Spania
Croatia
Men’s EHF Euro 2024
12.01.2024
SAP Arena
Spania câștigă la 1-5 goluri
2.55
21:30 - Digi Sport 4

Spania – Croația – Ponturi Handbal Campionatul European – 12.01.2024

5/5 - (1 vote)

Spania – Croația este meciul care în mare măsură decide câștigătoarea Grupei B la Campionatul European 2024. Spania este una dintre favoritele la câștigarea turneului, în ciuda faptului că echipa se află într-un proces de schimbarea a generațiilor. Într-o postură similară este și Croația, o echipă care a jucat finala în urmă cu 4 ani.

Spania – Croația se joacă la Mannheim și aduce față în față doi dintre cei mai buni jucători din lume. Daniel Dujshebaev și Domagoj Duvnjak participă la un nou turneu final și ne așteptăm să-i vedem pe ambii la un nivel ridicat.

Partida care se va disputa vineri va putea fi urmărită pe Digi Sport 4, începând cu 21:30. Ponturi handbal de top AICI!

Spania – Croația – Statistici Campionatul European Handbal

  • Croația a jucat pierdut două finale în istoria Campionatului European. Ex-iugoslavii au ajuns în semifinale de șapte ori consecutiv între 2004 și 2016.
  • Spania este campioană europeană în 2018 și 2020.
  • Spania are în lot 8 jucători care au peste 100 de prezențe la echipa națională.
  • Croația nu a trecut de Main Round la ultimele trei turnee finale europene și mondiale.

Pronostic Spania – Croația – Cote Pariuri CE Handbal Masculin

fortuna pariuri sportive
Ponturi Spania vs Croația
Cotă 2.55

Pariuri Spania – Croația – Spania câștigă la 1-5 goluri – Cotă 2.55 la Fortuna Pariuri. Ne așteptăm să vedem un succes al echipei iberice în acest duel interesant de la Campionatul European. Spania ne-a obișnuit cu performanțe bune și în momentele în care jucătorii de top lipsesc. Croația poate ține ritmul cu Spania în prima parte a jocului, dar ulterior ibericii au capacitatea de a se depărta.

Formă Spania – Meciuri Campionatul European  2024

Spania este antrenată și la acest turneu final de legendarul Jordi Ribera. Veteranul de 60 de ani are la dispoziție cam cel mai bun lot posibil la ora actuală pentru Spania și îi vom vedea la turneu final pe frații Dujshebaev, Agustin Casado, Aleix Gomez, Jorge Maqueda, dar și pe formidabilul portar Gonzalo Perez de Vargas.

Ibericii par că trec în acest moment printr-un schimb de generații, iar din spate nu vine nimic cu adevărat importanții. Frații Cikusa, ambii legitimați la Barcelona, sunt momentan prea tineri pentru un turneu final atât de important.

Spania a jucat șase meciuri de pregătire în ultimele luni, iar rezultatele nu au fost deloc spectaculoase. Elevii lui Ribera s-au impus în fața unor naționale precum Olanda, Polonia, Slovacia și Serbia, dar au pierdut în fața Norvegiei și Danemarcei, echipe cu care în mod normal ar trebui să se bată la medalii.

Spania poate propune un prim 7 interesant cu frații Dujshebaev și Casado la linia de 9 metri, Adria Figueras pe pivot și extremele Gomez și Fernandez. Totuși, marea problemă pentru iberici va fi banca de rezerve. Jucători Canellas și Maqueda nu mai sunt la prima tinerețe, în timp ce mai tinerii Daniel Fernandez sau Ian Tarrafeta nu se pot ridica la nivelul unor adversari de top.

Cu toate astea, Spania poate produce oricând un rezultat de top. Jordi Ribera ne-a demonstrat de multe ori că Spania are un sistem de top în care jucătorii mediocri pot deveni handbaliști foarte buni.

Formă Croația – CE handbal masculin 2024

Spania – Croația va fi un meci în care ex-iugoslavii vor încerca să obțină măcar un punct, deși problemele de lot sunt mari. David Mandic și Josip Sarac au rămas în afara lotului din cauza problemelor medicale, în timp ce Dominik Kuzmanovic, Ivan Martinovic și Tin Lucin au șanse mici să evolueze în prima partidă. Din lotul Croației lipsește la acest turneu si Luka Stepancic, cel care nu a prins echipa.

La fel ca de fiecare dată în ultimii 10 ani, greul va fi dus cei trei magiceni de la linia de 9 metri. Domagoj Duvnjak, Igor Karacic și Luka Cindric nu mai sunt la nivelul anilor precedenți, dar sunt în continuare trei handbaliști de top. Croații au și extreme bune în persoana lui Sostaric, Glavas sau Mihic.  Ex-iugoslavii își pun mari speranțe și în portarul Kuzmanovic, un puști cu evoluții foarte bune în poartă în acest sezon.

Croații au jucat doar două meciuri de pregătire înainte de Campionatul European. S-au impus fără mari emoții în fața Muntenegrului și Sloveniei.

Meciuri directe Spania – Croația H2H – Program CM handbal feminin

Spania – Croația este un duel pe care îl vedem constant la turneele final. În ultimele cinci meciuri directe, fiecare echipă a reușit două victorii și un meci s-a terminat la egalitate. În general, meciurile Spania – Croația au produs goluri puține, fiind adevărate bătălii defensive.

Concluzii

Spania – Croația și Austria – România sunt cele două jocuri pe care le-am analizat vineri la Campionatul European de handbal masculin. Ambele partide au o favorită certă, dar nu ar fi deloc surprinzător să vedem surprize. Turneul final este deschis de partidele Franța – Macedonia de Nord și Germania – Elveția. Al doilea meci fiind disputat pe un stadion de fotbal cu o asistență posibilă de peste 50.000 de fani.

Pe lângă meciurile de handbal, în următoarele zile vom avea ponturi interesante din lumea fotbalului; Lazio – AS Roma, Juventus – Frosinone și Milan – Atalanta. În Cupa Ligii Angliei se joacă Liverpool – Fulham. Nu uita să intri și pe canalul nostru de Telegram pentru mai multă inspirație. Spor(t) în toate!

Alte ponturi utile: