ondrej duda

Profil Ondrej Duda – Cine este adversarul Tricolorilor din Grupa E

Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
Rate this post

Ondrej Duda, experimentatul mijlocaș slovac, a semnat în 2023 cu Verona și de atunci a evoluat pentru puternica echipă italiană. După ce l-am cunoscut pe antrenorul Slovaciei, Francesco Calzona și am luat al cunoștință Lotul Slovaciei pentru Euro 2024, acum e timpul să vedem profilul unuia dintre cei mai importanți oameni ai adversarei Tricolorilor la Campionatul European din Germania. Pe site găsești și profilul belgianului Johan Bakayoko. Avem și profilul unei legende EURO – Marco Van Basten.

Ondrej Duda a acumulat deja 71 de selecții pentru echipa central-europeană, pentru care a marcat și 13 goluri. El a evoluat deja in 3 dintre cele mai puternice ligi din Europa la echipe precum Hertha Berlin, Norwich City, FC Koln și Hellas Verona.

Născut în 1994 la Stina în Slovacia, Ondrej Duda și-a făcut formarea la Kosice, unde a și debutat la nivel de seniori. Mijlocașul a bifat meciuri și la echipele de tineret U17 și U19 ale Slovaciei, înainte de ași începe ascensiunea la echipa mare a Slovaciei, Urmărim în continuare, pas cu pas, profilul de jucător al lui Ondrej Duda.

Statistici Ondrej Duda 2023/2024 – cifrele mijlocașului în Serie A

  • 33 de meciuri;
  • 1 gol;
  • 4 pase decisive;
  • 2.483 de minute jucate în Serie A;

Cariera lui Ondrej Duda până în 2024

Mijlocașul Naționalei Slovaciei a debutat în cariera de seniori la Kosice, unde a jucat între 2012-2014. E vorba de 33 de meciuri și 5 goluri pentru micuța echipă slovacă. În 2014 Ondrej Duda a atras atenția polonezilor de la Legia Varșovia, unde a fost transferat. Aici mijocașul de Națională a evoluat în 67 de meciuri, înscriind 10 goluri.

În 2016, Ondrej Duda a făcut saltul spre Bundesliga cu un transfer la Hertha Berlin, unde a stat 4 sezoane. 59 de meciuri și 12 goluri a strâns slovacul pentru echipa din Capitala Germaniei. Înainte de a ajunge la o altă forță germană, Duda a făcut un scurt popas în Premier League, evoluând 10 partide pentru Norwich.

Între 2020 și 2023, Ondrej Duda a les calea FC Koln, unde a evoluat de 76 de ori, Parcursul de la Koln i-a adus și 9 goluri mijlocașului originar din Stina. În 2023, Duda a obținut un împrumut la Hellas Verona, unde a și fost trasnferat decisiv în vara aceluiași an. Suma de transfer a fost în jurul valorii de 2 milioane de euro.

În ceea ce privește meciurile la echipa națională, Ondrej Duda a debutat în 2014, într-o victorie cu Finlanda. Mijlocașul l-a înlocuit atunci pe legendarul Marek Hamsik. Primul gol marcat de Ondrej Duda la Națională a venit la Euro 2016, în meciul cu Țara Galilor, din Grupa B. Golul său nu a fost de ajuns, galezii impunându-se cu 2-1 la final.

Palmares Ondrej Duda – trofee și distincții personale

  • 2X Campion al Poloniei cu Legia Varșovia (2014, 2016);
  • 2X Cupa Poloniei cu Legia Varșovia (2015, 2016);
  • 3X Finalist al Supercupei Poloniei cu Legia Varșovia (2014, 2015, 2016);
  • 1X Cupa Regelui în Thailanda cu Naționala Slovaciei (2018);
  • Premiul Peter Dubovsky – acordat celui mai bun jucător slovac din afara ligii naționale (2014);

Stilul de joc al mijlocașului slovac

Ondrej Duda poate evolua pe mai multe poziții în centrul terenului. Poate să joace și număr 6 (mijlocaș defensiv) și număr 8 (box to box) sau număr 10 (mijlocaș ofensiv), în funcție de nevoile antrenorului din momentul respectiv. De exemplu, în amicalul din martie cu Norvegia, venind din postura de rezervă, Ondrej Duda a marcat un gol în minutul 87, jucând un rol ofensiv în schema de joc a lui Francesco Calzona.

Naționala lui Edi Iordănescu va da piept cu slovacii, iar Ondrej Duda e unul din mijlocașii pe care ai noștri îl vor marca foarte atent la partida ce se va desfășura la Frankfurt, pe Arena Deutsche Bank Park. De altfel este meciul în care Tricolorii își pun cea mai mare încredere pentru cele 3 puncte puse în joc.

Concluzii

Deși un jucător cu extrem de mare experiență, accidentările l-au scos de multe ori din primul 11 al lui Francesco Calzona. Totuși, Ondrej Duda ar putea să reprezinte o armă secretă a slovacilor, care să vină de pe banca de rezerve.

Află mai multe despre adversarii și posibilii adversari din fazele avansate ai Tricolorilor de la Euro 2024. Descoperă profilul lui Domenico Tedesco, antrenorul Belgiei. Dar și cel al lui Serghei Rebrov, antrenorul Ucrainei. Vezi și loturile unor echipe precum: Ucraina, Austria, Slovenia, Polonia, Spania sau Italia.

Conectează-te la atmosfera de la Campionatul European din Germania cu ponturile și pronosticurile tipsterilor Beturi. Cât mai multe bilete verzi și foarte mult spor(t) în toate!