robert whittaker
ikram aliskerov
UFC
22.06.2024
Kingdom Arena
2
2.25
23:30

Robert Whittaker – Ikram Aliskerov – Ponturi UFC – 22.06.2024

Ultimul update pe: iunie 20, 2024
5/5 - (1 vote)

O nouă mare luptă se va da duminică dimineața la categoria mijlocie din UFC, ce ar putea avea urmări serioase în ceea ce privește următorul pretendent la titlu. Robert Whittaker, care inițial trebuia să dea piept cu Khamzat Chimaev, îl va înfrunta pe Ikram Aliskerov, cel ce trebuia să se bată cu Anton Turkalj săptămâna trecută.

Ambii luptători trebuie să-și schimbe în timp record tactica de luptă. Dar meciul se anunță unul extrem de disputat și echilibrat. Noi îți oferim cele mai bune pronosticuri pentru meciul Whittaker – Aliskerov este Main Event-ul galei UFC din acest weekend. Lupta se va disputa sâmbătă seara, la Kingdom Arena, din Arabia Saudită, de la ora 23:30. Cine se va impune în acest meci?

Motivarea Ponturilor Whittaker – Aliskerov – Pronosticuri UFC

  • Robert Whittaker are de partea sa experiența și condiția fizică. Fostul campion al categoriei mijlocii a demonstrat în nenumărate rânduri că are energia necesară de a lupta fără probleme 25 de minute. Iar odată cu înaintarea în meci, șansele sale la victorie vor crește considerabil.
  • Whittaker a trecut însă prin prea multe războaie, printre care cele cu Yoel Romero și Israel Adesanya, iar durabilitatea sa a fost avariată în mod serios. Australianul este strikerul mai rapid și mai complet în lupta Whittaker – Aliskerov. Dar rusul este extrem de periculos, mai ales în primele runde. Aliskerov lovește cu multă forță, și dacă îl va prinde curat pe Whittaker, sunt mari șanse să încheie meciul printr-un knockout.
  • Ikram Aliskerov este totodată și wrestlerul superior. Va avea dificultăți de a-l duce pe australian la podea, dar odată ajunși acolo, rusul ar trebui să dicteze lupta. Rămâne însă de văzut dacă Aliskerov va avea energia necesară de a face grappling pe durata a cinci runde.
  • În cazul unei lupte foarte disputate, Aliskerov va primi decizia favorabilă din partea judecătorilor, având în vedere că lupta se va disputa în Arabia Saudită, iar Aliskerov reprezintă un nou star în devenire în UFC.

Ponturi Whittaker – Aliskerov – Pariuri UFC

Ponturi Whittaker vs Aliskerov
Cotă 2.25

Pe BETuri găsești cel mai bun pronostic pentru lupta Whittaker – Aliskerov. În acest meci mergem pe o victorie a rusului (Ikram Aliskerov câștigă), la o cotă de 2.25 oferită de Betano. Suntem de părere că dacă va fi pregătit fizic, rusul va reuși să găsească o lovitură puternică în bărbia lui Whittaker. Va avea 25 de minute la dispoziție pentru a face acest lucru și pentru a se impune prin knockout.

Formă Robert Whittaker – Ponturi UFC

Robert Whittaker este fost campion la categoria mijlocie, dar în același timp unul dintre cei mai periculoși luptători din acest moment la această categorie. Ajuns la 33 de ani, parcă luptă de o veșnicie, dar încă are calitățile necesare pentru a fi în top cinci al categoriei.

Whittaker a dominat divizia mijlocie o bună perioadă de timp. A câștigat nouă lupte la rând între 2014 și 2018. Interval ce cuprinde titlurile apărate în fața lui Yoel Romero, dar și victoriile cu Jacare Souza și Uriah Hall. Whittaker și-a pierdut titlul însă în fața lui Adesanya, care alături de Dricus Du Plessis, a fost singurul luptător ce l-a învins pe Rob în ultimii 10 ani. Chiar dacă nu a mai reușit să redevină campion, Whittaker a obținut și alte victorii mari, cu sportivi precum Darren Till, Jared Cannonier, Kelvin Gastelum, Marvin Vettori sau Paulo Costa.

Meciul Whittaker – Aliskerov va fi foarte dificil. Australianul are în față un wrestler extraordinar, cu abilități de striker și cu forță în lovituri. Ce va reuși să facă în acest duel?

Formă Ikram Aliskerov – Pariuri UFC

În cariera sa la profesioniști, Aliskerov a înregistrat o singură înfrângere. Înainte să intre în UFC, în fața lui Khamzat Chimaev, un luptător de elită. Rusul a fost făcut knockout de un uppercut senzațional al lui Chimaev.

În rest, Aliskerov a reușit să treacă cu bine peste fiecare test pe care l-a avut. L-a învins pe Mario Souza prin submission în Contender Series, apoi a obținut două victorii importante în UFC. Prin knockout, în fața lui Phil Hawes și Warlley Alves.

Rusul nu este cel mai tehnic striker, dar are forță. De asemenea, este un luptător excelent de Combat Sambo, poate să-și ducă cu ușurință toți adversarii la sol, unde să-i controleze cu ușurință și să atace manevre de submission. Sâmbătă seara va avea în față cel mai greu test al său din UFC. Cum se va descurca însă în meciul Whittaker – Aliskerov?

Concluzii

Noi îți oferim cele mai bune ponturi pentru meciul Whittaker – Aliskerov. Partida se anunță foarte echilibrată, între doi luptători foarte buni. Fiecare dintre ei are șanse bune să se impună în acest meci, dacă își aplică corect planul de luptă. Însă într-un meci atât de echilibrat, de cinci runde, trebuie să mergem pe mâna luptătorului mai proaspăt, care are mai multe modalități de a câștiga. Este greu de crezut că Whittaker va putea să domine această dispută din picioare timp de cinci runde fără să fie prins de o lovitură puternică. Iar Aliskerov are avantajul și la podea, unde va încerca să ducă această luptă.

Pentru tine am analizat toate duelurile de la EURO. Avem meciuri precum Slovacia – Ucraina, Polonia – Austria, Olanda – Franța, Georgia – Cehia, Turcia – Portugalia sau Belgia – România. Din MLS avem partida dintre New York RB – Toronto. Rămâi aproape și vizitează în continuare pagina noastră de UFC. Sau cea de Tenis, unde venim cu cele mai tari pronosticuri de la turneele pe iarbă. Dar fii atent și la celelalte evenimente sportive. Rămâi alături de noi și pariază profesionist. Spor(t) în toate!

Alte ponturi utile: