alexandru isfan
Viorel Berbece
12 noiembrie 2020

Interviu exclusiv cu Alexandru Ișfan, mijlocașul lui CS Mioveni

La doar 20 de ani, Alexandru Ișfan este unul dintre jucătorii de urmărit din Liga 2. Un mijlocaș tehnic, el a înscris un gol superb contra Rapidului și promite să nu se oprească acolo. De altfel, Ișfan a repetat prestația bună și în victoria celor de la Mioveni în disputa cu CSM Reșița. Pentru cel din urmă meci a fost inclus în echipa etapei, rubrică pe care o puteți urmări săptămânal pe pagina noastră de Facebook.

Ceea ce este foarte interesant este că Alexandru Ișfan este, cum ar spune englezii, un jucător „homegrown”. El este este născut în Mioveni și a debutat în fotbal pentru echipa locală acum două sezoane. În sezonul precedent a fost foarte aproape de un mare vis, promovarea alături de echipa la care a crescut. El chiar a și marcat un gol în „finala” de playoff, dar Petrolul a pus piedică Mioveniului în drumul spre Liga 1.

Astfel, după un sezon foarte bun făcut de trupa argeșeană, Mioveniul a trebuit să se mulțumească doar cu faptul că a fost foarte aproape. Și acum a avut loc un restart pentru această formație, iar Alexandru Ișfan poate avea un rol esențial în acest proiect nou. După un start modest de campionat, CS Mioveni s-a ridicat încet încet, iar o nouă prezență în playoff nu este deloc de exclus.

Fotbal Liga 2 CS Mioveni – Interviu exclusiv cu Alexandru Ișfan

Beturi: Cum a fost acest sezon pentru tine până acum? Nu ați avut tocmai cel mai bun început de campionat.

Alexandru Ișfan: Nu a fost un start de sezon tocmai cum mă așteptam, prin prisma faptului că nu am avut multe minute jucate în primele 8 etape. Dar m-am pregătit foarte bine în continuare și reușitele și-au făcut apariția.

Beturi: Dar toată această situație ciudată, de la începutul pandemiei, cu teste peste teste și meciuri fără spectatori, cum ai resimțit-o?

Alexandru Ișfan: La început a fost foarte greu. Ne-am antrenat câte 4 timp de 14 zile. Au mai fost și testele pentru Covid, nu eram obișnuiți cu ele. Dar ușor ușor ne-am obișnuit cu totul.

Beturi: Sezonul trecut v-a lipsit un punct pentru a promova. Și poate că ați fi meritat, după un sezon regulat foarte bun. Unde crezi că s-a pierdut accederea în prima ligă?

Alexandru Ișfan: A fost un play-off foarte interesant. Știam că promovarea se va decide în ultima etapă. Am jucat acasă cu Petrolul. Ei, practic, erau singura echipă ieșită din lupta pentru promovare, iar pe noi se lăsase o ușoară presiune. Am deschis scorul foarte repede, în minutul 4, chiar eu fiind marcatorul, iar apoi parcă nimic nu s-a mai legat.

Liga 2 Fotbal – Alexandru Ișfan, un „erou local” – Va reuși el promovarea cu CS Mioveni?

Beturi: Ai debutat devreme în Liga 2. Ca localnic, ce-ar însemna pentru tine o promovare alături de CS Mioveni? Și ce șansă crezi că aveți în acest sezon, având în vedere că au plecat mulți jucători de la echipă între cele două sezoane?

Alexandru Ișfan: O promovare cu CS Mioveni ar însemna foarte mult pentru mine. Aici m-am născut, aici am crescut și ar fi foarte frumos să fac pasul în prima ligă cu Mioveni.  Cât despre plecările din această vară, pot spune că da, jucătorii care au plecat erau foarte importanți, cu mare experiență și cred că formasem un grup foarte unit. Dar așa-i fotbalul uneori, viața merge înainte și trebuie să ne jucăm șansa.

Beturi: Ești unul dintre cei mai interesanți tineri jucători din liga secundă. Noi te-am și numit în echipa etapei a-11-a. Dar care este marele tău vis, unde ai dori să joci?

Alexandru Isfan : E normal să visez, orice jucător visează, dar vreau s-o iau pas cu pas. Așa că nu pot spune încă unde mi-aș dori să joc. Eu trebuie să muncesc foarte mult în continuare și să-mi fac treaba cât mai bine la Mioveni.

CS Mioveni – Alexandru Ișfan ne spune cum să dai golul perfect

Beturi: Ai marcat superb cu Rapidul și ai deschis astfel drumul spre o victorie frumoasă a echipei tale. Cât este talent și cât este exercițiu într-o astfel de execuție?

Alexandru Ișfan : A fost primul meu gol din acest sezon, unul foarte important pentru mine. Aveam mare nevoie de această reușită. Exersez foarte mult astfel de execuții după antrenamente, iar la meciul cu Rapid au venit roadele.  Îmi doresc să mai am parte de astfel de goluri în viitorul apropiat. În astfel de execuții părerea mea este că se îmbină perfect talentul cu munca.

Beturi: Care este poziția ta preferată în teren și cine este idolul tău?

Alexandru Ișfan: Prefer rolul de mijlocaș de bandă, ideal ar fi pentru mine să joc în dreapta. Idolul meu este Leo Messi!

Dorul de fotbalul adevărat, cel cu spectatori!

Beturi: Cum crezi că vei reacționa la primul meci cu spectatori? Și cât de mult contează să joci nu doar pentru telespectatori?

Alexandru Ișfan: Aștept foarte mult prezența spectatorilor pe stadion și sunt convins că nu doar eu. Fotbalul este mult mai interesant cu tribunele pline.

Beturi: În final, un mesaj pentru suporterii lui CS Mioveni, dar și pentru toți cei care te susțin.

Alexandru Ișfan: Suporterilor vreau să le mulțumesc cu această ocazie și îmi doresc ca ei să fie alături de echipă în continuare. Și vreau să le mulțumesc și familiei și prietenilor că sunt alături de mine și că mă susțin necondiționat.

Concluzii

Sperăm că v-a plăcut interviul cu Alexandru Ișfan, jucătorul celor de la CS Mioveni. Noi îl considerăm unul dintre tinerii jucători de urmărit atât din Liga 2, cât și în general. Și nu ar fi o surpriză dacă-l vom vedea îmbrăcând tricoul unei formații de primă ligă cât mai curând.

Nu uita că mai avem alte două interviuri interesante pentru tine, cu alți doi jucători foarte tineri și interesanți din liga secundă. Este vorba despre portarul lui FCU Craiova, Robert Popa, dar și de atacantul Farului, Andrei Banyoi. Vor urma cu siguranță și altele, pentru că aici, pe BETuri.ro vrem să fii mereu informat și inspirat!