Romania
portugalia
CM Handbal 2023
08.04.2023
Pitești Arena
Handicap - 9,5 România
1.87
17:00 - Pro Arena

România – Portugalia – Ponturi Pariuri Handbal Play-Off CM

5/5 - (1 vote)

România – Portugalia este „dubla” care poate duce naționala noastră la Campionatul Mondial de handbal feminin. Prima manșă din această confruntare este programată sâmbătă, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor din Pitești.

Naționala condusă de Cristina Neagu se va bucura de o sală arhiplină la Pitești, fiind așteptați peste 4,500 de spectatori la meciul pe care îl putem vedea și pe Pro Arena. România pleacă din postura de mare favorită și nu are voie să rateze calificarea la competiția care va avea loc în Danemarca, Norvegia și Suedia.

Meciul retur România – Portugalia este programat șase zile mai târziu, pe 12 aprilie.

România – Portugalia – Statistici Handbal feminin

 • Campionatul Mondial de handbal feminin se joacă în premieră în trei țări și pentru prima dată în Suedia.
 • 32 de echipe se califică la Campionatul Mondial de handbal feminin.
 • Portugalia nu s-a calificat niciodată la un turneu final.
 • Portugalia a învins recent Spania într-un meci amical.
 • România a bătut Ucraina în două meciuri amicale jucate în luna martie.
 • Portugalia nu are nicio jucătoare care evoluează în Liga Campionilor.

Pronosticuri România – Portugalia – Calificări Campionatul Mondial 2023

 • Pronostic handbal România – Portugalia – Handicap – 9,5 România – Cotă 1.87 la Betano Pariuri Sportive. Ne așteptăm la un meci dominat de echipa națională. În fața unei săli arhipline, Neagu și compania nu au voie să dezamăgească așteptările fanilor. Handbalistele antrenate de Florentin Pera au valoarea necesară pentru a tranșa această dublă de calificare încă din primul meci.

Formă România – Campionatul Mondial Preliminarii

România – Portugalia este un meci în care echipa antrenată de Florentin Pera are nevoie de un succes categoric. „Tricolorele” sunt într-o formă excelentă și au toate șansele să obțină o victorie importantă din punct de vedere moral.

Naționala României are la dispoziție toate jucătoarele importante și linia de 9 metri arată extraordinar. Jucătoare precum Neagu, Grozav, Buceschi sau Laslo sunt într-o formă excelentă și au multă experiență. România stă bine și la pivoți, acolo unde Crina Pintea și Lorena Ostase domină săptămână de săptămână semicercurile din Liga Campionilor la handbal feminin.

România nu a ratat niciodată Campionatul Mondial de handbal feminin și are un obiectiv extrem de important la turneul din Suedia, Norvegia și Danemarca. Neagu și compania au nevoie de o clasare cât mai bună pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris sau măcar să evolueze la turneul pre-olimpic. Primul pas însă către Paris 2024 este dubla România – Portugalia.

Campionatul Mondial din 2023 va fi ultima competiție majoră pentru Cristina Neagu, dacă echipa nu se califică la Jocurile Olimpice. Legendara handbalistă și-a anunțat în repetate rânduri intențiile după acest ciclu olimpic.

România este singura echipă care s-a calificat la toate campionatele mondiale, lucru care ne responsabilizează pentru această dublă cu Portugalia. Nu va fi deloc un meciul uşor, recent Portugalia a demonstrat că este capabilă să facă surprize. A învins Spania şi acest lucru trebuie să ne dea de gândit.

a declarat Florentin Pera, înaintea meciului tur

Lotul României la meciul cu Portugalia

Selecționerul României se poate baza la această acțiune pe toate jucătoarele importante, inclusiv pe Sorina Grozav. Interul de la Rapid a revenit după o accidentare complicată și ar putea să joace doar în returul disputei România – Portugalia.

 • Portari: Yuliya Dumanska (Gloria Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Şandru (Rapid Bucureşti);
 • Extreme dreapta: Alexandra Badea (Rapid București), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa-Năsăud);
 • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa), Ana-Maria Tănasie (Minaur Baia Mare);
 • Inter dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea);
 • Interi stânga: Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (Rapid București), Anca Miţicuş (Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM Bucureşti);
 • Centri: Eliza Buceschi (Rapid București), Cristina Laslo (Gloria Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa ( Minaur Baia Mare);
 • Pivoţi: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (Rapid București), Crina Pintea (CSM Bucureşti).

Formă Portugalia – Handbal feminin

Portugalia este antrenată de Jose Antonio Silva, un antrenor care a pregătit mai multe din prima ligă de handbal din Portugalia în trecut. El s-a ocupat în ultimii ani de echipele de juniori ale Portugaliei la feminin, fiind premiat în cele din urmă cu postul de selecționer.

Naționala lusitană se bazează pe o generație tânără, cele mai multe handbaliste având mai puțin de 25 de ani. România – Portugalia poate fi un duel important pentru viitorul unor astfel de jucătoare.

Portugalia nu are neaparat un lider în acest moment, dar are multe handbaliste talentate. Maria Unjanque si Maria Ines da Silva au avut cele mai bune cifre în ultimele meciuri și sunt două handbaliste care pot evolua la un nivel excelent.

Meciuri directe România – Portugalia H2H Meciuri Directe

România – Portugalia este un duel pe care l-am tot văzut în ultimii ani în diferite campanii de calificare. Din fericire, România încă domină meciurile directe la feminin, dacă la masculin lusitanii ne-au depășit clar.

România a câștigat cele patru meciuri jucate până acum cu Portugalia. De fiecare dată româncele au marcat minim 30 de goluri și în trei dintre jocuri s-au impus la mnim 10 goluri. Cel mai echilbrat meci a avut loc în 2018, atunci când naționala noastră s-a impus cu 32-28. La partida respectivă, Martin Ambros a decis să nu le folosească pe Cristina Neagu și Yulia Dumanska.

Concluzii

Naționala României trebuie să demonstreze în duelul cu Portugalia că este care merită să fie la Campionatul Mondial din 2023 și nu se califică acolo doar pentru că întâlnește un adversar modest.

Portugalia a crescut enorm din punct de vedere handbalistic în ultimii ani, dar cu toate astea România nu are voie să se chinuie într-un asemenea meci.

România – Portugalia este meciul weekendului în handbalul românesc, dar nu cel mai important eveniment sportiv. Pe lângă această confruntare, vom mai avea partide de fotbal interesante sau meciuri de baschet. Poți arunca o privire către meciurile U-BT – CSM Oradea sau Rapid – Dinamo din Liga Națională de Baschet. Vezi și cotele propuse pentru Valladolid – Mallorca. Pentru mai multe ponturi și pronosticuri te poți alătura și grupului Telegram BETuri.

Alte ponturi utile: