condițiile speciale ale unei curse

Atunci când o cursă se desfășoară pe ploie ai multe șanse de câștig. De obicei, pilotul din pole-position se poate detașa și are multe șanse să iasă învingător. Totodată,  riscurile ca unul din cei 20 piloţi să abandoneze devin mai mari pe ploaie, iar dacă incidentul se soldează cu multe resturi pe pistă, intervenţia safety car-ului s-ar impune. Asta oferă ocazia ca distanţa dintre monoposturi să fie de cel mult o secundă. Practic, după ieşirea maşinii de siguranţă vom avea un alt start, liderul din acel moment putând fi cu uşurinţă depăşit.

​Importanța fiabilității la pariuri formula 1

Dacă vrei să pariezi pe pilotul care s-a impus în pole-position este important să consulți câteva statistici.  În primul rând, trebuie să vezi de câte ori a mai fost în pole-position în trecut și de câte ori a reușit să câștige cursa într-o astfel de situație. De asemenea vezi cât de bine s-a descurcat la cursele trecute.

Nu în ultimul rând, este important și ce a făcut pe pista respectivă în anii precedenți. Dacă și în trecut acesta a avut rezultate foarte bune pe o anumită pistă, înseamnă că se simte destul de bine în acea locație.

Te ținem conectat cu pariurile pe foarte multe discipline sportive. Până acum am vorbit printre altele despre pariuri pe e-sports și pariurile pe snooker, Vom ataca și alte sporturi interesante din care se pot face bani!