trombon reguli

Trombon Reguli – Cum se joacă în mod corect

Autor: Maria Sorescu
Ultimul update pe: 1 ianuarie 1970
5/5 - (1 vote)

Cu toții am auzit de el, dar câți dintre noi am căutat pe internet Trombon reguli? Astăzi vorbim despre acest joc spaniol de cărți. Deși există mai multe variante de trombon joc cărți, o să o prezentăm pe cea mai comună. Cunoscut și sub numele de Cheat, Mentiroso, Bullshit și I Doubt It, acest joc nu trebuie să lipsească de la nicio adunare de jocuri de societate și de cărți.

Acest joc al mincinoșilor a reușit să distreze de-a lungul timpului toate categoriile de vârste. Fie că ți-l amintești din copilărie sau abia acum îl înveți, e bine să-ți reîmprospătezi memoria puțin. Deci, ce reguli trombon ai de învățat?

Trombon reguli – care este scopul jocului?

Înainte să înșirăm trombon reguli, hai să afli în ce constă jocul. Scopul tău este să prinzi mincinosul. Ca să faci asta, trebuie să fii atent la limbajul non-verbal al oponenților tăi. Asta pentru că la trombon joc de cărți este important să-ți dai seama dacă cineva minte sau spune adevărul.

Conform trombon reguli, ai nevoie de minim 2 jucători. Cu cât sunteți mai mulți, cu atât devine mai distractiv, fiindcă trebuie să ”îi înveți” pe adversarii tăi pe dinafară. Cu un singur pachet de cărți pot să joace maxim 10 persoane. Dacă numărul participanților trece de 10, folosiți 2 pachete pentru trombon joc de cărți. Desigur, vorbim de pachetul standard cu 52 de cărți de joc.

Trombon joc de cărți – reguli de la A la Z

Lista de trombon reguli nu este foarte lungă, deci o să înveți rapid cum se joacă. Mai sunt câteva detalii pe care trebuie să le ai în vedere, dar pe acestea le menționăm după aceea. Fără să ne lungim, iată schema de reguli trombon:

  1. Amestecați cărțile și împrățiți-le în mod egal.
  2. Primul jucător pune jos un număr 1-3 cărți și spune care sunt acestea. Conform trombon reguli, nu trebuie neapărat să spună adevărul. Oricine poate să mintă în legătură cu cărțile puse jos. După aceea, și ceilalți jucători fac același lucru.
  3. Un jucător poate să strige ”Trombon” înainte să pună o carte jos. În acest caz, cel care a strigat ia toate cărțile dacă cel dinainte lui a spus adevărul în legătură cu cărțile puse jos.
  4. Dacă cel care a pus cărțile înaintea celui care a strigat a mințit, atunci mincinosul ia cărțile.

Asta e tot! Setul de trombon reguli este foarte scurt, dar necesită multă atenție. Iată alte lucruri pe care trebuie să le ai în vedere:

  • Conform trombon reguli, cine termină primul cărțile de joc va porni runda următoare.
  • Dacă cineva are cărți de aceeași valoare, atunci trebuie să le elimine din joc. În acest caz, nu trebuie decât să le pună pe masă și să spună că are perechi.

Simplu de ținut minte indicațiile despre trombon reguli, nu? La trombon joc de cărți nu ai nevoie de o memorie extraordinar de bună, ca la jocul Whist. În schimb, trebuie să fii foarte atent la tot ce se întâmplă în jurul tău. Așa, poți să-i prinzi pe adversarii tăi cu mâța-n sac și să fi tu cel care ia cărțile.

Concluzii

Iată că nu ai multe trombon reguli de ținut minte. Nici nu trebuie, fiindcă frumusețea jocului nu stă în regulile sale. Distracția la trombon joc cărți vine fix din felul în care încercați să vă prindeți unii pe alții în fapt. Toată dinamica se desfășoară în jurul privirilor, gesturilor și tonului vocii voastre. Interesant, nu-i așa?

Dacă vrei să mai încerci și alte jocuri de cărți interesante, avem o mulțime de ghiduri! Spre exemplu, poți să înveți să joci Șeptică, Kems, Macao sau chiar și Mafia joc de cărți. De primele două sigur ai auzit, dar Mafia este mai puțin popular, chiar dacă este la fel de distractiv.