ducati
yamaha
MotoGP
10.03.2024
Qatar
Marquez Top 5
1.60
19:00 - Digi Sport 4, Prima Sport 2

Grand Prix-ul Qatarului | Ponturi MotoGP | 10.03.2024

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: iunie 21, 2024
5/5 - (2 votes)

Luminile se sting, motoarele pornesc și … start în Grand Prix-ul Qatarului, prima etapă a sezonului din MotoGP 2024. Așteptarea a luat sfârșit, iar în această duminică ne delectăm cu noi pariuri și ponturi din campionatul mondial de motociclism viteză.

Francesco Bagnaia este „omul de bătut” și în acest sezon. Italianul a arătat foarte bine în teste, iar motocicletele Ducati sunt la cel mai înalt nivel înainte de runda din Lusail. Rămâne de văzut dacă Jorge Martin va fi contracandidatul său. În plus, suntem curioși de evoluțiile lui Marc Marquez de la Gresini Racing.

Cine transmite MotoGP la TV – Grand Prix Qatar – 10.03.2024

Grand Prix-ul Qatarului va fi prima etapă a sezonului 2024 din MotoGP. Calendarul are în componență nu mai puțin de 21 de etape. 

Cursa clasei „regină” MotoGP, de pe Losail International Circuit, va începe duminică, de la ora 19:00, și se va transmite la TV pe 10 martie 2024 pe două posturi TV: Digi Sport 4 și Prima Sport 2.

Motivare ponturi – Grand Prix-ul Qatarului – Pariuri MotoGP 2024

 • Francesco Bagnaia a stabilit cel mai bun rezultat în testele din pre-sezon. Italianul pornește ca favorit în prima cursă din actuala stagiune.
 • Jorge Martin va fi unul dintre adversarii săi și în 2024. Spaniolul este dornic de revanșă după ce a pierdut la limită primul loc în stagiunea anterioară.
 • De urmărit în Grand Prix-ul Qatarului va fi Marc Marquez. Ibericul va debuta alături de Gresini Racing și toată lumea se așteaptă la un rezultat bun din partea sa.
 • Nu în ultimul rând, de urmărit și Marco Bezzecchi, locul trei de anul trecut, care poate face o figură frumoasă și în sezonul 2024 din MotoGP.

Ponturi Grand Prix Qatar – Pariuri MotoGP 2024

fortuna pariuri sportive
Pariuri Grand Prix-ul Qatarului – Ponturi MotoGP
Cotă 2.00
 • Italianul a arătat foarte bine în testele din Malaezia și Qatar. Credem că Bagnaia dispune de cea mai bună motocicletă și va bifa primul succes al sezonului pe circuitul de lângă Lusail.
 • Francesco Bagnaia câștigă prima cursă a sezonului (Victorie Bagnaia) – Pronostic Grand Prix-ul Qatarului 2024 – Cotă 2.00 la Fortuna Pariuri Sportive.

Rezultate din pre-sezon – Grand Prix-ul Qatarului 2024

În pauza de iarnă s-au desfășurat mai multe zile de teste. Trei zile au fost în Malaezia, pe circuitul de la Sepang, în februarie, iar alte două chiar în Qatar, pe finalul aceleiași luni. Cel mai bun a fost Francesco Bagnaia, dublul campion mondial de la Ducati.

Prin urmare, Bagnaia pare pregătit pentru Grand Prix-ul Qatarului 2024. Pe circuitul de lângă Lusail, „Pecco” a stabilit în a doua zi de teste timpul de 1:50.952, fiind primul pilot de la clasa MotoGP ce coboară sub 1 minut și 51 de secunde într-un tur rapid.

Al doilea cel mai bun în testele din Qatar a fost colegul lui Bagnaia de la Ducati, Enea Bastianini. În top trei a venit, surprinzător, Aleix Espargaro, de la Aprilia. Top patru era completat de Marc Marquez. Ne așteptăm ca ibericul să aibă evoluții mult mai bune decât în stagiunea trecută.

