ATP
10.09.2022
US Open
Carlos Alcaraz Garfia
Frances Tiafoe
carlos alcaraz
vs
frances tiafoe
Tiafoe minimum două seturi
1.80
02:00 - Eurosport

Alcaraz – Tiafoe – Ponturi US Open 2022 Semifinale – 10.09.2022

Tibi Demeter
8 septembrie 2022
5/5 - (2 votes)

Alcaraz – Tiafoe este prima semifinală de la US Open pe tabloul masculin. Cei doi jucători au avut evoluții bune în acest sezon și au șansa de a juca prima lor finală de Grand Slam. Alcaraz – Tiafoe și Khachanov – Ruud sunt meciurile care vor stabili vineri finala US Open 2022 la masculin.

Alcaraz este foarte aproape de locul 1 mondial, dar pentru acest lucru are nevoie de un succes la Flushing Meadows sau de o înfrângere a lui Ruud în semifinale. Spaniolul este într-o formă extraordinară și are un plus de moral, după ce a revenit superb cu Jannik Sinner.

Frances Tiafoe este primul jucător din Statele Unite ale Americii care ajunge în semifinale US Open din 2006 și până în prezent. Andy Roddick a fost precentul favorit al gazdelor care a izbutit să ajungă în această fază a competiției.

Motivarea ponturilor – Alcaraz – Tiafoe – US Open 2022

  • Carlos Alcaraz a jucat două meciuri consecutive de cinci seturi. Jucătorul din Spania a stat pe teren peste 9 ore în disputele cu Cilic și Sinner.
  • Frances Tiafoe a pierdut un singur set la US Open 2022, în fața lui Nadal.
  • Tiafoe a servit 76 de ași de-a lungul turneului. El este depășit doar de Kyrgios și Khachanov la acest capitol.
  • 78% din mingile jucate cu primul serviciu au fost câștigate de Tiafoe la US Open.
  • Carlos Alcaraz este semifinalistul cu cele mai multe mingi de break câștigate. El a izbutit 36 de breakuri.
  • Alcaraz a câștigat 142 de mingi când adversarul a servit cu mingea a doua. Pentru Tiafoe va fi vital primul serviciu în această dispută.

Ponturi Alcaraz – Tiafoe – Tenis US Open masculin

  • Alcaraz – Tiafoe – Frances Tiafoe câștigă 2 seturi în meci – Cotă 1.80 la Betano Pariuri Sportive. Mizăm pe un meci în care americanul va câștiga cel puțin două seturi. Alcaraz a avut parte de un meci epuizant cu Jannik Sinner, iar timpul de recuperare a fost mai scurt cu aproximativ 10 ore. Tiafoe a arătat o formă excelent și poate chiar să câștige meciul cu Alcaraz. Totuși, pentru mai multă siguranță alegem acest pronostic.

Formă Carlos Alcaraz – Tenis masculin US Open 2022

Carlos Alcaraz este noua senzație a tenisului mondial și un jucător care poate ajunge pe locul 1 mondial după acest turneu. Spaniolul a avut parte de două meciuri dramatice în optimi și sferturi de finală. De fiecare dată, Alcaraz a fost condus cu break în decisiv, atât de Cilic, cât și de Sinner. De altfel, italianul a fost la doar două puncte de calificarea în penultimul act.

În drumul spre semifinala de la US Open, Alcaraz a trecut de Baez, Coria, Brooskby, Cilic și Sinner. Dacă primele tururi i-au adus victorii ușoare lui Alcaraz, meciurile din săptămâna a doua au fost adevărate bătălii. Jannik Sinner a condus în permanență în seturile 4 și 5 ale disputei cu Alcaraz, dar spaniolul a revenit miraculos.

Carlos a profitat de cele 25 de mingi de break oferite de Jannik Sinner, un lucru pe care nu-l vom vedea însă în meciul cu Tiafoe. Americanul servește extraordinar în acest moment și e greu de crezut că vom avea la fel de multe mingi de break.

Pentru a putea face față în disputa cu Tiafoe, Alcaraz are nevoie de un prim serviciu mult mai bun. Ibericul a câștigat doar 63% din mingile jucate cu primul serviciu în disputa cu Sinner.

Formă Tiafoe – US Open tenis masculin

Frances Tiafoe este la cel mai bun turneu din cariera lui. Jucătorul din Statele Unite ale Americii nu a ajuns niciodată într-o fază atât de avansată a unui Grand Slam. Tiafoe a câștigat 26 de meciuri în fața unor jucători din Top 10 și a pierdut alte 65 de partide.

Tiafoe a avut un tablou dificil la dediția din acest an de la US Open. Marcus Giron și Jason Kubler în primele două tururi, iar mai apoi Diego Schwartzman, Rafael Nadal și Andrei Rublev. Cu toate astea, Big Foe nu a avut nevoie de set decisiv în nicio partidă. Americanul a pierdut un singur set, în fața lui Rafael Nadal pe toată durata turneului.

De la Arthur Ashe încoace niciun jucător american de culoare nu a mai ajuns în semifinale la US Open. Tiafoe a bifat deja câteva premiere intersante și poate continua să scrie istorie. Cu rezultatul obținut până acum, Tiafoe va intra în premieră în Top 20. Totuși, Frances poate ajunge cel mai bine clasat american dacă se impune la New York.

Meciuri directe Alcaraz – Tiafoe H2H – US Open semifinale

Alcaraz – Tiafoe este un match-up pe care l-am mai văzut o singură dată în circuitul ATP.

Primul meci direct a avut loc la Barcelona, în 2021. Chiar dacă s-a jucat pe zgură, Tiafoe nu a avut nicio problemă și l-a învins în două seturi.

Concluzii

Meciul Alcaraz – Tiafoe se va disputa vineri noapte și va fi cu siguranță o bătălie pe cinste. Americanii își vor susține favoritul în număr, dar nu ar fi deloc surprinzător să vedem multe aplauze și pentru Alcaraz. Spaniolul și-a atras mulți fani datorită stilului său spectaculos. Rămâne de văzut cine se va impune în disputa Alcaraz – Tiafoe și cine va juca o finală de Grand Slam în premieră.

Nu uita că de vineri și până luni avem ponturi din lumea fotbalului pe site-ul nostru. Echipele importante din Europa joacă meciurile din campionat la final de săptămână. Marseille – Lille, Bayern – Stuttgart sau Cadiz – Barcelona au fost analizate de experții noștri.

Alte ponturi utile:

alexandra eala sorana cirstea
WTA
25.04.2024
Madrid
Eala – Cîrstea – Ponturi WTA Madrid 2024
Tibi Demeter
24 aprilie 2024
madison keys irina begu
WTA
25.04.2024
Madrid
Keys – Begu – Ponturi WTA Madrid 2024
Tibi Demeter
24 aprilie 2024
wang xiyu ana bogdan
WTA
23.04.2024
Madrid
Wang – Bogdan – Ponturi WTA Madrid 2024
Andreeas B.
22 aprilie 2024
stefanos tsitsipas casper ruud
ATP
21.04.2024
Barcelona
marketa vondrousova aryna sabalenka
WTA
19.04.2024
Stuttgart
emma răducanu linda noskova
WTA
18.04.2024
Stuttgart