kems reguli

Kems Reguli – Ghidul Complet al Jocului de Cărți!

Ultimul update pe: noiembrie 29, 2023
5/5 - (2 votes)

Printre jocuri de cărți, subiectul kems reguli este unul foarte popular. Acesta se bazează atât pe comunicare verbală, cât și pe comunicare non-verbală. Asta face din jocul de cărți unul distractiv și antrenant. De aceea, îți recomandăm să încerci măcar odată un joc de cărți Kems.

Kems joc de cărți este relativ nou, deci nu o să te obosim cu o istorie stufoasă. În schimb, îți recomandăm ca după ce înveți Kems reguli să arunci o privire la alte locuri de cărți. Spre exemplu, poți să înveți cum se joacă Baccarat, Whist, Mafia, Macao, Popa Prostu, Uno sau orice alt joc de societate la care te poți gândi!

Kems reguli – despre ce este jocul?

După Kems reguli, acesta se joacă între patru și 6 echipe de câte 2. Deci, cu atât mai mulți, cu atât mai bine. Aveți nevoie doar de un pachet standard de cărți de joc. Conform reguli Kems, jucătorii trebuie să fie în număr par, pentru că veți fi distribuiți pe echipe.

Scopul principal după Kems reguli este să aduni în mână patru cărți de aceeași valoare, nu contează care sunt acestea. Odată ce faci asta, trebuie să îți anunți partenerul prin semne iar acesta va striga “Kems”. Deci, se înțelege de la sine că trebuie să vă stabiliți un semn. De asemenea, dacă echipa adversă se prinde că cineva este pe cale să strige “Kems”, atunci aceștia trebuie să strige “contra-Kems”.

Acest joc de cărți Kems nu are neapărat un final prestabilit. În schimb, se joacă pe puncte. Pentru fiecare ”Kems” strigat, echipa primește un punct. Dacă, în schimb, jucătorii sunt induși în eroare și strigă ”contra-Kems” la momentul nepotrivit, atunci vor pierde 2 puncte.

Reguli Kems – care sunt pașii de joc?

Haide să vedem care sunt punct cu punct pașii la Kems reguli. Iată cum se desfășoară un joc în mod normal:

  1. Stabiliți mai întâi echipe de câte doi, iar fiecare echipă își alege un semn secret. Coechipierii se așează față în față.
  2. Fiecărui jucător i se acordă 4 cărți. Jos, pe masă, se așează alte 4 cărți pentru a putea începe jocul. Acestea vin din cărțile rămase în pachet. Și pachetul de kems joc de cărți va rămâne pe masă. 
  3. Conform Kems reguli, fiecare jucător trebuie să schimbe o carte din mână pe una de pe jos, pentru a obține patru de un fel. 
  4. Când niciun jucător nu mai vrea sau nu mai poate să schimbe, cărțile de pe masă sunt înlocuite cu alte patru din pachet. 
  5. Jocul continuă până când un jucător strigă “Kems” sau “contra-Kems”.

Pe scurt, acesta este setul de Kems reguli. Nu ne oprim aici totuși, fiindcă avem și câteva sfaturi pentru tine!

Sfaturi la Kems joc de cărți

În afară de Kems reguli, hai să îți dăm câteva idei pentru a-ți asigura victoria. Nu este vorba despre niciun truc magic, ci pur și simplu câteva aspecte utile de strategie.

  • Fii atent cum joacă oponenții tăi. Așa, poți să-ți dai seama care ar putea fi semnele lor și să poți striga “contra-Kems” la timp.
  • Iată câteva semne pe care le poți folosi și tu, dar le poți și observa și la adversarii tăi: o mișcare din sprânceană, atinsul unui anume colț al cărților un oftat sau chiar băutul dintr-un pahar cu apă/suc.
  • Nu uita de semnele false! Ca să determini adversarii să strige “contra-Kems” la timpul nepotrivit, poți să stabilești semne false împreună cu coechipierul tău. Fii atent să nu facă și cealaltă echipă același lucru.

Concluzii

Iată că am stabilit si ce Kems reguli de joc există. Din câte vezi, acesta este cu adevărat un joc antrenant dacă vreți să vă distrați. Cel mai mare avantaj la kems joc de cărți este faptul că pot fi până la 6 echipe. Astfel, nimeni nu este dat la o parte.