eurovision 2024
Alexandru Pavel
29 aprilie 2024

Preview Eurovision 2024 – Cea mai echilibrată ediție din ultimii ani

5/5 - (1 vote)

Este aproape imposibil de prezis un câștigător înainte de Eurovision 2024. Echipa BETuri îți prezintă aici câteva cote extrem de interesante!

Piesele Croației sau Țărilor de Jos sunt foarte apreciate de fani, dar nu sunt la fel de bine văzute de juriu. Elveția sau Italia par a avea echilibrul necesar între voturile fanilor și cele ale juriilor pentru a pune mâna pe marele trofeu. Nu sunt de neglijat nici Ucraina sau Franța. Va fi o luptă încinsă pentru trofeu și o ordine în clasament extrem de greu de prezis, așa cum nu am mai avut de mult timp la Eurovision.

Eurovision 2024 este a 68-a ediție a concursului muzical care i-a lansat pe scena internațională pe ABBA, Céline Dion sau, mai recent, pe Duncan Laurance și Måneskin. Semifinalele sunt programate în datele de 7 și 9 mai, iar marea finală Eurovision 2024 va avea loc sâmbătă, 11 mai. Gazda acestui an este orașul suedez Malmö, după ce în 2023 trofeul ajungea la Loreen, cu piesa ”Tattoo”.

Ponturi Eurovision 2024 – Cine va câștiga marele trofeu?

Elveția (3,00), Croația (4,75), Olanda (5,00), Italia (7,00), Ucraina (10,00) și Franța (21,00) sunt principalele favorite la câștigarea Eurovision 2024. Cotele au fluctuat mult în perioada pre-Eurovision, în funcție de rezultatele finalelor naționale, dar și de prestația live a artiștilor la petrecerile organizate pentru promovarea show-ului.

Anul trecut, țările nordice au dominat. Acum, gazda Suedia va deschide marea finală și va fi reprezentată de gemenii norvegieni Marcus & Martinus. Câștigătorii Melodifestivalen 2024 primesc o cotă de 51,00 la Eurovision 2024. Norvegia este reprezentată de Gåte, o trupă folk rock care propune un cântec inspirat din folclorul scandinav. Campionii Melodi Grand Prix 2024 și piesa ”Ulveham” îți pot aduce de 81 de ori suma pariată în cazul unui succes la Malmö.

unibet pariuri sportive
Pronosticuri Eurovision 2024
Cota 1.50

Elveția termină Eurovision 2024 în Top 3 – Pronosticuri Eurovision 2024 – Cota 1,50 la Unibet Pariuri. Nemo pare că are tot ce îi trebuie pentru a se impune la Eurovision 2024. ”The Code” este o piesă cu un mesaj puternic, iar artistul are atât capacitățile vocale, cât și carisma de partea sa. Elveția poate deveni un câștigător de conjunctură, fără ca măcar să fie pe primul loc la juriu sau televot. În 2019, Duncan Laurence reușea același lucru și aducea trofeul Olandei.

Suedia a câștigat anul trecut și a rescris istoria Eurovision

”Tattoo” i-a adus lui Loreen al doilea succes la Eurovision și a transformat-o în doar al doilea artist care reușește să devină multiplu campion al ESC. În plus, a fost succesul cu numărul 7 pentru Suedia, care a egalat-o pe Irlanda în clasamentul pe națiuni. A fost o ediție dominată de nordici. Carismaticul finlandez Käärijä a fost al doilea, dar a câștigat televotul. Noa Kirel din Israel a completat podiumul.

România nu participă la Eurovision 2024 – România Eurovision 2024

La această ediție, România putea aniversa 30 de ani de la prima prezență la concursul muzical Eurovision. Doar că țara noastră s-a retras din concurs, fiind invocate motive de natură financiară. România nu a participat nici în 2016. Atunci am fost excluși cu puțin timp înainte de concurs, tot din motive de ordin financiar (neplata contribuției către EBU).

Așadar, răspunsul la întrebarea cine transmite Eurovision în România este nimeni, cel puțin nu anul acesta!

Cele mai bune clasări ale României la Eurovision au fost în 2005 și 2010, când am obținut locul 3. În 2023, am ratat calificarea în finală după ce Theodor Andrei a primit 0 puncte pentru prestația din semifinală.

Cele mai interesante statistici înainte de Eurovision 2024

  • 70 de piese scrise de 143 de compozitori au câștigat Eurovision Song Contest, deși au fost organizate doar 67 de ediții până în prezent. La Eurovision 1969 au fost desemnați patru câștigători diferiți.
  • Elveția a câștigat primul Eurovision, în 1956. Țările cu cele mai multe trofee în palmares sunt Irlanda și Suedia (7).
  • Suedia a egalat-o pe Irlanda în urma victoriei obținute anul trecut de Loreen. ”Tattoo” i-a adus suedezei al doilea succes la Eurovision, după ce se impusese și în 2012. Loreen și Johnny Logan sunt singurii artiști care au reușit să câștige de două ori Eurovision Song Contest.
  • Luxemburg este una dintre cele mai de succes țări din istoria Eurovision, cu cinci victorii. Ducatul revine în concurs la Eurovision 2024, după o pauză de 31 de ani.
  • Trofeul primit de câștigător este o tradiție recentă la Eurovision. Începând din 2008, trofeul în formă de microfon este acordat artistului care se impune la concursul muzical european.

Pronosticuri Pariuri Eurovision 2024 – Predicțiile BETuri.ro

  • Polonia nu se califică în finală – Pronostic Eurovision 2024 – Cota 3,50 la Unibet Pariuri. Luna și piesa ”Tower” nu au primit cele mai bune reacții după rezultatele anunțate în Polonia. Artista a fost criticată pentru abilitățile vocale, dar lipsa de calitate a fost explicată și prin probleme medicale. Cotele nu confirmă însă reacția publică. Având în vedere că semifinalele vor fi decise 100% prin televot, Luna nu are șanse mari de calificare.
fortuna pariuri sportive
Ponturi Eurovision 2024
Cota 1.35

Serbia ajunge în finala Eurovision – Ponturi Eurovision 2024 – Cota 1,35 la Fortuna Pariuri. Vecinii noștri pot fi una dintre surprizele frumoase ale Eurovision 2024. Teya Dora și balada ”Ramonda” nu au cum să rateze prezența în marea finală după ceea ce am văzut în ultimele săptămâni. Asta chiar dacă Serbia este ușor dezavantajată de ordinea intrării în semifinală. Teya Dora va intra pe scenă a doua în seara de marți.

superbet pariuri sportive
Pronosticuri Eurovision 2024
Cota 1.40

Olanda câștigă a doua semifinală Eurovision – Pronostic Eurovision 2024 – Cota 1,40 la Superbet Pariuri Sportive. Nici că putea exista piesă mai potrivită pentru un concurs muzical european decât ”Europapa”. Joost propune melodia care a fost pe locul 1 în topul vizualizărilor din ultimele două luni. Cu 100% televot, Țările de Jos sunt favorite la câștigarea semifinalei de joi.

Concluzii

Elveția, Croația, Țările de Jos sau Italia sunt marile favorite la Eurovision 2024. Cotele se vor mai schimba în funcție de prestațiile live, iar surprizele nu sunt excluse într-o ediție oricum foarte imprevizibilă. Pe cine susții la Eurovision 2024?

Până la următoarele articole din categoria diverse, rămâi alături de echipa BETuri. Și pariază pe cele mai spectaculoase meciuri și competiții sportive. Nu uita că ai alte ponturi pentru tine pe site, dar și în grupul nostru de Facebook. Totul pentru ca tu să fii informat și inspirat!