EURO 2020
19.06.2021
Estadio de la Cartuja, Sevilla
Spania
Polonia
spania
vs
polonia
1/1 & 3+
2.91
22:00 - ProTV

Spania – Polonia | Ponturi Pariuri EURO 2020 | 19.06.2021

Dionisie Rotaru
18 iunie 2021

Spania – Polonia se vor întâlni într-un meci cu miză importantă, poate chiar cu calificarea pe masă în cazul oaspeților, în funcție de jocul rezultatelor. Tot în grupa E, cu o zi înainte, față în față vor fi Suedia – Slovacia, iar polonezii mai ales, care au pierdut în prima etapă, speră, înainte de toate, la un rezultat de egalitate. Și Spaniei i-ar conveni un egal în partida care se va juca la Sankt Petersburg.

La Sevilla, Polonia a ajuns după un zbor de peste 4.000 de kilometri, întrucât în prima etapă au jucat, contra Slovaciei, în Rusia, la Sankt Petersburg. Acolo unde polonezii au pierdut, deși erau favoriți. De cealaltă parte, „Furia Roja” a obținut doar un rezultat de egalitate, pe teren propriu, contra Suediei.

Spania – Polonia, cu ibericii în postura de favoriți, se va disputa sâmbătă seară, de la ora 22, la Sevilla, pe „Estadio de La Cartuja”. Partida va fi transmisă pe PRO TV. Pe pagina special dedicată competiției pe site-ul nostru găsești toate informațiile de care ai nevoie.

Spania – Polonia, statistici & motivarea ponturilor EURO 2020

  • Șase din ultimele șapte partide pe care le-a disputat Polonia s-au terminat cu goluri marcate de ambele părți. În tot acest timp, doar Andorra nu a reușit să înscrie în poarta polonezilor. Ultimele patru jocuri s-au terminat GG.
  • „Furia roja” este neînvinsă de nouă jocuri amicale sau oficiale. Pe teren propriu, ibericii nu au mai pierdut din 15 octombrie 2018. Era un joc contra Angliei. Au fost 14 partide și doar în trei dintre ele Spania a primit gol.
  • Polonia nu a câștigat niciodată în istorie în fața Spaniei. Ba mai mult, nu a fost înregistrat nici măcar un rezultat de egalitate. Toate partidele s-au încheiat cu victoria ibericilor.
  • Polonezii au o singură victorie în ultimele opt meciuri, oficiale sau amicale.

Spania – Polonia, ponturi fotbal EURO 2020

  • Spania – Polonia, partida se va încheia cu victoria gazdelor, la o cotă de 1,40, oferit de NetBet Sport.

Spania, în căutarea primei victorii la fotbal EURO 2020

În fața propriilor suporteri, „Furia roja” a vrut neapărat să debuteze cu o victorie la EURO 2020, chiar dacă nu mai are în lot numele din anii precedenți. Norocul a fost, însă, de partea Suediei, care a reușit să părăsească gazonul fără gol primit.

Statisticile sunt zdrobitoare, toate în favoarea Spaniei. Ibericii le-au „ascuns” mingea adversarilor și au stabilit un record de pase – 954. Spania a avut posesia balonului într-un procent de 75%, a avut cinci șuturi pe spațiul porții și alte ocazii mari. Inclusiv două în minutele de prelungire, atunci când suedezilor le-a trecut glonțul pe la ureche.

„N-a vrut să intre”, cum spune o vorbă din fotbal. Iar cu acest rezultat de egalitate, pentru a-și ușura munca, spaniolii trebuie să câștige contra Poloniei. Au și avantajul faptului că Slovacia – Suedia se joacă înainte cu o zi, iar calculele vor fi mai simple. Indiferent de rezultatul jocului de la Sankt Petersburg, spaniolii nu vor intra pe gazon cu alt gând, în afară de cel al victoriei.

Spania – Polonia, posibila formulă de start a ibericilor

Presiunea e mare pe selecționerul Luis Enrique, cel care a decis, în premieră, să nu convoace la lot niciun jucător de la Real Madrid. Mai ales în condițiile rezultatului de egalitate, cu Suedia. Va începe în formulă 4-3-3, cu Simon – Llorente, Laporte, Torres, Alba – Koke, Rodri, Pedri – Torres, Morata, Moreno.

Polonia nu se regăsește – meciuri EURO 2020

Chiar dacă îl are în avanposturi pe unul dintre cei mai buni atacanți din lume, Polonia nu are fluență în joc, nu-și creează șansele necesare să câștige un meci. De altfel, în ultimele opt apariții a câștigat o singură dată. A fost un joc contra Andorrei, pe teren propriu, scor 3-0. Singurul în care nu a primit gol.

Lewandowski aproape că nu a contat pe teren, în insuccesul din prima etapă a EURO 2020, contra Slovaciei. La faza primului gol încasat, Mak a trecut ușor de fundașii polonezi, a tras la scurt, în bară, mingea l-a lovit pe Szczesny în spate și a intrat în poartă. Goalkeeper-ul polonez a fost creditat cu autogol.
După revenirea de la cabine, Polonia a dat impresia, însă pentru puțin timp, că va reînvia. Linetty a marcat repede, din pasa lui Rybus. A fost doar un foc de paie.

În minutul 62, Krychowiak a văzut al doilea cartonaș galben, într-un meci arbitrat de Ovidiu Hațegan. Polonezii au rămas în inferioritate numerică. Nu au trecut nici 10 minute până la încasarea celui de-al doilea gol. Skriniar a adus victoria echipei sale.

Înainte de meciul cu Spania, totul indică o altă înfrângere a Poloniei. Forma de moment, valoarea loturilor, oboseala, statisticile, istoria. Pentru polonezi, la Sevilla, va fi foarte dificil.

Spania – Polonia, posibilul prim „11” al oaspeților

Krychowiak va fi suspendat contra Spaniei, astfel că în mijlocul terenului va trebui să fie acoperit un mare gol, lăsat de absența acestuia, 4-3-3 cu Szczęsny – Bereszyński, Glik, Bednarek, Rybus – Linetty, Moder, Klich – Jóźwiak, Lewandowski, Zieliński.

Spania – Polonia, meciuri directe (H2H) – fotbal EURO 2020

Spania – Polonia s-au întâlnit de cinci ori în toată istoria. Fiecare dintre meciuri s-au încheiat cu victoria ibericilor. Însă într-un meci oficial nu au mai jucat din 1959!

Ultimele trei întâlniri au fost amicale. Două jucate în anii 1999-2000, iar ultimul în 2010. A fost un zdrobitor 6-0, în condițiile în care, atunci, „Furia roja” era campioană mondială.

Spania – Polonia, pronosticuri fotbal Euro 2020

  • 1,83 oferă Superbet Pariuri Sportive ca meciul Spania – Polonia să se încheie cu cel puțin trei goluri marcate. Celor care vor o cotă și mai mare, recomandăm chiar și un 1/1&3+, la o cotă de 2,91, oferită de aceeași casă de pariuri.

Concluzii

Pentru Spania se întrevede o nouă partidă pe care o va controla. Morata, în meciul contra Suediei, a ratat câteva șanse imense, chiar și atunci când în fața sa era doar portarul. La fel au făcut-o și colegii săi din avanposturi. Nimeni nu a găsit drumul spre gol. „Furia roja” speră să spargă gheața în jocul contra Poloniei, mai ales că adversarii au tot încasat goluri de la mai fiecare echipă pe care au întâlnit-o în ultimele dispute, fie ele amicale sau oficiale.

Alte ponturi utile:

inter milano AC Milan
Serie A
05.02.2023
San Siro
AS Roma empoli
Serie A
04.02.2023
Stadio Olimpico
as monaco basket Real Madrid
Euroliga
03.02.2023
Salle Gaston Medecin
olympiacos bc anadolu efes
Euroliga
03.02.2023
Stark Arena, Belgrad
marseille nice
Ligue 1
05.02.2023
Stade Velodrome
derrick lewis sergey spivak
UFC
05.02.2023
UFC Apex, Las Vegas