Jocurile Olimpice
22.07.2021
Kashima Soccer Stadium
Honduras
România
honduras
vs
romania
X2&0-3
1.52
14:00 - TVR, Eurosport

Honduras – România | Ponturi Pariuri Fotbal JO Tokyo 2020 | 22.07.2021

Andrei ReF
22 iulie 2021

Honduras – România, debut pentru tricolori la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Cine s-ar fi gândit în urmă cu câțiva ani că vom scrie aceste rânduri? Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 aduc o surpriză frumoasă, chiar la sportul cel mai urmărit de români. Naționala de fotbal masculin a reușit să se califice la Jocuri, o performanță istorică ce nu mai fusese realizată din 1964.

După semifinala de la Euro U-21 din 2019, elevii lui Mirel Rădoi începeau deja să viseze la Tokyo. JO au fost însă amânate un an, iar acum lotul olimpic al României este unul cu multe absențe. Mulți fotbaliști nu au fost lăsați de echipele de club să onoreze convocarea, astfel că misiunea va fi una extrem de dificilă în Japonia. Sunt mari speranțe însă că vom avea rezultate bune în această probă olimpică.

Debutăm în turneu în cursul zilei de joi. La 14:00 (ora României), Honduras – România va avea fluierul de start pe stadionul din Kashima. Trebuie să amintim că „tricolorii” au avut noroc la tragerea la sorți și pot ieși fără multe emoții din faza grupelor. Următorii adversari sunt Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

Motivarea ponturilor înainte de Honduras – România – Fotbal JO Tokyo 2020

 • România este, în mod evident, naționala cu un lot mai solid. Vorbim despre jucători care nu au foarte multă experiență internațională, dar care au impresionat în Liga 1. De partea cealaltă, Hondurasul se bazează în mare parte pe jucători din campionatul intern, de la echipe obscure.
 • Elevii lui Mirel Rădoi s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după ce au fost în primele patru la Europeanul de Tineret. Este infinit mai greu să obții biletele pentru Jocuri din Europa decât din CONCACAF. Chiar dacă Honduras a învins Statele Unite ale Americii în meciul decisiv de calificare, până atunci nu a avut parte de adversari solizi.
 • Lotul olimpic al României a disputat trei meciuri amicale în acest an, contra Mexicului, Australiei și Arabiei Saudite. Toate aceste partide s-au încheiat cu mai puțin de 2,5 goluri marcate.

Ponturi Pariuri România Honduras – Meciuri Jocurile Olimpice Tokyo 2020

2 la pauză sau la final (PSF 2) – Honduras – România – Cota 1,90 Fortuna pariuri Tokyo 2020. Pentru început, ne punem toată încrederea în elevii lui Mirel Rădoi. Este momentul ideal pentru un rezultat istoric la Jocurile Olimpice și trebuie să profităm de această grupă. Pentru un plus de siguranță, alegem varianta PSF 2 la o cotă de 1,90.

X2 și 0-3 goluri în meci – Honduras – România – Cota 1,52 Superbet Pariuri Tokyo 2020. Nu credem că putem pierde meciul cu Honduras, dar nici nu așteptăm la prea mult spectacol în teren. Tocmai de aceea, mizăm în continuare pe combo-ul propus de cei la Superbet, excelent de adăugat în completarea biletului zilei de joi.

Lot Olimpic România – Istoric JO și Calificare Fotbal Tokyo 2020 – Honduras – România

Echipa olimpică de fotbal a României a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de patru ori în istorie. La edițiile din 1924 (Paris) și 1952 (Helsinki), „tricolorii” au pierdut singurul meci disputat. Ceva mai bine s-au descurcat românii la precedentele Jocuri disputate la Tokyo, în 1964. Atunci, lotul olimpic al României a fost la un pas de medalii și s-a clasat în cele din urmă pe poziția a cincea. Patru victorii, o remiză și o înfrângere a avut Lot Olimpic România la acea ediție.

Despre calificarea naționalei noastre la Tokyo 2020 nu sunt multe de spus pentru că lucrurile sunt cel mai probabil cunoscute deja. Generația U-21 condusă de pe bancă de Mirel Rădoi a reușit o performanță incredibilă la Europeanul de Tineret din 2019. România a ajuns atunci până în semifinalele competiției, după ce a trecut de o grupă infernală cu Franța, Anglia și Croația. Ne-am oprit după o înfrângere dramatică (2-4) contra Germaniei, dar prezența la Tokyo era deja asigurată. Semifinalistele acelui turneu final au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice.

Lotul olimpic al României + Primul 11 – România Honduras – Meciuri JO Tokyo 2020

S-a tot vorbit despre jucătorii care vor putea face parte din lotul olimpic al României. Numeroși fotbaliști importanți nu au fost lăsați de echipele de club să se alăture selecționatei la Tokyo 2020. Astfel încât nucleul care ajungea în semifinalele Euro U-21 nu este acum în Lot Olimpic România. Au fost convocați mai degrabă oameni care nu fac parte din prim-planul fotbalului românesc. Sunt însă nume cu potențial și care ar putea face un turneu final extraordinar la Jocurile Olimpice.

Lotul olimpic al României anunțat inițial îl cuprindea și pe Dragoș Nedelcu, care evolua la FCSB în acel moment. Împrumutat între timp în 2. Bundesliga, la Dusseldorf, acesta nu a mai putut onora convocarea. Locul său a fost luat de Ronaldo Deaconu (Gaz Metan Mediaș).

O altă veste neplăcută din lotul olimpic al României a fost reprezentată de accidentarea lui Tudor Băluță. Acesta nu este complet scos din circuit, dar va rata cu siguranță duelul contra Hondurasului. Băluță, care a evoluat pentru Dinamo Kiev în ultimul sezon, ar fi fost cel mai probabil titular la mijlocul terenului. Fără el, nu mai avem un „număr 6” de meserie și am putea asista la o formulă în care toți mijlocașii sunt de fapt interi.

Lot Olimpic România – Fotbal Tokyo 2020

 • Portari: Mihai Aioani, Mihai Popa, Ștefan Târnovanu
 • Fundași: Radu Boboc, Andrei Chindriș, Virgil Ghiță, Ricardo Grigore, Alex Pașcanu, Andrei Rațiu, Florin Ștefan (+23 ani)
 • Mijlocași: Tudor Băluță, Andrei Ciobanu, Alex Dobre, Marco Dulca, Ion Gheorghe, Valentin Gheorghe, Marius Marin, Eduard Florescu, Antonio Sefer
 • Atacanți: George Ganea, Andrei Sintean

Echipa de start Lot Olimpic România – Fotbal Tokyo 2020 – Honduras – România

Primul 11 pentru „tokyotricolori” (4-3-3): Aioani – Boboc, Pașcanu, Ghiță, F. Ștefan – Marin, Ciobanu, Florescu – Sintean, Ganea, V. Gheorghe

Accidentați/COVID 19: Băluță

Suspendați/Indisponibili: –

„Mă bucur că jucătorii au fost foarte pozitivi și își doresc să fie aici, chiar dacă este o provocare. Pentru ei îmi doresc o medalie, iar pentru mine îmi doresc să ajungă cât mai mulți la echipa mare”, sunt cuvintele lui Mirel Rădoi înaintea debutului la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Honduras – Calificare Fotbal Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și Istoric – Honduras – România

Naționala din America Centrală are o calificare în plus la Jocurile Olimpice față de România. Iar toate prezențele Hondurasului sunt recente, începând cu anul 2000. Performanța de vârf a venit chiar la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Atunci, Honduras a fost pe un incredibil loc 4, la doar un pas de o medalie istorică. Aceștia au ieșit dintr-o grupă complicată, cu Argentina, Portugalia și Algeria. Iar mai apoi au eliminat Coreea de Sud, înainte de a fi scoși din turneu de gazdele braziliene. Finala mică (duelul pentru bronz) a fost pierdut în fața Nigeriei.

Pentru a reveni la discuția despre Tokyo 2020, Honduras a reușit să ocupe unul dintre cele două locuri rezervate CONCACAF. Honduras s-a impus în jocul decisiv cu SUA (2-1) și a refuzat națiunii care domină Jocurile la totalul de medalii participarea în proba de fotbal masculin.

Lotul adversarilor României + Echipa anunțată – România Honduras – JO Tokyo 2020

Honduras se prezintă la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un lot oarecum atipic și extrem de ofensiv. Sunt selecționați câte șase fundași și atacanți, în vreme ce mijlocașii sunt în număr de opt. Cu cinci excepții, întregul lot este alcătuit din fotbaliști care evoluează în întrecerea internă. Nici stranierii nu sunt de speriat, deoarece vorbim despre jucători din Italia – Serie B, Chile, SUA și Angola. Rigoberto Rivas, de la Reginna (Serie B) și crescut de Internazionale Milano, valorează un milion de euro, adică o cincime din cota totală a „alb-albaștrilor”.

Lot Olimpic Honduras – Fotbal Tokyo 2020

 • Portari: Alex Guity, Michael Perrelo, Bryan Ramos
 • Fundași: Denil Maldonado, Wesley Decas, Carlos Melendez, Christropher Melendez, Jose Garcia, Elvin Oliva
 • Mijlocași: Jonathan Nunez, Jose Alejandro Reyes, Edwin Rodriguez, Samuel Elvir, Carlos Pineda, Jorge Alvarez
 • Atacanți: Jorge Benguche (+23 ani), Rigoberto Rivas, Brayan Moya (+23 ani), Jose Pinto, Luis Palma, Juan Obregon Jr., Douglas Martinez

Echipa de start a ”Los Catrachos” – Fotbal JO Tokyo 2020

Primul 11 pentru Honduras (4-3-3): Guity – Maldonado, Melendez, Decas, Melendez – Nunez, Rodriguez, Elvir – Rivas, Benguche, Moya

Accidentați/COVID 19: –

Suspendați/Indisponibili: –

România Honduras – Meciuri directe – Fotbal internațional Tokyo 2020 (H2H)

Este destul de clar că România și Honduras nu s-au întâlnit vreodată la Jocurile Olimpice. La nivelul echipelor naționale mari, a existat un amical Honduras – România în 2010. Fără prea mare relevanță pentru duelul de acum, dar acel meci s-a încheiat cu un categoric 3-0 în favoarea „tricolorilor”. În acea partidă a înscris și Mirel Rădoi, aflat acum pe banca tehnică.

Cele mai interesante statistici înainte de Honduras – România – Meciuri JO Tokyo 2020

 • Honduras este o națională obișnuită cu Jocurile Olimpice. Este a cincea calificare începând cu Sydney 2000 pentru „alb-albaștri”. De partea cealaltă, România nu a mai fost prezentă în competițiile de fotbal masculin la Jocuri din 1964 (chiar ultima ediție disputată la Tokyo).
 • Iar Honduras nu a făcut act de prezență la Rio 2016. ”Los Catrachos” au ajuns până în finala mică, pe care au pierdut-o în fața Nigeriei. Atenție, Honduras nu a obținut nicio medalie olimpică în istoria sa!
 • La capitolul valoare de piață, „tokyotricolorii” lui Mirel Rădoi sunt net superiori adversarilor de joi. Vorbim despre 18,35 de milioane de euro valoare pentru români. În vreme ce Hondurasul este cotat la puțin peste 5 milioane de euro.

Cotele caselor de pariuri pentru – Fotbal JO Tokyo 2020

 • Tricolorii câștigă partida Honduras – România Fotbal Tokyo 2020 – Cota 2,27 în oferta Betano Pariuri. Nu putem încheia seria de pronosticuri fără a da un solist pe „tokyotricolori”. E drept, nu sunt cei mai buni fotbaliști la dispoziția lui Rădoi. Dar nici adversarii nu sunt de speriat și avem toate șansele de a trece de această grupă. Trebuie să începem însă cu cele trei puncte contra selecționatei din America Centrală.

Honduras – România – Ponturi Fotbal Jocurile Olimpice Tokyo 2020 – Concluzii

Nu ne-am calificat cu naționala de handbal feminin la Tokyo 2020, dar am reușit acest lucru cu fotbalul masculin. Elevii lui Mirel Rădoi sunt gata să demonstreze că nu degeaba sunt, alături de baschetul feminin 3×3, singurul sport pe echipe din lotul olimpic al României. Cu multe absențe, dar cu o dorință uriașă, se pot realiza lucruri extraordinare. Hai, România!

Până la următoarele pronosticuri de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, rămâi alături de echipa BETuri și pariază pe cele mai spectaculoase evenimente sportive ale lumii. Nu uita că ai alte ponturi bune pentru tine pe site, dar și pe grupul de Facebook BETuri. Aruncă o privire și pe istoricul naționalei României la JO. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!

Tot mâine se joacă și partidele de Conference League – Spartak Trnava – Sepsi, FCSB – Karagandy și Laci – Universitatea Craiova!

Alte ponturi utile:

monza Juventus
Serie A
01.12.2023
Brianteo Stadium
palermo us catanzaro
Serie B
01.12.2023
Stadio Renzo Barbera
germania franta
FIFA U-17 World Cup 2023
02.12.2023
Stadionul Manahan, Surakarta, Indonesia
UTA fc hermannstadt
Superliga
02.12.2023
Francisc von Neuman
Leeds United middlesbrough
Championship
02.12.2023
Elland Road Stadium
real oviedo espanyol
Segunda Division
01.12.2023
Estadio Nuevo Carlos Tartiere