În ceea ce privește testele din Sepang, Malaezia, tot Bagnaia a stabilit cea mai bună referință. Pilotul de la Ducati era urmat de Jorge Martin, în timp ce al treilea timp fusese stabilit de Bastianini. 

Concluziile înainte de ponturi MotoGP Grand Prix Qatar 2024: Ducati este motocicleta de bătut și în acest an. Cei doi piloți de la această echipă sunt într-o formă grozavă, dar totuși anticipăm o nouă stagiune echilibrată.

Formatul weekendului de cursă, neschimbat

În Grand Prix-ul Qatarului vom asista la un format de cursă la fel ca în stagiunea precedentă. Concret, la clasa mare vor fi două sesiuni de antrenamente în ziua de vineri. Sâmbăta este deschisă de noi antrenamente, după care urmează Q1 și Q2 în calificări.

Tot sâmbătă, dar de la ora 18:00, va avea loc prima cursă de sprint a sezonului. Vom afla atunci care sunt piloții de urmărit în lupta pentru titlu în 2024. Apoi, duminică se va desfășura o sesiune de warm-up, urmată de cursa principală a weekendului.

Date despre circuit – Grand Prix-ul Qatarului

 • Lungimea turului: 5,38 km
 • Viraje: 10 la dreapta și 6 la stânga
 • Număr de tururi: 22

În 2004, în deșert, a avut loc prima ediție a Grand Prix-ul Qatarului. Losail International Circuit a găzduit de atunci constant curse. În 2008 a avut loc o premieră aici, în sensul că s-a desfășurat prima cursă în nocturnă din istoria motomondialului. De atunci, Grand Prix Qatar era prima cursă a fiecărui sezon, cu excepția stagiunii anterioare, când s-a schimbat complet asfaltul de pe circuit.

Cele mai multe victorii la clasa MotoGP le are Jorge Lorenzo – trei. În 2023, surprinzătorul câștigător din Qatar a fost Fabio Di Giannantonio, după o cursă superbă. Acesta l-a învins pe Francesco Bagnaia la final, în timp ce Luca Marini a completat podiumul.

Cine transmite MotoGP în 2024?

Veste bună pentru fanii motociclismului din România. Digi Sport și Prima Sport au cumpărat drepturile TV pentru următoarele trei sezoane din MotoGP.  Așadar, cursele din MotoGP, Moto 2 și Moto 3 se vor putea urmări pe cele două posturi TV.

Pronostic GP Qatar – Ponturi MotoGP 2024

casa pariurilor online
Pariuri Grand Prix-ul Qatarului – Ponturi MotoGP
Cotă 1.60
 • Ibericul beneficiază de o motocicletă mult mai bună și a dovedit în teste că poate face un rezultat bun. Anticipăm un top cinci la final pentru „El Cabrosito”, aflat la Gresini din actuala stagiune.
 • Marc Marquez termină în top 5 cursa (Marquez Top cinci) – Ponturi Grand Prix-ul Qatarului – Cotă 1.60 la Casa Pariurilor.

Concluzii

Grand Prix-ul Qatarului, prima etapă a sezonului 2024 MotoGP, se anunță extrem de interesantă. Credem că Bagnaia își va respecta statutul de favorit și va obține prima victorie. Totuși, de urmărit evoluțiile lui Marquez, Bastianini, Martin, plus a piloților de la Aprilia în această cursă.

Pe site-ul nostru găsești și ponturi F1 pentru Marele Premiu din Arabia Saudită. Ți-am pregătit și pronosticuri pentru meciuri de fotbal: Rapid – FCSB, Manchester United – Everton sau PSG – Reims.

Până la următoarele curse din MotoGP, rămâi alături de echipa BETuri și pariază pe cel mai spectaculoase campionate ale lumii. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!

Alte ponturi utile:

gais
aik stockholm
Allsvenskan
22.07.2024
Stadion Gamla Ullevi
lugano
fenerbahce
Champions League
23.07.2024
Stockhorn Arena
red bull bragantino
athletico paranaense
Campeonato Brasileiro Série A
22.07.2024
Nabi Abi Chedid