campionatul mondial de handbal feminin

Campionatul Mondial de Handbal Feminin – Avancronica BETuri

Autor: Cristi Geiger
Ultimul update pe: noiembrie 26, 2021
5/5 - (5 votes)

Campionatul Mondial de Handbal feminin se va desfășura în perioada 1-19 decembrie în Spania, fiind implicate 32 de echipe în lupta pentru marele trofeu. Cele mai importante formații din întreaga lume sunt calificare la turneul final și vor încerca să câștige trofeul deținut de Olanda.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021 se va disputa cu spectatori în tribune, dar accesul se va face doar pentru cei vaccinați. Această regulă este valabilă și pentru sportive și staff-urile tehnice, toată lumea fiind obligată să se vaccineze dacă vrea să participe la turneul final. Vom avea și pronosticuri sportive pentru acest eveniment, prezentate la final de articol!

Campionatul Mondial de Handbal Feminin – Format

Cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial de Handbal feminin vor fi împărțite în opt grupe de câte patru. Primele trei echipe din fiecare echipă se califică în Main Round, acolo unde se vor împerechea cu alte trei echipe și forma o grupă de șase.

În Main Round se va ține cont de punctele obținute în faza grupelor preliminarii, iar primele două echipe merg în sferturile de finală. La egalitate de puncte se va ține cont de punctele obținute, rezultatele directe, golaverajul meciurilor directe și numărul de goluri marcate în meciurile directe.

Componența Grupelor la Campionatul Mondial de Handbal Fete

Am amintit mai sus de numărul de grupe și echipe implicate în acest Campionat Mondial de handbal feminin. Iată cum sunt împărțite grupele.

 • Grupa A: Franța, Muntenegru, Angola, Slovenia
 • Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia
 • Grupa C: Norvegia, România, Kazahstan, Iran
 • Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan
 • Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia
 • Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo
 • Grupa G: Croația, Japonia, Brazilia, Paraguay
 • Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China

După faza grupelor primele trei clasate din Grupa A se vor împerechea cu primele trei clasate din Grupa B. La fel vor fi și primele trei din Grupa C și D, respectiv E și F, dar și G și H.

Neagu, Vyakhireva, Dmitrieva marile absente la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial Handbal Feminin 2021 va fi privat de prezența unor nume sonore. Cristina Neagu a anunțat că vrea să se retragă o perioadă de la echipa națională, fiind epuizată din punct de vedere fizic după ce în ultimii ani a jucat constant la toate turneele importante.

Anna Vyakhireva a anunțat după Jocurile Olimpice de la Tokyo că își dorește să se retragă temporar din handbal. Sportiva din Rusia a fost aleasă cel mai bun inter dreapta la ultimul Campionat Mondial.

Pe lista jucătoarelor retrase temporar este și Daria Dmitrieva, o altă rusoaică care a decis că e timpul să renunțe la cariera de handbalistă.

Tot pe lista absențelor notabile de la acest turneu final trebuie să o includem și pe Estevana Polman, jucătoarea care a câștigat titlul de MVP la Campionatul Mondial 2019. Jucătoarea lui Esbjerg se reface după o nouă accidentare gravă la genunchi și va rata competiția.

România are un traseu imposibil

România va ajunge cel mai probabil în Main Round, dar mai mult e greu de crezut că va putea realiza echipa antrenată de Adi Vasile. „Tricolorele” vor avea o grupă infernală în Main Round cu Norvegia, Suedia și Olanda. Doar cele mai bine clasate două echipe din această grupă vor merge în sferturile de finală. .

Olanda, Norvegia și Suedia sunt trei dintre cele mai rapide echipe naționale de handbal feminin, iar acest lucru va pune mari probleme jucătoarelor României.

Vedeta echipei naționale la acest turneu va fi Crina Pintea, cea care a revenit de curând după o accidentare și a avut evoluții remarcabile. Pe lângă Neagu, la acest turneu final România nu se va putea baza nici pe Eliza Buceschi, accidentată. Din cauza unor probleme medicale, Sorina Tîrcă va rata și ea acest turneu final.

Naționala României se va baza la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania pe o echipă tânără care are ca structură naționala de junioare campioană mondială în 2014.

