Norvegia
olanda
CM Handbal 2023
12.12.2023
Trondheim Spektrum
Peste 55.5 Goluri în Meci
1.77
21:30 - Superbet

Olanda – Norvegia – Ponturi Handbal Campionatul Mondial – 12.12.2023

Rate this post

Campionatul Mondial de handbal feminin continuă în această săptămână cu meciurile eliminatorii. Olanda – Norvegia este un duel pe care ne așteptam să îl vedem în semifinale sau chiar în finală, dar lucrurile s-au complicat după înfrângerea nordicelor cu Franța.

Olanda – Norvegia din sferturile de finală de la Campionatul Mondial se joacă marți, de la ora 21:30. Olanda a terminat pe primul loc în Main Round și și-a asigurat astfel locul la turneul pre-olimpic.

Olanda – Norvegia – Statistici Campionatul Mondial Handbal Feminin

 • Olanda a marcat minim 29 de goluri în fiecare meci jucat la acest turneu final.
 • Bo Van Wetering și Angela Malestein fac un turneu remarcabil și sunt principalele marcatoare pentru Olanda cu 28 de goluri fiecare.
 • Camila Herrem este golghetera Norvegiei cu 35 de goluri.
 • Yara Ten Holte continuă forma bună din acest sezon. Portarul olandez are un procentaj de 39%.
 • Katrine Lunde are un procentaj de 37% în poarta Norvegiei.
 • Silje Solberg este portarul cu cele mai multe parade la aruncările de la 7 metri. Jucătoarea de la Gyor a apărat 5 astfel de aruncări.

Pronostic Olanda – Norvegia – Ponturi CM handbal feminin 2023

winner pariuri sportive
Ponturi Olanda – Norvegia – Pariuri CM Handbal Feminin
Cotă 1.77
 • Mizăm pe un meci cu goluri multe între cele două echipe care practică un joc în mare viteză. Olanda și Norvegia sunt echipele care au terminat faza grupelor principale cu cele mai multe goluri înscrise.
 • Pariuri Olanda – Norvegia – Peste 55,5 goluri în meci – Cotă 1.77 la Winner Pariuri.

Formă Olanda – Meciuri Campionatul Mondial 2023

Olanda – Norvegia este primul meci cu adevărat provocator pentru Johansson și compania. Olanda este una dintre echipele care a avut un culoar destul de ușor la turneul final.

Echipa condusă din teren de Estavana Polman a obținut șase victorii din șase meciuri la acest turneu final. Olanda a învins echipe precum Argentina, Congo, Cehia, Brazilia, Ucraina sau Spania. Naționala lui Per Johansson a câștigat toate meciurile la minim opt goluri diferență.

Cu excepția meciului cu Spania în care a marcat 29 de goluri, Olanda a marcat cel puțin 33 goluri în fiecare joc. Principala armă a olandezelor la acest turneu este jocul pe contraatac și faza a 2-a. Angela Malestein și Bo Van Wetering interpretează perfect această fază a jocului.

Olanda este campioană mondială în 2019 și medaliată la precedentele două turnee finale mondiale. Din 2019, Olanda nu a mai obținut nicio medalie, un lucru oarecum de înțeles în condițiile în care cele mai importante jucătoare au fost accidentate în mod constant. Abbingh, Broch, Polman sau Housheer au absentat de pe teren.

Formă Norvegia – CM handbal feminin 2023

Olanda – Norvegia este al doilea meci tare pe care nordicele îl vor juca în 48 de ore. Norvegia a pierdut, surprinzător, împotriva Franței în ultima etapă din Main Round și din acest motiv are parte de un traseu mai complicat în fazele eliminatorii.

Norvegia este cea mai titrată echipă națională, iar actualul lot pare cel mai bun din întreaga istorie. Jucătoare precum Lunde, Mork, Herrem sau Oftedal sunt sprijinte acum și Henny Reistad, cea mai bună handbalistă din lume la ora actuală. Cu toate astea, Norvegia nu a reușit să încheie cu victorii pe linie în Main Round, iar acum are un traseu complicat până în finala.

Formația antrenată de islandezul Hergeirsson a pierdut cu 24-23 meciul cu Franța din ultima etapă, într-un meci extrem de complicat. Tripleta Mork, Reistad, Oftedal a marcat doar 10 goluri pentru naționala nordică în disputa cu Franța.

Campioana mondială en-titre va juca acum cu Olanda, în semifinale cel mai probabil cu Danemarca, iar în marea finală este așteptat un duel cu Franța. 

Norvegia este poate cea mai omogenă echipă de la acest turneu. Cele mai importante handbaliste din lot au cel puțin 3 medalii obținute la turnee finale împreună.

Meciuri directe Olanda – Norvegia – Program CM handbal feminin

 • Olanda – Norvegia este o confruntare pe care o vedem destul de des în partidele amicale. Cele două echipe se întâlnesc la diferite competiții pregătitoare. 
 • Ultimul meci oficial între cele două echipe s-a disputat în Main Round în 2021. Nordicele s-au impus atunci cu 37-34. Reistad și Mork au marcat atunci împreună 16 goluri.
 • La Jocurile Olimpice din 2021, Norvegia a învins din nou Olanda cu 29-27. 
 • Ultimul succes obținut de Olanda în fața Norvegiei s-a înregistrat în 2019. Olanda s-a impus cu 30-28 în faza grupelor.

Concluzii

Olanda – Norvegia este fără îndoailă cel mai interesant meci din sferturile de finală la Campionatul Mondial de Handbal feminin. Partida dintre cele două echipe putea să fie oricând finala acestui turneu final. Din păcate pentru noi, România nu s-a calificat în sferturile de finală, iar confruntarea Polonia – România din Main Round este ultimul joc.

Pe lângă acest super meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin, în următoarele zile sunt programate și jocurile din Liga Campionilor la fotbal: Manchester United – Bayern, Union Berlin – Real Madrid, Napoli – Braga sau Inter – Real Sociedad. Hai pe Telegram pentru mai multe ponturi de top!

Alte ponturi utile: