UFC
30.10.2022
UFC Apex, Las Vegas
Calvin Kattar
Arnold Allen
calvin kattar
vs
arnold allen
Victorie Kattar
1.91
02:00 - Pro Arena

Kattar – Allen – Ponturi UFC – 30.10.2022

Aurelian Rotea
27 octombrie 2022
5/5 - (7 votes)

Kattar – Allen este Main Event-ul Galei UFC din acest weekend, care se va disputa la UFC APEX, în Las Vegas. Meciul va avea loc între doi dintre cei mai buni strikeri ai categoriei pană.

Calvin Kattar și-a făcut foarte mult fani pentru meciurile și knockout-urile spectaculoase pe care le-a înregistrat. Arnold Allen este un luptător încă tânăr, neînvins în UFC, care anunță un viitor de succes. Experiența sau entuziasmul? Cine se va impune în duelul Kattar – Allen de duminică dimineață?

Cine transmite Kattar – Allen – Pariuri UFC

Meciul Kattar – Allen este Main Event-ul galei de UFC cu același nume din acest weekend. Aceasta va putea fi urmărită pe programul PRO Arena, începând cu ora 02:00 dimineața.

Motivarea ponturilor pentru Kattar – Allen – Ponturi Pariuri UFC

  • În duelul Kattar – Allen, americanul este luptătorul cu mai multe calități fizice. Pe lângă cei 7 centimetri pe care îi are în înălțime și cei 5 centimetri în alonjă, Calvin Kattar mai are și alte avantaje. Acesta a arătat că este extrem de durabil, după ce a încasat o mulțime de lovituri de la Holloway și Emmett. În meciurile de 5 runde a demonstrat și că are o condiție fizică foarte bună.
  • Arnold Allen se află fix la polul opus. În victoria la decizie pe care a înregistrat-o în fața lui Sodiq Yusuff, a scăzut foarte mult ritmul în runda a treia, când a rămas fără energie. De asemenea, în ultima victorie, cea cu Dan Hooker, aproape a fost făcut knockout de Hooker, care abia se mai ținea pe picioare.
  • Allen a avut probleme numeroase cu brațele, pe care și le-a rupt involuntar de câteva ori. Și săptămâna trecută, în meciul dintre Sterling și Dillashaw am văzut ce poate face o astfel de accidentare.
  • Calvin Kattar a demonstrat în meciurile cu Giga Chikadze și Josh Emmett că acum se apară mult mai bine la loviturile de picior pe gambă. De asemenea, a arătat cât de bine poate să lupte în spatele directei în fața unor adversari care au o alonjă mai mică.
  • Calvin Kattar a luptat de patru ori în meciuri de 5 runde, și în toate a ajuns la decizie. Pentru Arnold Allen acesta va fi primul meci de 25 de minute în care va  lupta.

Ponturi Kattar – Allen – Meciuri UFC

  • În duelul Kattar – Allen, mergem pe o victorie a americanului Calvin Kattar, la o cotă de 1.91 oferită de Betano. Cam singura metodă de victorie pe care o are englezul Allen este cea a KO-ului. Iar dacă Max Holloway, dupa ce a înregistrat 445 de lovituri puternice în Kattar, sau Josh Emmett, cel mai puternic striker al diviziei, nu au putut să-l facă KO, nici Allen nu va putea.

Deși este foarte probabil ca englezul să câștige destul de clar prima rundă, și poate și pe a doua, ne așteptăm ca americanul să preia mai apoi controlul luptei. Calvin Kattar va profita de un adversar obosit, și își va construi celebrele combinații corp-cap în spatele directei. Nu este deloc exclus ca în rundele 4 sau 5, Kattar să obțină chiar un knockout.

Formă Calvin Kattar – Ponturi UFC

Calvin Kattar a evoluat mult în ultimii doi ani, interval în care a înregistrat trei victorii și două înfrângeri. Trebuia să fie aibă victorii, deoarece a câștigat și ultimul meci împotriva lui Josh Emmett, dar judecătorii au dat o decizie total greșită.

Singurul meci în care a fost surclasat a fost cel contra lui Max Holloway. Dar în ceea ce privește categoria pană, clasamentul luptătorilor este unul foarte clar. Alex Volkanovski la momentul actual este invincibil, iar Holloway se află și el la un nivel foarte înalt, Volkanovski fiind singurul care poate să îl bată.

Kattar a surprins mulți fani ai artelor marțiale mixte în duelul cu Giga Chikazde, în fața căruia a folosit o tactică foarte bună. Georgianul este un luptător foarte exploziv, cu lovituri extrem de puternice. Kattar și-a arătat încă o dată durabilitatea, a încasat aceste lovituri și a trecut de primele runde. Apoi a preluat controlul meciului, asigurându-și o victorie facilă.

Acesta este stilul pe care l-ar putea implementa și în fața lui Arnold Allen. Englezul i-ar putea pune probleme în primele două runde, fiind un luptător foarte exploziv și puternic. Apoi, pe seama oboselii, Kattar ar putea prelua controlul partidei, unde ar fi mare favorit să câștige ultimele trei runde. Se va întâmpla acest lucru în meciul Kattar – Allen?

Formă Arnold Allen – Pariuri UFC

Englezul Arnold Allen este un luptător de mare viitor, cu abilități extraordinare. Acesta este neînvins în UFC, deși nu a întâlnit până acum sportivi de talia lui Kattar. Ultima victorie a sa este și cea mai importantă, când l-a făcut KO pe Dan Hooker în prima rundă.

Allen este un luptător care vrea să încheie repede socotelile. Începe tare fiecare meci și trimite multe lovituri puternice asupra adversarilor săi. Până acum, această tactică i-a și ieșit. A reușit să câștige fie prin finalizare, fie prin decizie în fața tuturor oponenților.

De data aceasta, lucrurile se schimbă. Pentru că va lupta într-un meci de cinci runde, nu de trei, cum era obișnuit până acum. Iar în această situație, este mult mai expus în rundele finale.

Cea mai bună metodă a sa de victorie este prin knockout. Dar este destul de improbabil ca el să fie primul luptător care reușește să-l învingă în acest mod pe Calvin Kattar. Astfel, englezul are nevoie să-și păstreze energia pentru mai mult timp, și să câștige trei din cele cinci runde contra adversarului său. Va reuși acest lucru în meciul Kattar – Arnold?

Concluzii

Noi credem că nu. Luptătorii care au avut problema condiției fizice nu prea au găsit metode prin care să rezolve acest lucru. Iar într-un duel extrem de echilibrat cum este acesta, energia celor doi ar putea fi decisivă. Suntem de părere că în duelul Kattar – Arnold, americanul va rezista cu brio asediului la care va fi supus în primele două runde. Va încasa tot ce va trimite Allen, iar în rundele anterioare, va da drumul propriilor combinații pentru a-și răpune adversarul.

Fie că se va întâmpla prin knockout, fie că se va întâmpla la decizie, credem că americanul Calvin Kattar va ieși victorios din acest duel echilibrat.

Pentru tine am analizat și alte meciuri interesante din această săptămână, precum PSV – Arsenal, Voluntari – Petrolul, Newcastle – Aston Villa, Frankfurt – Dortmund și Real Madrid – Girona. Nu uita de pagina noastră de UFC pentru alte ponturi spectaculoase pe artele marțiale mixte.

Alătură-te paginii noastre de Telegram pentru a fi la curent cu cele mai bune ponturi din sportul mondial, și transformă-ți pasiunea în ceva care-ți aduce profituri constante. Spor(t) în toate!

Alte ponturi utile:

tai tuivasa sergei pavlovich
UFC
04.12.2022
Amway Center
rafael dos anjos bryan barberena
UFC
04.12.2022
Amway Center
stephen thompson kevin holland
UFC
04.12.2022
Amway Center
Thompson – Holland – Ponturi UFC – 04.12.2022
Aurelian Rotea
28 noiembrie 2022
derrick lewis sergey spivak
UFC
19.11.2022
UFC Apex, Las Vegas
ion cutelaba kennedy nzechukwu
UFC
19.11.2022
UFC Apex, Las Vegas
nicolae negumereanu carlos ulberg
UFC
13.11.2022
Madison Square Garden