ce este revolut

Ce este Revolut și cum poate fi folosit pentru a paria online?

Autor: Andrei Serban
Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (2 votes)

Cardul Revolut a devenit foarte popular în ultimii ani. De la un start-up lansat în 2015, Revolut s-a extins rapid și a căpătat notorietate la nivel global. Dar ce este Revolut și cum ne poate ușura activitatea la pariuri online?

Revolut a revoluționat plățile online și, deși a apărut ca un serviciu fintech care oferă servicii bancare fără să fie o bancă propriu-zisă, lucrurile s-au schimbat între timp. Revolut a devenit bancă și asta a adus cu sine o mulțime de avantaje – sumele din aplicația Revolut sunt acum garantate. Astfel că poți folosi cu încredere cardul Revolut!

În continuare, vom afla ce este Revolut și cum poate fi folosit pentru a paria online. Mai multe case de pariuri licențiate în România acceptă tranzacții Revolut, iar mai jos poți descoperi care sunt acestea.

Ce este Revolut?

Ce este Revolut? Acesta este un fintech din domeniul financiar care oferă servicii similare unei bănci clasice. În aplicația Revolut poți efectua tranzacții în peste 30 monede, inclusiv RON. Ceva mai recent, prin intermediul Revolut poți deschide conturi IBAN în 18 monede diferite, precum leu, euro, dolari sau lire sterline.

Pe lângă aceste servicii, Revolut oferă posibilitatea tranzacționării pe burse de valori internaționale sau cumpărarea de criptomonede. Prin aplicația Revolut poți beneficia și de acces în lounge-urile aeroporturilor din întreaga lume.

Cu ajutorul Revolut poți efectua tranzacții în întreaga lume. Poți retrage de la ATM-uri în peste 120 de monede și tranzacționa direct în aplicație Revolut 30 monede.

Dar ce este Revolut? Are statut de bancă?

Începând cu luna martie a anului 2021, Revolut a dobândit statutul de bancă licențiată în România. Asta înseamnă că BNR (Banca Națională a României) recunoaște Revolut ca fiind instituție bancară. Sumele din conturi sunt garantate în limita a 100.000 de euro. În plus, poți avea un IBAN la conturile în lei și folosi astfel aplicația Revolut și pentru transferuri bancare, nu doar la plata cu cardul Revolut.

Ce este Revolut – Care sunt avantajele cardului Revolut?

 • Retragere de la ATM-uri din întreaga lume, în limitele impuse de planul Revolut pe care îl ai (800 lei/lunar pentru standard, 1600 lei/lunar pentru premium, respectiv 3200 lei/lunar pentru metal)
 • Cursul valutar excelent și posibilitatea de a efectua schimb valutar direct în aplicația Revolut, la orice oră
 • Nu există comisioane pentru tranzacții Revolut
 • Posibilitatea de a efectua plăți instant către alți deținători de aplicație Revolut – excelent pentru ieșirile la bere cu prietenii!
 • Aplicația Revolut poate fi folosită și pentru cumpărarea de acțiuni la bursă, criptomonede, asigurări de călătorie sau accese în lounge-urile aeroporturilor
 • În plus, aplicația Revolut are o interfață intuitivă, ușor de folosit și este disponibilă în limba română

Instalare Revolut și Creare cont Revolut

Acum c-ai aflat ce este Revolut, iată și care sunt pașii pentru crearea unui cont Revolut:

 • Descarcă aplicația Revolut din Magazin Play sau App Store.
 • Creează un cont Revolut cu ajutorul numărului de telefon.
 • Alege tipul de cont pe care vrei să-l deschizi și planul preferat (standard, standard plus, premium sau metal).
 • Alimentează contul Revolut cu suma minimă de 50 de lei.
 • Acum îți poți comanda cardul Revolut acasă. Dacă ai planul standard, va trebui să plătești o taxă de livrare de 25 de lei. Poți obține un card Revolut gratuit dacă plătești un abonament premium/metal sau dacă beneficiezi de una dintre promoțiile Revolut.
 • Odată ajuns cardul, poți începe să efectuezi tranzacții Revolut. Nu este nevoie însă neapărat de un card fizic. Poți folosi un card virtual pentru plata cu telefonul Revolut sau pentru tranzacții online.

Plata cu telefonul Revolut

Poți efectua tranzacții Revolut foarte ușor direct de pe smartphone-ul tău. Plata Revolut cu telefonul poate fi făcută fără ca măcar să ai nevoie de un card fizic – poți conecta cardul virtual din aplicație Revolut cu sistemele Google Pay sau Apple Pay.

Alimentare card Revolut

Din descrierea a ceea ce este Revolut probabil ți-ai dat seama că un cont Revolut poate fi alimentat instant cu un alt card bancar. Vei avea banii imediat în aplicația Revolut. Suma minimă de depunere este de 50 de lei și nu există comisioane din partea Revolut. În funcție de unele bănci, pot apărarea însă comisioane independente de Revolut.

Există comisioane Revolut?

Nu sunt percepute comisioane pentru tranzacții Revolut. Totuși, există comisioane pentru schimbul valutar, care este mai ridicat în weekend: 2%, față de 0,5% în timpul săptămânii. În rest, în cazul în care folosești Revolut pentru pariuri online va trebui să te supui taxelor operatorilor, dar și la plata impozitului către stat. Pe lângă impozitul pe profit cu reținere direct la sursă, este aplicat și un comision de 2% pentru fiecare depunere.

Cum poți folosi cardul Revolut la pariurile online?

Unii operatori licențiați în România oferă posibilitatea folosirii card Revolut pentru depuneri și retrageri. La Unibet Pariuri și Netbet Sport poți depune prin intermediul Revolut la fel ca în cazul oricărui alt card bancar. La Superbet Pariuri Online, există o limită de 900 lei la depunere prin cardul Revolut până la verificarea contului. Și Vlad Cazino permite folosirea Revolut pentru depuneri și retrageri.

Limite de depunere și retragere prin cardul Revolut – Poți beneficia de bonus de venit?

Nu există limite de depunere sau retragere specifice impuse pentru tranzacții Revolut de către casele de pariuri. Sunt aplicate aceleași condiții ca la orice altă depunere/retragere. În plus, operatorii care permit folosirea cardului Revolut (Unibet, Superbet, Netbet sau Vlad Cazino) oferă și bonusul de venit standard, conform ofertei fiecăruia.

Concluzii

Sperăm că prin acest articol te-am lămurit ce este Revolut. Cardul Revolut este o alternativă excelentă pentru tranzacții și poate fi folosit foarte ușor inclusiv pentru pariurile online. La cât mai multe retrageri impresionante în contul Revolut!

Până la următoarele materiale interesante, rămâi alături de echipa BETuri. Și pariază pe cele mai spectaculoase meciuri și competiții. Nu uita că ai alte ponturi bune pentru tine pe site, dar și în grupurile noastre de Telegram BETuri și Facebook. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!