calendar atp 2022

Calendar ATP 2022 – Când se joacă cele mai tari turnee din lume

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: decembrie 23, 2021
5/5 - (5 votes)

Un nou sezon de tenis este foarte aproape să înceapă, iar marii jucători se află deja în cantonament. Calendar ATP 2022 debutează cu turnee încă din primele zile ale noului an. Sperăm că pandemia de COVID-19 nu va da peste cap din nou programul turneelor și vom avea un sezon pe cât posibil normal. La fel ca și în alți ani, primele turnee importante sunt programate în Australia și Noua Zeelandă, acolo unde mulți sportivi trag deja tare.

2022 ar putea să fie anul în care Daniil Medvedev ajunge pe primul loc în clasamentul ATP. Rusul i-a pus mari probleme lui Novak Djokovic în ultimul an și pare principalul candidat pentru poziția de lider mondial. Medvedev are nevoie de un joc mai solid pe zgură pentru a putea emite pretenții la locul 1 în lume. Iată cum arată acest calendar ATP pentru 2022.

Nu uita pe final de an că avem și recomandări de cărți despre sport pentru tine. Dar că ți-am pregătit și calendarul WTA pe 2022! Spor(t) în toate!

Calendar tenis 2022 – ATP Cup, primul turneu mare

ATP Cup este un turneu cu 16 echipe care pune la bătaie premii în valoare de 10.000 de dolari în perioada 1 ianuarie – 9 ianuarie 2022. Competiția din calendar ATP 2022 la care vor evolua principalele staruri din lumea tenisului se dispută la Sydney în Australia.

Tot în prima săptămână din 2022 vom avea turneele Adelaide International si Melbourne Summer Set, ambele de 250 de puncte. În perioada 10-15 ianuarie se dispută turneele Adelaide International 2 și Sydney Tennis Classic. Toate turneele se vor juca pe hard outdoor.

La mijlocul lunii ianuarie, jucătorii de top își îndreaptă atenția către Australian Open, primul turneu Grand Slam. Competiția de la Melbourne începe pe 17 aprilie și se termină pe 30 ianuarie.

Cordoba Open primul turneu pe zgură

Primul turneu pe zgură din calendar ATP 2022 se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 6 februarie în Argentina. Tot în această perioadă sunt programate turneele de la Montpellier (Open Sud de France) indoor și Tata Open Maharashtra la Pune în India.

Calendar ATP 2022 – Patru turnee de 500 de puncte în februarie

Luna februarie debutează cu turneul indoor de la Rotterdam, programat între 7 februarie și 13 februarie. Tot în luna februarie avem Rio Open, Abierto Mexicano Telcel de la Acapulco și Dubai Duty Free Tennis în Emiratele Arabe Unite. Jucătorii cu un clasament mai prost se pot înscrie la turneele ATP 250 de la Santiago, Marseille sau Doha în februarie.

Două turnee Masters 1000 în martie

În luna martie, crema tenisului mondial se va deplasa în Statele Unite ale Americii. Turneul Indian Wells 2022 va începe pe 10 martie și va ține până pe 20 martie. Ulterior, vom avea în calendar ATP 2022 Miami Open în perioada 23 martie – 3 aprilie.

Calendar ATP 2022. Turnee pe zgură

Luna aprilie este dedicată în totalitate tenisului pe zgură. Avem turnee ATP 250 la Marrakech, Houston, Belgrad, Munchen și Estoril. Totuși, cele mai importante competiții din luna aprilie sunt la Monte Carlo și Barcelona. Cele două turnee pe zgură au fost utilizate în ultimii ani ca pregătire pentru Roland Garros.

Turnee tenis 2022. Roland Garros în mai

Madrid Open și turneul ATP de la Foro Italico, Roma, sunt competițiile care deschid luna mai. Cele două turnee ATP Masters 1000 vor atrage cele mai importante nume și vor fi un indicator important înainte de Roland Garros. Al doilea turneu de Grand Slam 2022 va începe pe 22 mai și se încheie pe 5 iunie.

6 turnee pe iarbă în calendar ATP 2022

La doar o zi după finala de la Roland Garros vom trece la tenisul pe iarbă. Practic, jucătorii sunt obligați să își adapteze stilul de joc de la cea mai lentă suprafață, la cea mai rapidă.

Libema Open de la s-Hertogenbosch și Mercedes Cup de la Stuttgart sunt turneele pe iarbă programate la începutul lui iunie. Cinch Championships de la Londra și ATP Halle sunt singurele turnee de tenis de 500 de puncte pe iarbă în 2022.
Wimbledon 2022 începe pe 27 iunie și se încheie pe 10 iulie. Înainte de Grand Slam-ul londonez vom mai avea două turnee pe iarbă la Eastbourne și Mallorca.

ATP 2022 – Turnee și program competițional

În luna iulie, mai sunt programate Swedish Open, Hamburg Open, Swiss Open, Croatia Open sau Kitzbuhel Open. Toate cele cinci turnee se vor desfășura pe zgură. Jucătorii care vor să se pregătească pentru US Open pot merge la Newport sau Atlanta Open.

Luna august din calendar ATP 2022 aduce două turnee de pregătire de 500, respectiv 250, la Citi Open și Los Cabos. Canadian Open începe pe 8 august, în timp ce turneul ATP 1000 de la Cincinnati debutează pe 14 august și se încheie pe 21.

Turnee ATP 2022 – US Open – Ultimul turneu Grand Slam

US Open, ultimul turneu Grand Slam 2022, va începe pe 29 august și se încheie pe 11 septembrie. Întrecerea din S.U.A. se va desfășura pe tradiționalul hard.

În ultimele luni de concurs din calendar ATP 2022, tenismenii vor evolua la turnee precum Sofia Open sau Moselle, ambele fiind organizate în septembrie pe hard indoor.

Organizatorii nu au anunțat o dată pentru Kremlin Cup, Vienna Open sau Stockholm, dar cel mai probabil aceste turnee de tenis dinn 2022 vor avea loc în octombrie sau noiembrie.

Program turnee tenis 2022 – Turneul Campionilor și ATP Finals

Cele mai importante turnee la final de 2022 vor avea loc pe hard indoor. Paris Masters va fi organizat în 31 octombrie – 6 noiembrie, în timp ce ATP Next Gen Finals și ATP Finals 2022 vor fi organizate undeva la mijlocul lunii noiembrie.
Paris Masters, ATP Next Gen Finals și ATP Finals vor încheia anul competițional 2022 în lumea tenisului.

Din păcate, turneele din China și Asia au dispărut complet din peisaj de la începutul pandemiei de COVID-19 și sunt șanse tot mai mici să le vedem din nou în circuit. În plus, scandalul în care a fost implicată Shuai Peng scade și mai mult șansele unor competiții în China.

Calendar ATP 2022 ar putea să mai sufere modificări în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Sperăm totuși că planificarea va fi respectată pe cât posibil în acest an, iar jucătorii vor putea să evolueze la cât mai multe turnee. Noi te vom ține la curent tot sezonul cu ponturi pariuri tenis. Vom avea săptămânal predicții tenis la turneele importante! Stai și cu ochii pe ofertele caselor de pariuri pentru sportul alb. Noi te vom ține la curent mereu! Vezi aici calendarul ATP 2023!