Dumanska, Dindiligan, Bazaliu, Polocoșer, Laslo, Ostase și Alina Ilie au făcut parte din echipa națională de junioare care învingea în 2014 Germania în finala Campionatului Mondial de junioare.

Lotul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

Iată pe cine se va baza România la Campionatul Mondial de handbal feminin:

 • Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica/Croaţia);
 • Extreme stânga: Ana Maria Tănasie (CS Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti);
 • Interi stânga: Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare), Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica/Croaţia), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău),
 • Centri: Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău);
 • Pivoți: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (SCM Slatina), Alexandra Subțirică Iovănescu (Gloria Buzău);
 • Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău),
 • Extreme dreapta: Oana Borş (CS Minaur Baia Mare), Laura Moisă (Gloria Bistriţa);

Cine transmite Campionatul Mondial de Handbal feminin 2021

La fel ca în alți ani, Campionatul Mondial de Handbal feminin va fi transmis în România de Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Statistici interesante înainte de CM de handbal feminin

 • Ediția din 2021, prima la care s-au calificat 32 de echipe.
 • 4 arene vor găzdui meciuri la Campionatul Mondial handbal feminin 2021. Toate sălile au între 3.000 și 5.000 de locuri.
 • România este echipa cu cele mai multes apariții la Campionatul Mondial de handbal feminin. Handbalistele din țara noastră au participat la toate cele 24 de ediții programate până acum.
 • Congo, Uzbekistan, Puerto Rico și Slovacia s-au calificat doar pentru a doua oară în istorie.
 • Iran este singura echipă calificată în premieră.

Ponturi handbal Campionatul Mondial

 • Norvegia câștigă Campionatul Mondial de handbal feminin – Cotă 2.35 la Efortuna Pariuri. Mizăm pe echipa nordică în tentativa unui nou titlu mondial. Mork, Oftedal, Kristiansen sau Henny Reistad vor fi prezente la acest turneu final. Principala contracandidată a Norvegiei este Franța.
 • Franța termină pe primele 3 locuri – Cotă 2.00 la Betano Pariuri Sportive. Mizăm pe un turneu bun făcut de jucătoarele din Hexagon. Franțuzoaicele au un lot extrem de valoros cu multe soluții la linia de 9 metri și probabil cei mai buni portari la acest turneu final.

Alte pariuri handbal pentru CM 2021

 • Spania câștigă Grupa 4 din Main Round – Cotă 1.80 la Unibet Pariuri. Echipa națională a Spaniei are un traseu extrem de accesibil la acest turneu final. Considerăm că ea va ajunge mai mult ca sigur în sferturile de finală. Ibericele se vor duela cu Brazilia, Croația și Austria pentru primul loc în Main Round.
 • Tunisia va fi eliminată în Main Round la Campionatul Mondial 2021 – Cotă 1.55 la Betano Pariuri Sportive. Tunisia este într-o grupă Danemarca, Coreea de Sud și Congo. Cel mai probabil, Tunisia va ieși din această grupă, dar mai departe va fi eliminată.
 • Cea mai bună poziție la final Olanda vs Suedia – Olanda – Cotă 1.55 la Betano Pariuri Sportive. Mizăm pe echipa olandeză în acest duel H2H. Campioana mondială en-titre are și în 2021 o echipă puternică. Astfel, ne așteptăm să le vedem pe olandeze în fazele superioare.

Concluzii Handbal CM 2021

Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021 va începe pe 1 decembrie. România are ca obiectiv principal un loc în primele 10 locuri, dar putem să visăm la o performanță mai bună din partea elevelor antrenate de Adi Vasile.
România nu se va putea baza pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în ultimii 15 ani. Cu toate astea, turneul final CM 2021 va fi unul special atât pentru România, dar și pentru alte țări. Așteptăm multe meciuri echilibrate la turneul final, dar și un handbal în mare viteză.

Dacă ți-a plăcut analiza echipei BETuri.ro pentru Campionatul Mondial de Handbal feminin te așteptăm cu un like pe Facebook. De asemenea, pe toată durata turneului final, noi îți vom aduce analize detaliate pentru meciurile importante. În plus, pe site-ul nostru sau pe grupul nostru de Facebook și cel de Telegram poți să găsești meciuri care te ajută să formezi Cota 2 azi sau Biletul Zilei pariuri de la CM 2021.