mafia joc de carti

Mafia Joc de Cărți – Luptă Împotriva Infractorilor din Orașul tău!

Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (1 vote)

Dacă vorbim despre jocuri de societate, mafia joc de cărți nu trebuie să lipsească! În acest mic ghid poți să afli cum se joacă acest joc și care sunt regulile sale. Cunoscut și sub numele de Orașul Doarme, acest joc are să te țină atât pe tine, cât și pe prietenii tăi cu sufletul la gură!

Jocul mafia cărți de joc se bazează pe bunăstarea unui oraș fictiv, care este apărat atât de legiuitori cât și de societatea civilă. Toți jucătorii au parte de multă libertate în felul în care își asumă și interpretează rolurile. Deci, când jucați, aduceți cu voi și creativitatea!

Nu uita că acesta nu este singurul nostru ghid despre jocuri de societate! Spre exemplu, am mai vorbit și despre jocul Rentz, popa prostu, macao și chiar și despre go, whist, și multe alte jocuri de societate

Mafia joc de cărți: despre ce este vorba?

Mafia joc de cărți are nevoie de un pachet special. De data aceasta nu mai este vorba despre pachetul standard de cărți de joc, ci unul dedicat acestui joc. În schimb, dacă ești creativ, poți să înlocuiești cărțile speciale cu cele dintr-un pachet normal. Sau, dacă vrei să îndoi puțin setul de mafia reguli, puteți să jucați fără cărți.

Mafia joc de cărți dublează și ca joc de roluri. Ca grup, trebuie să întruchipați un judecător, un polițist, trei cetățeni cinstiți și doi hoți. Este neapărat să fie mai puțini hoți decât cetățeni cinstiți! Numărul hoților și cetățenilor cinstiți nu are limită.

În mare, scopul jocului este ca cetățenii cinstiți să demaște infractorii. Acest lucru este făcut în cadrul unor discuții prin care: 

  • Cetățenii cinstiți trebuie să fie atenți la tot ceea ce se întâmplă pentru a lua hotărârile corecte.
  • Mafioții vor încerca să ”pună bețe în roate” jucătorilor cinstiți, ca să fie eliminați aceștia în locul lor.

Joc de cărți mafia reguli

Înainte să vorbim de reguli la mafia joc de cărți, trebuie să știi că singurul jucător desemnat de dinainte este judecătorul. Dacă sunt buni cetățeni sau mafioți, jucătorii vor decide acest lucru trăgând o carte.

  1. Conform mafia reguli, primul lucru care trebuie făcut este ca judecătorul să declare că ”orașul doarme”. Asta înseamnă că toți jucătorii, cu excepția judecătorului, trebuie să închidă ochii. Așa nu vor vedea acțiunea care urmează.
  2. În timp ce toți ceilalți țin ochii închiși, adică ”dorm”, judecătorul îi va cere polițistului să deschidă ochii. Asta pentru a ști care dintre ei este acesta.
  3. Acum mafia joc de cărți poate să înceapă cu adevărat! Toți jucătorii se trezesc și vor purta discuții, fiecare urmărindu-și propriul scop.
  4. Polițistul trebuie să demaște mafioții cu ajutorul judecătorului. În timpul reprizelor, când orașul doarme, judecătorul poate să-l ”trezească” pe polițist ca să indice posibilul răufăcător. 
  5. Eliminarea se face prin votul tuturor cetățenilor. Odată ce un jucător este eliminat, judecătorul are să dezvăluie dacă acesta era mafiot sau bun cetățean. 
  6. Aceste partide continuă până nu mai rămâne niciun răufăcător.

În mare parte, regulile sunt destul de lejere. Fiecare dintre jucători poate să adopte rolul său propriu și să își urmărească propriile interese, în funcție de strategie. Astfel, aveți destulă libertate să duceți jocul în orice direcție vreți.

Concluzii

Mafia joc de cărți îți oferă ție și celorlalți jucători mai multă libertate decât alte jocuri de societate. Este perfect dacă participă mai multe persoane și, mai ales, dacă vreți să vă cunoașteți mai bine. Asta pentru că personalitatea fiecăruia se întrevede prin rolul pe care îl are. Dacă vrei să încerci un joc la fel de distractiv, dar care să includă neapărat cărți de joc, atunci încearcă jocul uno! Și acesta acomodează un număr mai mare de jucători. În schimb, este mai bine structurat, având mai multe reguli decât mafia. Durează mai mult până învățați regulile, dar distracția merită pe deplin.