robert popa
Viorel Berbece
11 noiembrie 2020

Interviu exclusiv BETuri cu Robert Popa, portarul lui FC U Craiova

5/5 - (1 vote)

Continuăm seria de interviuri cu tineri jucători de urmărit din Liga 2 cu portarul de 17 ani de la FC U Craiova 1948, Robert Popa. Jucătorul originar din Vâlcea a fost primul transfer făcut de trupa patronată de Adrian Mititelu pentru sezonul de ligă secundă, iar până acum Robert Popa a demonstrat că a fost o achiziție extrem de inspirată.

După ce a prins multe meciuri în picioare la Flacăra Horezu, colega de serie din liga a treia a celor de la FCU, Popa a făcut pasul spre eșalonul superior și până acum se descurcă de minune. Formația sa este pe primul loc, iar el a încasat puține goluri.

Un adevărat lider, dovadă pentru acest lucru fiind și faptul că el este căpitanul echipei naționale U18, după ce a avut banderola și la categoria de vârstă precedentă, Popa a închis poarta în 5 meciuri în acest sezon. Cum se vede viața la 17 ani, de la 1.90 m și de pe primul loc? Ne-a povestit chiar el în cele ce urmează!

Liga 2 Interviu cu Robert Popa, adolescentul din poarta Craiovei

BETuri: Cum a fost acest sezon pentru tine până acum? Ați schimbat și antrenorul, tocmai după un 5-0 cu Rapidul..

Robert Popa: A fost un sezon de bun până acum. Nicio înfrângere în 10 etape, dar nu mai contează, este în trecut, ne concentrăm pe ceea ce urmează.

BETuri: Dar toată această situație ciudată, de la începutul pandemiei, cu teste peste teste și meciuri fără spectatori, cum ai trăit-o?

Robert Popa: Până la urmă astea sunt vremurile pe care le trăim . Jucăm în orice condiții pentru a-i face pe suporteri fericiți ! 

BETuri: FC U Craiova e surpriza frumoasă a sezonului. Crezi că puteți merge până la capăt, să realizați o promovare puțin scontată?

Robert Popa:  Sigur că da! Eu zic că ne putem menține pe primul loc până la finalul campionatului, dar nu trebuie să ne grăbim în afirmații și trebuie să o luăm pas cu pas !

Craiova fără patron. Încep problemele?

BETuri: Te-am întrebat dacă tu crezi că se poate merge până la final în lupta pentru promovare și pentru că ați aflat recent vestea legată de condamnarea lui Adrian Mititelu. Cum ați resimțit-o voi, fotbaliștii?

Robert Popa:  Într-adevăr, a fost o veste care nu prea ne-a picat bine . Dar asta într-un fel ne face mai motivați ca niciodată să promovăm din acest an! Numai așa putem să-i facem detenția puțin mai ușoară.

BETuri: Care crezi că este secretul seriei voastre foarte bune? V-au luat adversarii de sus, poate? Lotul, stilul de joc?

Robert Popa: Este foarte probabil ca multe echipe să ne fi luat de sus pentru că suntem nou promovați, dar am reușit să le demonstrăm că avem un lot puternic și un stil de joc foarte bun!

BETuri: Care este cel mai tare adversar pe care l-ați întâlnit în acest sezon și de ce crezi asta?

Robert Popa:  Cel mai puternic adversar a fost de departe Petrolul Ploiești, deoarece au jucători foarte experimentați în ligile superioare.

Fotbal Liga 2 – Robert Popa țintește sus!

BETuri: Și acum, câteva întrebări și despre tine. Ești unul dintre cei mai interesanți tineri jucători din liga secundă. Care este marele tău vis în fotbal, unde ai dori să joci?

Robert Popa: Într-adevăr, marele meu vis este să ajung în Premier League, dar eu trebuie să iau totul treptat. Prima dată să ajung în Liga 1 și după om vedea! 

BETuri: Să strângi 5 meciuri fără gol primit în liga secundă, la doar 17 ani, nu e puțin lucru. Iar pentru un portar înalt, ai și reflexe foarte bune. Cât de mult te antrenezi pentru a deveni mai bun? Și cât de mult contează pentru un portar să aibă și fundași de încredere în fața sa?

Robert Popa: Pentru un portar nu este destul de solicitant antrenamentul fizic, cât trebuie să îți antrenezi mintea pentru a o folosi la capacitatea și la concentrarea maximă pe durata meciului . Cea mai importantă este, desigur, comunicarea între mine și fundași. Să ai încredere unul în altul, acesta este un lucru esențial în fotbal, cu atât mai mult pe faza de apărare.

BETuri: Ce portar din fotbalul mare îți place și ce calitate ai împrumuta de la el?

Robert Popa: Sincer, nu am un portar preferat . Dar cel mai probabil m-aș regăsi în portarul de la Manchester City, Ederson Moraes.

BETuri: Popa Robert, titular la echipa națională de seniori în următorii 5 ani? Cum sună asta, realizabil?

Robert Popa:  Da, de ce nu? Deocamdată sunt căpitan la Under 18 și, cum am zis, totul trebuie să fie foarte bine etapizat!

BETuri: În final, un mesaj pentru suporterii Științei, dar și pentru toți cei care te susțin.

Robert Popa: Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi în aceste momente mai puțin bune Deoarece numai împreună vom ajunge sus ! 

Liga 2 nu are secrete pentru noi!

Noi l-am pus pe Robert Popa într-un top 10 al celor mai interesanți tineri jucători din liga secundă. Dar și în echipa etapei trecute. Și nu credem că am greșit! Așa cum reiese și din acest interviu, la doar 17 ani, el arată maturitatea necesară unui jucător care vrea să ajungă sus. Poate chiar până în Premier League, de ce nu?

Nu uita că pentru noi Liga 2 nu are secrete. De la analize de meciuri la interviuri, noi îți punem la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie. Nu uita și de interviul recent pe care l-am făcut cu tânărul atacant de la Farul Constanța, Andrei Banyoi. Așa cum am spus, vor urma și altele. Așa că stai cu ochii pe echipa BETuri, dar și pe pagina noastră de Facebook!

Discutăm despre fotbalul românesc, pentru că ne interesează viitorul lui. De aceea, nu ocolim nici subiectul echipa națională, chiar dacă știm că mulți dintre microbiști sunt dezamăgiți de ea. Te așteaptă multe materiale speciale. Pentru că aici, pe BETuri.ro, te vrem mereu informat și inspirat!