reguli remi
Cristi Geiger
2 mai 2022

Reguli Remi – Cum se joacă Remi

4.3/5 - (7 votes)

Remi este un joc cu multe numere, pe care îl jucăm acasă de ani de zile. Pentru cei care nu știu, Remi este un joc de masă cu combinații de numere. Este foarte distractiv și potrivit pentru toate vârstele, având în vedere că lista de reguli remi nu este dificilă. Vorbim despre un joc de masă distractiv care îți va crește dorința de a concura. Este foarte cunoscut în întreaga lume, așa că poate fi considerat un joc tradițional. 

Dacă vrei să începi în marea lume a Remi într-un mod simplu, ai ajuns în locul potrivit! De-a lungul timpului, acest joc aduce distracție în multe familii și între prieteni. Însă, la fel de distractiv este să joci remi online gratis de pe orice dispozitiv din orice loc te-ai afla. În acest articol, vom discuta despre cum se joacă remi, dar și cum îl putem accesa în modul online. Nu uita că pe site ai și informații despre un joc similar, Mahjong!

Rummy Reguli – Află cum se joacă Remi

Înainte de a trece direct la pașii jocului, trebuie să indicăm câteva sfaturi care îți vor permite să faci jocul mai plăcut. Piesele sunt împărțite în patru culori: roșu, albastru, negru și galben. Cu toate acestea, aceste culori pot varia. La rândul său, fiecare culoare conține numere cuprinse între 1 și 13, repetate de două ori pe culoare. În plus, are două piese Joker pe care jucătorii le folosesc în avantajul lor.

Jocul Rummy este format din 106 piese dreptunghiulare. 104 dintre ele sunt numerotate, iar celelalte 2 sunt Joker. Acestea se combină, se formează seturi și pot fi coborâte pe masă. Câștigătorul va fi cel care rămâne primul fără piese. Există două tipuri de seturi:

  1. Un grup sau o serie se formează cu minimum trei cărți și maximum 4. Trebuie să fie același număr și culori diferite. De exemplu: 3-negru, 3-roșu, 3-albastru, 3-galben;
  2. Reguli Remi – Grup format cu minim trei piese. Ele trebuie să fie de aceeași culoare și să aibă o valoare numerică consecutivă. De exemplu: 2-negru, 3-negru, 4-negru, 5-negru, 6-negru.

Cum se joacă remi?

Remi, rummy sau rummie este un joc de societate, care are multe variante. În forma sa cea mai tradițională, se joacă cu piese. Obiectivul principal este să rămâi fără piese. Pentru a face acest lucru, vor fi create chinte de aceeași culoare sau grupuri de 3 sau mai multe piese de aceeași valoare. De asemenea, poți adăuga piese la alte jocuri de pe masă, atât ale tale, cât și ale altor jucători.

Ghid pas cu pas Remi

Acum putem răspunde pe deplin la întrebarea: Cum se joacă remi? În această secțiune îți vom oferi un pas cu pas detaliat, astfel încât să stăpânești jocul în întregime. Acordă atenție fiecărui punct pentru a înțelege dinamica acestuia. Nu este deloc dificil, trebuie doar să ai răbdare și vei vedea cum faci un joc perfect. Iată lista pașilor pentru reguli Remi etalat:

  1. Înainte de a începe – așezați toate piese cu fața în jos pentru a le amesteca. Fiecare jucător va întoarce câte una, iar cel care scoate piesele cu cel mai mare număr va fi cel care începe runda. Direcția rundei va fi în sensul acelor de ceasornic odată ce se știe cine este primul jucător.
  2. Distribuiți cele 14 piese care corespund fiecărui jucător, astfel încât acesta să le organizeze pe tabla de joc. Lăsați restul pieselor cu fața în jos bine amestecate, acestea vor fi cele care alcătuiesc podul din care jucătorul poate lua unul dacă va fi nevoie.
  3. După ce a luat piesele, primul jucător poate începe să se etaleze pe masă. Poți face acest lucru numai dacă combinațiile se adună până la 30 sau mai mult;
  4. Pentru a pune piesele pe masă trebuie să formezi seturi;
  5. Jocul se termină când un jucător rămâne fără piese pe tablă. La sfârșitul ultimei runde, se adună toate punctele.

Remi Online Gratis

Odată învățate aceste reguli remi, ți-ar plăcea să joci remi online gratis? La fel ca multe alte jocuri de cărți, remi are și versiunea online care permite fanilor să provoace adversarii virtuali sau computerul. Jocul gratuit la remi online este destul de simplu și, în ciuda răspândirii jocului, nu există multe site-uri care îl fac disponibil fără înregistrare.

Indiferent dacă joci pe aplicație (pentru Android sau iPhone), pe iPad sau pe computerul tău de acasă, jocurile, în general, sunt optimizate pentru fiecare tip de ecran. În România există unele platforme care oferă remi gratis și care te vor ajuta să îți implementezi cele mai bune strategii de joc.

Concluzie – Reguli Remi

Remi nu lipsește niciodată printre preferințele iubitorilor de jocuri de masă și asta pentru că este un joc simplu, dar, în același timp, interesant. Este un joc de masă care, deși este ușor de jucat, dezvoltă foarte mult abilitățile de raționament. Odată ce înveți aceste reguli remi, ești pregătit pentru a juca, atât în mod online, cât și cu prietenii.

Este un joc destul de ușor, dar are magia sa aparte atunci când sunt învățate corect rummy reguli și când sunt create strategiile potrivite. Trebuie să fii destul de agil atunci când te gândești și îți execuți mișcările, astfel încât să nu încalci timpul permis la fiecare tură și să nu fii penalizat. 

Secțiunea noastră de Ghid îți oferă instrucțiunile necesare, indiferent de subiectul care te interesează! Dacă ești fan Pariuri Sportive, echipa noastră îți oferă ponturi și avancronici sportive de top. Cota 2 sau Biletul Zilei sunt două rubrici foarte utile oricărui parior (experimentat sau nu). Te așteptăm și pe canalul de Telegram BETuri pentru extra-informații. Mult succes!